FIRE plan in rustig vaarwater

Het eerste halfjaar van 2020 is voorbij gevlogen en we zijn ook alweer halverwege het derde kwartaal. Wat gaat de tijd toch snel.... Inmiddels heb ik door de tijdswinst, die gecreëerd is door het compleet missen van reistijd, veel tijd kunnen spenderen met het updaten van mijn sheets, te kijken hoe we ervoor staan en ook nog eens een crosscheck te kunnen uitvoeren met Geldnerd zijn barista sheet. Waaruit bleek dat we op de goede weg zijn maar wat kunnen we nu nog doen?

FIRE plan in rustig vaarwater


De vervolgstappen?

Het plan ligt op schema, de verwachtingen zijn positief en nu is het braaf maandelijks ons aan het plan houden en ondertussen ook nog een beetje genieten van het leven zoals deze aan ons wordt gepresenteerd. Dit houdt ook in dat op FIRE gebied er nog maar weinig te finetunen is en ik het zeker voor de rest van dit jaar, maar ik vermoed ook volgend jaar, lekker laat doorrollen zoals het nu gaat. Ik zal hier uiteraard wel over blijven bloggen hoe we ervoor staan, maar veel meer sheetjes maken en vergelijken heeft weinig nut gezien er 1001 variabelen zijn die kunnen wijzigen en je hele plan op de schop kunnen gooien. Het heeft daarom weinig nut om overal rekening mee te houden want zoals gezegd, het leven gooit je zaken op het pad waar je op dat moment simpelweg mee om moet gaan.

Wat dan wel?

En dat betekent dat ik mij kan focussen op andere zaken. Jullie hebben al gemerkt dat ik weer meer (veel meer) ben gaan bloggen. Iets waar ik altijd veel plezier uit haal en ook de tijd wil nemen om blogposts te schrijven. Ik merk nu zeker, in de vakantieperiode van vele, waardoor het rustiger op het werk is, dat mijn inspiratie momenten een stuk groter zijn geworden om over zaken te bloggen en onderwerpen uit te zoeken. 

Daarnaast ben ik druk bezig met de opleiding schuldhulpverlening te volgen waar ik eerder over blogde dat ik mee was gestart. Ik ben nu op 50% van de opleiding en de lesstof valt mij wat tegen. Het is erg basaal en niet verdiepend in de materie hoe je precies om moet gaan met bepaalde situaties. De factor mens is erg belangrijk in zulke trajecten en persoonlijk vind ik dit gedeelte te onderbelicht. Voor de daadwerkelijke financiële gedeeltes is het voor mij niet heel veel spannends gezien de meeste belastingregels en voorwaardes mij wel bekend zijn. Dat is dan weer het voordeel als je je in FIRE verdiept ;)

Ik verwacht dan ook zeker dat ik voor het einde van dit jaar de opleiding afgerond zal hebben en mij officieel schuldhulpverlener mag noemen. Daarna begint pas het spannendste gedeelte.... daadwerkelijk ermee aan de slag gaan. Maar dat is voor latere concern.

Verder heb ik de laatste tijd, en zeker in de hitte periode, de bieb geplunderd en lees ik erop weg. Dat blijft een ideale uitvinding die bieb. Want als ik geen zin heb om naar de bieb te gaan... is er gewoon een onlinebieb waar je alsnog je boeken kan lenen als e-book. Gewoon super.

Als laatste blijft er natuurlijk nog genoeg tijd over voor de kleine in huis. Ook hier gaat alles goed mee, zelfs in de hete periode sliep ze als een roos. Jullie zullen begrijpen dat we daar uitermate tevreden mee waren, want daardoor sliepen wij ook gewoon prima en dat maakt het leven overdag wel een stuk makkelijker ;-). Zeker in de zin van productiviteit zowel prive als op werk.

Conclusie

We zijn in een rustig vaarwater gekomen waarbij alles lekker door kabbelt en ik hoop en vermoed dat dit tot het einde van dit jaar het geval zal zijn waarmee 2020 daadwerkelijk de boeken in gaat als meeste rare jaar ooit in ons leven. Van een hoop mooie momenten tot vele rare wereldgebeurtenissen met verstrekkende gevolgen. Maar wie weet gaan er nog veel meer dingen gebeuren. Eerst maar eens de laatste maanden doorkomen, en zoals gezegd, hopelijk in rustig vaarwater.

Hoe gaat het verder met jullie

Reacties

Populaire posts