Moneyou stopt ermee?!

 In juni van dit jaar berichtte ik er nog over. Groen sparen was weer mogelijk bij MoneYou. Als goedkoopste aanbieder zonder limieten een slimme manier om onder de vermogensrendementheffing (VRH) te komen. Maar van de week moest ik via een topic op tweakers erachter komen dat MoneYou er helemaal mee stopt!

MoneYou stopt ermee?

Erg jammer

Ik was wel fan van de bank, geen kosten, geen gedoe, geen marketing of andere zaken, gewoon een no-nonsense bank die je naast een grootbank kon houden. Met daarnaast, voor mij, een goedkope manier om te groen sparen. Echter had ik wel graag via de bank zelf geïnformeerd willen worden dat ze ermee zouden stoppen. Een gemiste kans. 

Daarnaast snap ik de motivatie ook niet helemaal. Er wordt verwezen naar de lage spaarrente, maar goed dat zijn we nu al jaren gewend. En waarom zouden ze dan in juni nog hun groene producten aanbieden voor een jaar? Het lijkt als een klap bij heldere hemel gevallen te zijn voor de medewerkers van MoneYou ben ik bang. 

Hoe nu verder?

Er staat op hun website dat ze vanaf oktober alle klanten individueel gaan benaderen wat het betekent voor hun spaarproducten. Ditzelfde zal gebeuren voor de groene producten die ze aanbieden. Ik ben zelf erg benieuwd wat ze ermee gaan doen. In principe was je geld al “overgezet” naar ABN AMRO Groenbank waardoor het in een ander bewaarhuis ligt dan het normale geld van MoneYou (wat overigens ook bij ABN AMRO lag). 

Persoonlijk hoop ik erop dat de ABN AMRO (die immers al de uitvoerder is) het product 1 op 1 overneemt en mij via die weg het product kunnen laten doorzetten gedurende de looptijd van het product wat nu gesteld is op 1 jaar. Het zou netjes zijn als ze hierbij een gratis account zouden aanbieden aan de klanten die dit hebben gezien we niet aan het geld mochten komen en het buiten onze schuld om eenzijdig de spelregels worden aangepast.

Dit is niet een oplossing voor de normale tegoeden, gezien deze niet vaststonden voor een periode, met als gevolg dat ze hier vermoedelijk het geld gaan terugboeken naar je tegenrekening en daarna je rekening afsluiten.

In ieder geval houdt dit wel in dat ik volgend jaar op zoek moet gaan naar een andere bank voor groen sparen. Al ben ik bang dat er geen aanbieder zal zijn die zo goedkoop en zonder extra limieten zal zijn als MoneYou. ING hanteert een limiet van 25000 euro en Rabobank vraagt 200 euro beheerskosten.... Wat natuurlijk een belachelijk bedrag is, en je voordelen voor het fiscaal sparen weer volledig teniet doet.

We gaan het meemaken in Oktober, ik ben in ieder geval benieuwd of ze het product overnemen, of dat het simpelweg gestopt wordt. Als dat laatste het geval is, heb ik dit jaar niets aan het groen sparen gehad en had het geld beter op een andere manier kunnen renderen. Ik ben erg benieuwd!

Hebben jullie MoneYou? En wat vinden jullie ervan? 

Reacties

Uitklokken zei…
ING groen spaardeposito is al een tijd niet meer te openen, helaas.
Wij hebben moneyou met een spaarrekening. Die gaan we naar ABN amro overboeken, we gaan niet afwachten. Je krijgt nergens meer echt rente, voor een paar tientjes gaan we echt niet naar een vage bank in Letland of zo. Het is even niet anders.

Populaire posts