De best gelezen blogposts van februari 2022

Februari zit er ook alweer op en dat betekent weer een flashback naar de best gelezen artikelen in februari. 

Best gelezen blogposts van december 2021

Veel leesplezier!


Luxe of Zuinig heeft niet zo heel veel met marktplaats en andere plaatsen waar je iets kan aanbieden. Maar toen we bezig waren met “ontspullen” op de zolder. Was het zonde om dingen weg te gooien of simpelweg naar het goed te brengen omdat sommige spullen echt nog wel veel waarde hadden. In plaats daarvan ging het de vele marktplaats locaties op en dat heeft Luxe of Zuinig geweten.

In november 2020 postte ik een blogpost over alternatieven voor Nespresso. De conclusie was dat ik een lijstje ging maken met koffiezet apparaten die ons filter/bonen koffie en Nespresso apparaat gingen vervangen en daar de kosten tegenover zetten. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit tot op heden alleen nog maar een mentale actie is geweest met weinig onderzoek. Maar nu het filter/bonen koffie apparaat ook zijn kuren begint te vertonen wordt het toch eens tijd om hier meer tijd aan te spenderen.

Luxe of Zuinig is behoorlijk aan het reflecteren op de afgelopen tien jaar. Één van de dingen die hem ook opviel is dat ons eetpatroon behoorlijk is veranderd door de jaren heen. Waar zit dat hem in en wat is er veranderd? Luxe of Zuinig ging op onderzoek uit

Zoals jullie weten is Luxe of Zuinig gek op gadgets. Maar ook heel erg goed in het uiteindelijk niet kopen van deze gadgets zoals eerder is gebleken bij de niet-aankoop van zowel een Playstation 5 als TV en draadloze speaker. Gelukkig vind Luxe of Zuinig het onderzoek zelf al leuk dus echt een verlies is het niet. Maar nu wil Luxe of Zuinig echt iets hebben. Of althans, laat ik het eens uitschrijven wat ik wil. Dan zien we daarna wat de conclusie wordt.

Het is zover. Luxe of Zuinig gaat weer op wintersport! Twee jaar zijn we niet geweest, maar in mei 2021 besloten we met de familie dat het in 2022 toch echt wel weer eens een keertje moest kunnen, want tegen die tijd zouden we na de twee vaccinaties toch wel uit de epidemie zijn!?

Luxe of Zuinig houdt van excel sheetjes. Alles wordt bijgehouden in huize Luxe of Zuinig. Eerst werd daar lacherig over gedaan, want wie heeft daar nou wat aan, maar door de jaren heen zijn er behoorlijk wat inzichten door verkregen en behoeden we onszelf van “lifestyle inflation” wat uiteindelijk weer heeft gezorgd voor het leven wat we nu comfortabel kunnen leiden en hopelijk een onbezorgde toekomst. Luxe of Zuinig kijkt altijd terug in december hoe het de afgelopen jaar is gegaan en daar is het nu ook tijd voor in de vorm van een blogje in januari.

7. Ons FIRE percentage van 2022
Luxe of Zuinig heeft in 2019 berekend hoe lang het zou duren om FO te worden en vooral welk doelbedrag wij daarbij wilde behalen. Al jaren hou ik elk jaar bij hoe ver we van dat doel zijn verwijderd via de volgende blogpost. Ook dit jaar is er natuurlijk weer een update op dit alles, want op hoeveel procent zitten we op basis van onze initiële berekening?

8. Jaarrekening 2021 water - Meer of minder verbruikt?
Het is weer januari geweest en dat hield ook in dat Luxe of Zuinig het verzoek kreeg om in het kruipgat te duiken en de watermeter stand af te gaan lezen. Hoeveel water hebben wij verbruikt in 2021?

Zoals jullie weten hebben we sinds vorig jaar een auto met de daaruit volgende kosten. Je zit met afschrijving, benzinekosten, onderhoud etc. Maar hoe kan je deze kosten onder controle houden zonder dat deze teveel van je maandelijkse budget gaan innemen?

AH heeft e-koopzegels geïntroduceerd, iets waar wij ook aan meedoen, maar hoe lever je die dingen in? Ik nam contact op met AH.  

Reacties

Populaire posts