Wat zijn mijn plannen met Luxe of Zuinig blog in 2021?

 Ik lees heel veel blogs, reageer ook nog eens af toe, en ondertussen blog ik zelf ook nog en schijn ik ook nog tijd te moeten vinden om te werken, familietijd te hebben evenals andere zaken die op ons pad komen. Van opleidingen tot hobbies of simpelweg lekker luieren in de vorm van boeken lezen, tv kijken. Iedereen kent het wel. Tijd is schaars en je wilt zoveel..... Het is één van de redenen waarom ik graag FIRE wil worden. Nog steeds tijd tekort komen maar wel doordat je alleen maar met dingen bezig bent waar je zelf de keuze in hebt gemaakt, en niet 8+ uur per dag kwijt te zijn aan je dayjob. Ik schreef er ook al over in december toen ik lekker een tijd ertussenuit ging met dit blog. Maar hoe past Luxe of Zuinig blog hierin?

Wat zijn mijn plannen met Luxe of Zuinig in 2021?
Blog als hobby

Bloggen is een hobby van mij sinds 2012. Door de jaren heen ben ik veel “vrijer” gaan bloggen en informatie gaan delen. Iets waar ik geen spijt van heb noch mee wil stoppen want het is soms leuk en goed voor mijzelf om terug te lezen hoe het enkele jaren terug ging en of ik niet ergens ontspoort ben geraakt. Daarnaast heb ik ook geen enkele ambitie om van mijn blog mijn werk te maken , noch dit te willen zien als een substantiële inkomstenbron, waar andere bloggers wel naartoe bewegen via affilatemarketing, gesponsorde marketing of andere blogposts berichten waar geld voor wordt verkregen. Dit soort berichten zullen jullie nooit bij mij vinden hoewel, als ik mede bloggers mag geloven, daar toch echt het geld verdiend mee kan worden. Ik hou het bij Google Adsense inkomsten die..... nou ja geen vetpot zijn ;-). En dat is ook niet het doel, het is een leuk “extratje” als dank voor mijn uuuuuurrreen van schrijven van posts. Als geld verdienen met mijn blog mijn ambitie was geweest had ik in 2012 daar werk van moeten maken, gezien er toen nog erg weinig bloggers waren in deze niche markt en mijn bezoekersaantallen ook substantieel hoger lagen dan nu. (Iets met jaren radiostilte is niet goed voor je statistieken).

Zoals ik ook al in december noemde heb ik mijzelf een doel gesteld om toch echt elke twee dagen een blogpost te publiceren om het momentum erin te houden en zaken onder controle te houden. In december meldde ik ook dat mijn onderwerpen even “op” waren en dat ik in 2021 zou her-evalueren hoe ik hieraan invulling zou geven. 
Januari vloog voorbij, en februari is ook alweer voorbij waarin het mij gelukt is om elke twee dagen een blogpost te publiceren. Ook staat mijn draft blogpost lijst weer vol met nieuwe ideeën, wat tegen elke verwachting in is. Maar er is één probleem........ en dat is tijd. De tijd om het goed op papier te zetten, goed uitzoekwerk te doen en vervolgens dit uit te werken tot een leesbare blogpost wordt weer steeds lastiger.

Tijd

Belangrijkste reden hiervoor is voornamelijk werk. Het is net alsof het het einde van het jaar is waarin alles opeens af moet zijn. En daarbovenop nieuwe influx is van nieuwe werk wat opeens allemaal “belangrijk” is. De meeste zullen het wel herkennen. Echter dat begint zijn effect te tonen op onze energiemeter, want het is bij vrouwlief net zo erg. De weinige tijd die overblijft wordt besteed aan family time en bankhangen gevolgd door slapen. De weekenden zijn ook vaak al gevuld en je merkt dat de broodnodige vakantie (en dat hoeft niet eens buitenshuis te zijn wat mij betreft) toch wel gewenst is. Dit merk ik niet alleen aan mijzelf, maar aan een hoop andere mensen in het bedrijf. Het collectieve “Pffff” gevoel is aanwezig. Hierbij schiet het bloggen er wel eens bij in wat ik erg jammer vind, maar er gewoon geen “puf” voor heb om er even goed voor te gaan zitten. Dit is een situatie waar ik graag uit wil komen.

Hoe ga ik daarmee om?

Allereerst ga ik wat zaken wijzigen op mijn werk. Hier ben ik al mee begonnen zoals hier te lezen is. Tweede wat ik ga doen is de zelfopgelegde druk van blogposts elke twee dagen wegnemen. Het is wel een doel van mij, maar ik ga niet meer specifiek ervoor zorgen dat het “altijd” moet lukken. Daarnaast wordt het lente en dat betekent ook meer buiten zijn en minder achter een scherm. Lekker in de tuin rommelen, genieten van de zon en een goed boek lezen en daar weet ik nu al dat het bloggen dan op een lager pitje zal gaan staan.

In maart hoop ik al de eerste veranderingen hiervoor te zien wat mijzelf een iets relaxter schema gaat opleveren en ook voor meer rust gaat zorgen. Luxe of Zuinig is dus zeker niet afgeschreven, maar het kan zijn dat in de lente/zomer maanden het gewoon wat rustiger wordt! Maar of dat echt zo is..... we geen het zien. In ieder geval komt het dan niet als donderslag bij heldere hemel, zoals bij sommige blogs helaas wel eens het lampje net zo snel weer uitgaat, als dat deze aanging.

Reacties

 1. Google voerde de druk op om overal adsense te plaatsen. Ik kreeg e-mails ook op mijn persoonlijke account. Ik deed het en mijn blog werd druk,
  Overal valkuilen waardoor ik vaak ook zelf op advertenties drukte. De boete hiervoor liep op en de verdiensten werden minder,
  Ook dat Adsense besliste dat blogs van drie jaar terug niet meer meetelden voor inkomsten. Teveel ergernissen. Gestopt met Google. Op 10 maart gaat er wat veranderen, maar ik heb er geen vertrouwen in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ow die druk heb ik niet ervaren, wellicht omdat het altijd al aan heeft gestaan. Maar inderdaad soms staat de advertentie behoorlijk “sneaky” opgesteld.

   Verwijderen
 2. Goed om af en toe wat gas terug te nemen. Ik herken het zelf ook. Ik probeer iedere 5 dagen een nieuwe post te maken, maar soms lukt dat niet tussen al het werken/gezinsleven etc door. Zie het vooral als extra, niet als een moetje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Exact! Al 9 jaar een blog hebben is toch ook een behoorlijke prestatie op zich natuurlijk!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts