Groen sparen / beleggen - Het kan weer!

Vandaag een kort bericht, of eigenlijk een notificatie.
Het is weer die tijd van het jaar dat enkele banken groen sparen / beleggen hebben open gezet en dat nieuws wilde ik graag met jullie delen, want deelname is maar beperkt!
Groen sparen / beleggen - Het kan weer


In het kort komt het erop neer dat je enkele fiscale voordelen krijgt door hieraan deel te nemen. Wat compenseert voor de 0,00% rente die je krijgt.

Het fiscale voordeel bestaat uit 2 delen:

- Een besparing van 0,54%, 1,27% of 1,60% vermogensrendementsheffing (2020) (Afhankelijk van je vermogen)
- 0,7% heffingskorting

Normaal ben ik nooit zo een fan van deze deal, maar door de enorm lage rente die er gerekend wordt op je spaarrekening is het wel erg lucratief om hier over na te denken als je vermogensrendementsheffing moet betalen.

Ik ga een schaamteloze link neerzetten want de consumentenbond heeft een mooi artikel hierover geschreven. (Link)

Moneyou en Rabobank zijn momenteel de enige die het open hebben gezet, waarbij je bij rabobank nog wel 200 euro beheerskosten moet betalen wat een groot deel van je winst weer laat verdampen. Advies is dan ook om een rekening bij Moneyou te openen en het hier te plaatsen!

Let hierbij ook op de limiet van de belastingdienst voor dit voordeeltje van 59477 euro per fiscaal partner. Met je partner kan je dus maximaal 117078 euro inleggen waar je bovenstaand fiscale voordeel mee kan doen.

Zelf heb ik dan ook een groot deel van mijn spaartegoed hierin ingelegd bij Moneyou. Het is een deposito van 1 jaar. Vergeet dit overigens niet op je belastingaangifte in te vullen! Anders mis je het voordeel!


Reacties

Anoniem zei…
Dank je voor je tip.
zojuist ook geld ingelegd op moneyou groen spaardeposito
Anoniem zei…
En weer gestopt (groen spaardeposito) per 1 juni 2021.
Klopt, maar rabobank heeft hem per 1 april weer beschikbaar zie ook
https://luxeofzuinig.blogspot.com/2021/03/fiscaal-groen-sparen-weer-mogelijk-per.html

Populaire posts