Vakanties geboekt!

 Luxe of Zuinig, klopt de titel wel? Er staat namelijk “Vakanties”. En niet “Vakantie”. Nou ja dat klopt! Het is geen typefout. Er zijn meerdere vakanties geboekt!

Zomervakantie

Mijn vrouw en ik houden van vakantie, maar de laatste keer dat we “echt” op vakantie zijn geweest was in 2018. 2019 hebben we een mini trip (1 week) naar Duitsland en België gedaan. Wat ook hartstikke leuk was, maar toch een nader soort vakantie dan wij normaal gesproken aanhouden. De reden was simpel. Vrouwlief was zwanger en we hadden geen zin om heel lang in het vliegtuig te zitten. Dat zou wel weer komen als de kleine wat groter zou zijn………………. En toen kwam corona. Tja en is vakantie echt een luxe geworden waar we nooit aan toe kwamen of niet mogelijk was. 

Maar nu we aan de goede kant van corona staan begon het ook weer te kriebelen bij mijn vrouw. Van mij hoeft het nog niet zo, ik zit net zo lief lekker in de achtertuin deze zomer, maar vrouwlief wilde toch echt even eruit en een nieuwe omgeving. Geen verre vakantie, maar gewoon lekker in Nederland op een park. Na wat rond browsen (en met open mond kijkend naar de bedragen die er voor worden gevraagd) hebben we een plekje gevonden waar ik de prijs “acceptabeler” vond. Laten we zo zeggen, voor een week een huisje voor 2000+ euro vond ik iets te veel van het goede. Het huisje dat we nu gevonden hebben voor een midweek is met 800 euro nog steeds aan de “zeer hoge” kant, maar gezien we nu eenmaal gebonden zijn aan een bepaalde periode door de opvang is het nu eenmaal wat duurder dan anders. Ook omdat we vanaf 2019 eigenlijk niet meer weg zijn geweest kan ik er eerder vrede mee hebben, maar duur vind ik het nog altijd.

De parken hebben potdicht gezeten natuurlijk en de vraag is dusdanig hoog dat het nu letterlijk prijs schieten is voor de parken, maar gezien het beschikbare aanbod is blijkbaar iedereen bereid hierin mee te gaan.

Hoe het ook zei, we hebben er zin in. Het is wat later in de zomer waardoor ik hoop dat alle maatregelen voor zover mogelijk zijn afgeschaald omdat iedereen op zijn minst zijn eerste vaccinatie heeft gehad. Ik hoop dat ook erop dat er geen mondkapjesplicht e.d. Zal zijn want anders wordt het wel een ander soort vakantie dan ik in mijn hoofd heb. Met slechts 5 dagen is het ook niet zo heel lang, maar wel even goed om iets anders te zien. Bovendien is het de eerste keer dat we ergens gaan overnachten met de kleine! Spannend!
Vakanties geboekt!

Wintersport

En gezien we toch bezig waren, hebben we meteen ook gekeken voor de wintersport. Het aanbod daar was, hoe kan het ook anders, ook mager. De prijzen vielen mij hier echter nog mee. Geen over de kop prijzen en in lijn met andere jaren. Gezien we niet alleen op wintersport gaan maar met de hele familie zijn er specifieke eisen. Dit jaar zijn we uitgekomen op een heel chalet voor een week. Normaal hebben we een appartement met 10 man, maar dit jaar hebben we iets groters genomen omdat het toch wel fijn met de kleine is om wat ruimte te hebben. Daarnaast zijn er ook 2 andere kinderen mee die nu ook hun eigen kamer kunnen hebben wat wel zo fijn is voor de papa en mama van hun. De prijs voor een week is rond de 4000 euro. Een hoop geld, maar als je dat deelt door 10 valt het bedrag voor een week reuze mee! Zeker voor de ruimte die we ervoor terug krijgen.

We waren in de vakantie sfeer, en nu we geboekt hebben merk ik ook dat ik er wel aan toe was om inderdaad even een “change of scenery” te hebben. Het is toch even helemaal los van je ritme waar je nu 2 jaar al inzit. Een patroon slijt er ongemerkt in, en af en toe die even doorbreken om de batterij weer op te kunnen laden is toch wel goed voor een mens! We hebben er in ieder geval zin in!

Hebben jullie al een vakantie durven te boeken? 

Reacties

 1. Twee weken Landal in de zomer (ideaal met 3 kinderen). En we zijn net paar dagen op fietsvakantie geweest. Heerlijk, in een klein tentje. Vanmiddag gaan we kijken voor een caravan (volgt nog wel een blogpost over).
  Wintersport heb ik nooit gedaan en zal ik niet snel doen, ik ben klimmer en geen skiër. Bergen zijn voor mij voor in de zomer. Vliegen met drie kinderen doen we voorlopig ook niet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker hoor! Maar een tentje…. Nee dank je ;-) één keer in mijn leven gedaan en voor altijd afgezworen. Hotel/appartement/studio/huis it is. Anders is het geen vakantie voor mij.

   Verwijderen
 2. Voor mij voorlopig geen vakantie het is allemaal nog veel te onzeker.
  Ik ga pas weer op vakantie zonder vaccinatieplicht of test en anders maar niet.
  Nooit zal ik meedoen aan een testmaatschappij om mijn vrijheid waaronder onder andere vakantie terug te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Begrijpelijk standpunt. Onze zomervakantie is ook een gokje dat de meeste restricties weg zijn. Maar het kan maar zo zijn dat alles verschuift. De wintersport maak ik mij niet echt druk om. Dat is pas volgend jaar en dan voorzie ik dat het meeste wel weer “normaal” is.

   Verwijderen
 3. De luxe van buiten het seizoen kunnen reizen. Fijn hoor. Ik weet wanneer ik wil. Alleen die Corona.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het einde is in zicht! Ik heb er vertrouwen in dat we over een paar maanden weer ons vrij kunnen bewegen!

   Verwijderen
 4. Week in Normandië, in een vakantiehuis van een particulier. We hebben beiden onze eerste prik gehad, over 5 weken de tweede. We gaan er van uit dat we de eerste week augustus met de auto weg kunnen. En kan het toch niet, jammer dan! Dan komt er wel een andere keer.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts