Vermogensrendementheffing van 2022 - Streep erdoorheen

En poef! Het voorstel waar ik al eerder over berichtte wat een wassen neus zou zijn is van tafel geveegd meld de consumentenbond.
Wat een verassing (not) dat dit niet doorgaat. Vele mensen werden blij gemaakt dat je tot wel 4 ton vrij kon sparen, maar zoals ik al blogde was dat helemaal niet zo rendabel als de rente ook maar iets steeg. Het was zelfs een lastenverzwaring.

Ik denk dat de heren in Den Haag ook eens hebben zitten rekenen, ook al hebben ze het, onder de noemer van de belegger gegooid. Hoe het ook wend of keert, ik ben er blij mee dat het niet meer doorgaat, want mijn beleggingen groeien alleen maar en dit zou toch een behoorlijke lastenverzwaring worden.

Maar wat nu dan?
Gelukkig is er weer een nieuw voorstel ook meteen bedacht, want in plaats van de huidige VRH die om en nabij de 31000 euro ligt, willen ze deze verhogen naar 50000 per persoon. Dat zou dan wel weer gunstig voor ons zijn. De vraag is alleen..... Wat is het addertje onder het gras? Ergens moet dat geld weer terugworden verdiend.
Er is ons beloofd dat in September (rond prinsjesdag) er meer uit de doeken komt. Ik ben benieuwd, want dat er dingen gaan veranderen binnenkort is helder, de vraag is alleen wat... 
Ik hou het in de gaten!

Reacties

Uitklokken zei…
Als het budgetneutraal moet zoals de laatste keer, dan is ar natuurlijk weer een addertje.
Jup... we gaan het meemaken!

Populaire posts