Best gelezen blogposts van december 2021

December zit er ook alweer op en dat betekent weer een flashback naar de best gelezen artikelen in december. 

Best gelezen blogposts van december 2021

Veel leesplezier!


Luxe of zuinig is er een tijdje uit geweest en daar zijn behoorlijk wat redenen voor geweest waar ik vandaag een klein tipje van de sluier van zal geven.

Vorig jaar heb ik een opleiding gedaan tot schuldhulpverlener. Een behoefte die ik had omdat ik, nu nog online, mensen help met hun huishoudboekje op orde te brengen. Maar dat graag in de toekomst aan wil passen naar face2face contact via een organisatie. Maar dat was pas de opmaat, want die opleiding had ik nodig om door te kunnen stomen tot wat ik echt wil doen. Namelijk budgetcoach worden.

In november ben ik weer ijverig aan de gang gegaan om ons gasverbruik verder aan te pakken. Zeker door het vele thuiswerken is ons verbruik behoorlijk gestegen omdat we gemakkelijker zijn met de kachel aanslingeren en het aantal uur dat de kachel aanstaat sowieso hoger is dan voor de pandemie. Over het algemeen zijn we niet ontevreden over de huidige staat, maar er is altijd nog een doorn in het oog. Namelijk de zolder.

4. Het kerstdiner van 2021
Luxe of Zuinig houdt van de kerstdagen. De gezellig sfeer, de korte dagen, lichtjes, oliebollen en natuurlijk heerlijk eten met familie en vrienden. Net als vorig jaar worden de feestdagen weer in huize Luxe of Zuinig gevierd. Het wordt dus “gezellig” druk in huis (rekening houdend met de corona regels natuurlijk ;-)) Maar wat gaat er gemaakt worden?

Het zal de meeste niet ontgaan zijn, maar Luxe of Zuinig is even afwezig ;-). Ja ook hij heeft lekker kerstvakantie en dat houdt heel kort in, dat het aantal blogjes tot een minimum beperkt gaan blijven.

Dit jaar ging Luxe of Zuinig weer eens op zoek naar een geschikte zorgverzekering want de premie zat in de bus en die was niet zoals gehoopt.

AH heeft e-koopzegels geïntroduceerd, iets waar wij ook aan meedoen, maar hoe lever je die dingen in? Ik nam contact op met AH.  

Op 30 december 2011 werd dit blog geboren met de blogpost over het spaarloon. Het begin van een reis was begonnen. Een reis waar Luxe of Zuinig nooit van had gedacht dat hij 10 jaar! Later nog steeds berichten op aan het posten was, maar het is wel gebeurd!

Zoals jullie weten hebben we sinds vorig jaar een auto met de daaruit volgende kosten. Je zit met afschrijving, benzinekosten, onderhoud etc. Maar hoe kan je deze kosten onder controle houden zonder dat deze teveel van je maandelijkse budget gaan innemen?

Luxe of Zuinig zag iets nieuws in de app van de Albert Heijn. Namelijk Albert Heijn Premium. Nog niets van gelezen en ook niets van gezien ergens. Wat is dat nu weer? Luxe of Zuinig zocht het uit en keek of het wat voor hem was.
Besparen op autokosten
 

Reacties

Populaire posts