1 miljoen Pageviews!

 Jaaaa, het is gelukt! 1 miljoen pageviews. Het heeft even geduurd, maar ik heb het gered! Hoe zijn we daar gekomen? In ieder geval heeft het 537 blogpost en 3637 comments geduurd!

1 miljoen Pageviews!
December 2011

30 december 2011 was mijn eerste blogpost over spaarloon. Een fenomeen dat tegenwoordig niet meer bestaat, maar waar ik op de valreep nog wel gebruik van kon maken. Het begin van een blog waar ik zelf nog nooit aan was begonnen maar wel altijd plannen voor had in mijn hoofd. Het zou een blog worden over financiële producten, onze reis in een nieuwe woning, besparingen, geld en mijmeringen. In die tijd waren er niet veel andere blogs die zich richtte op dit stukje en waren het vooral persoonlijke verhalen. Dat was ook te merken in de bezoekersaantallen, want die vlogen omhoog. Zo was in mijn eerste twee maanden van mijn bestaan de 10K pageviews per maand al bereikt. Ongekend vond ik dat toen, maar het was pas het begin. Ik merkte alleen wel dat bloggen “veel” werk was. En na de eerste twee maanden van dagelijks een blogpost schrijven kwam de klad er dan ook al in. Een bekend bloggers fenomeen. Hoeveel blogs ontstaan er wel niet dagelijks maar stoppen binnen de eerste drie maanden omdat het toch tegenvalt hoeveel tijd je eraan besteed. Toch bleef ik doorgaan, zei het met zeer weinig berichten na februari 2012 (gemiddeld 4 per maand) maar wel enkele die in google erg hoog scoorde zoals bijv “Hoeveel van je inkomen heb je echt nodig?” En “Boodschappen budget” Waardoor het blog nog steeds gevonden bleef worden.

Vernieuwde energie in 2013

In 2013 had ik meer tijd en begon ik ook weer meer te schrijven. De blogposts aantallen vlogen omhoog en de bezoekersaantallen vlogen mee naar 25K pageviews per maand, want nog steeds waren er niet veel andere bloggers die schreven over de onderwerpen waar ik het over had. Daarnaast had ik inmiddels enkele artikelen geschreven die goed scoorde op google zoals bijv “besparen op auto kosten” en “Belastingdienst en definitieve aanslag” Die laatste is verassend genoeg mij nog steeds onduidelijk waarom die zo hoog heeft gescoord.
Maar wederom in 2013 kwam de klad er weer in. Mijn aandacht ging naar andere zaken toe en het aantal blogposts nam weer af tot oktober 2014. Het aantal bezoekers daalde hiermee ook weer naar 15K per maand. 

Stilte

Maar na oktober 2014 werd het stil op Luxe of Zuinig. Heel stil. Het leven had mij inmiddels ingehaald en tot 2017 was er radiostilte. Druk met allerlei andere zaken waar ik in “veranderingen in 3 jaar” over blogde. Maar het was wederom op een laag pitje gekomen want na mei 2017 is het wederom stil geweest tot april 2018. En in die tijd is er ook behoorlijk wat veranderd in google algoritmes. De blogposts die voor behoorlijk wat traffic zorgde waren eruit gefilterd en het aantal mensen dat mijn blog vond was gedaald tot 5K per maand met op het dieptepunt in 2018 tot 1K.

December 2018

En zo zijn we beland in december 2018. Waarin ik de afgelopen 6 maanden op een rij zette in de post “Luxe of Zuinig zijn afgelopen 6 maanden” Het was namelijk druk. Heel druk in die periode. De rust was er niet om eens lekker te bloggen ook al was de wil er wel. Maar vanaf dat moment zijn we weer gestart en niet meer gestopt. In 2019 lukte het mij om 55 berichten te plaatsen. Meer dan in de periode 2014 t/m 2018. En in 2020 gedreven door Corona waardoor ik veel meer tijd had zelfs 115 blogposts. De creativiteit hield niet op. En gelukkig werd mijn blog ook weer gevonden hoewel het tegenwoordig lastiger is om een traffic te genereren dan in de beginjaren. Google zijn algoritme is verbeterd, heeft andere criteria en er is meer concurrentie in blogland. Maar inmiddels zijn we uit het dal van 1K bezoekers naar 18K pageviews per maand. Nog lang niet op het punt dat we waren, maar dat maakt ook niet uit gezien ik het blog niet zie als inkomstenbron, gelukkig niet zeg trouwens want het levert vrijwel niets op ;-). Toch is het een eer dat er elke maand weer zoveel mensen mijn berichten lezen, waar ik hopelijk ook andere kan aanzetten tot een financieel bewust leven met mogelijkheden.

2021 en verder

Zoals ik al eerder uitweidde in de blog “Wat zijn mijn plannen met Luxe of Zuinig blog in 2021?” Is bloggen een hobby die, zoals jullie hebben kunnen lezen, al sinds 2011 heb kunnen uitoefenen. Samen met enkele andere bloggers ben ik hiermee één van de oudgediende in blogland  die nog steeds actief is. En dat wil ik graag ook zo houden. In 2021 heb ik daarom de druk bij mijzelf verlaagd om niet een blog te “moeten” maken maar gewoon wanneer ik er zin in heb. Het is in ieder geval de “longest streak” waarin ik continue achter elkaar blog en ook elke keer weer creatief genoeg ben om blogposts te verzinnen. Daar blijf ik dan ook mee doorgaan.

1 miljoen pageviews is een mooie mijlpaal die, als ik in 2012 door was gegaan, allang behaald had kunnen zijn, vele jaren geleden. Toch vond ik het een mooie mijlpaal om te delen met jullie want het is toch een bijzonder iets om te zien dat zoveel mensen geïnteresseerd zijn in onze reis naar financieel onafhankelijkheid. Op naar de twee miljoen pageviews!


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts