MoneYou groen sparen komt per 1 juni vrij

 Al meerdere keren heb ik erover geblogd. MoneYou stopt ermee. Na een hele lange tijd van radiostilte heb ik eind april eindelijk bericht gekregen wat er ging gebeuren met mijn groen spaar rekening bij Moneyou. 

MoneYou groen sparen komt per 1 juni vrij


Groen geld komt eerder vrij

De korte conclusie is dat je eerder je geld weer beschikbaar krijgt dan normaal. Namelijk per 1 juni 2021. Dat is ook het moment dat je zelf je geld moet gaan overmaken naar je tegenrekening en dat je een aanvraag zal moeten doen om de rekening te sluiten. Dit laatste vond ik persoonlijk erg vreemd, zij stoppen er immers mee op 5 juli dus dan lijkt mij dat ze dat ook voor mij kunnen doen maar goed dat zal wel te maken hebben met enkele controle checks waarschijnlijk.

Vervroegd vrij

In mijn geval had ik graag het geld weer willen investeren in de volgende groen sparen optie, maar helaas heeft zowel ING als ABN nog geen andere groen spaar optie beschikbaar gesteld. Gelukkig heb ik daar dan ook niet op gewacht en ben ik wel in gegaan op het aanbod van Rabobank. Echter heb ik nog steeds ruimte in het fiscale deel dat je maximaal mag inleggen voor groen sparen (maximaal 60.429 euro voor alleenstaanden en 120.858 euro voor fiscale partners). In mijn geval houdt het dus in dat het geld even werkeloos wordt gesteld tot het een bestemming heeft bereikt.

Werkeloos geld?

Werkeloos geld op de spaarrekening kost geld. Ik ben mij daarvan bewust. Sommige mensen verklaren mij voor gek dat ik het niet direct inleg op de beleggingen, maar zoals ook al eerder gemeld is dat een psychologische kwestie waar ik niet klaar voor ben. We leggen al elke maand 3600 euro in op de beleggingen (gezamenlijk) en dat vind ik al een flink bedrag. Pas als de beurs een crash of 20% of meer is gedaald ben ik bereid om eenmalig extra stortingen te doen zoals in maart 2020 wat zeker geen windeieren heeft gelegd. Wellicht niet de slimste tactiek, maar wel een tactiek waar ik mijzelf in kan vinden en uiteindelijk is dat het belangrijkst.

Meer groen sparen?

Ik hoop oprecht dat ING of ABN binnenkort alsnog komt met groen sparen zodat ik het fiscale voordeel kan volstorten, simpelweg om de vermogensrendementheffing wat te dempen op dat laatste gedeelte. Inflatie zal ik altijd blijven houden en nu met het mogelijke inflatiespook wat om de hoek al klaar staat kan dat nog een aardige impact hebben. De eerste tekenen zijn al terug te vinden op de beurs waar de afgelopen dagen de koers lekker naar beneden is gegaan door de angst hierop. Ook nog maar eens een teken waarom ik blij ben dat ik gewoon maandelijks aandelen koop ;-)

1 juni is de dag dat ik eens mij ga verdiepen in MoneYou en hoe ik die rekening kan sluiten. Het is voor het eerst dat ik eens een bank afsluit in plaats van aansluit. Ook wel eens interessant om mee te maken :-)

Hebben jullie nog een rekening lopen bij MoneYou?

Reacties

 1. Zelfde verhaal hier. Vanaf 1 juni tijdelijk parkeren. Ik verwacht dat ABN medio dit jaar met een alternatief komt en anders geleidelijk verder in aandelen.
  Helaas heb ik het afgelopen jaar niet gebruikt om eens flink bij te kopen. Na de eerste daling bijgekocht en toen ging het verder onderuit. Ik denk de volgende keer het wel aan t durven.
  mvg
  Quint

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ai. Jammer dat je niet hebt kunnen profiteren van de dip in maart 2020.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts