De radiostilte doorbreken

 Luxe of zuinig is er een tijdje uit geweest en daar zijn behoorlijk wat redenen voor geweest waar ik vandaag een klein tipje van de sluier van zal geven.

De radiostilte doorbreken

November een gekke maand

November is altijd een drukke maand in huize Luxe of Zuinig zowel dit jaar als vorig jaar. Het was dan ook niet een verassing dat ik minder tijd voor mijzelf had. Maar dit jaar was wel heel erg. Laten we zo zeggen dat november aanvoelde als een klap in ons gezicht op vele vlakken. Want alles wat er mis kon gaan ging er ook mis. Zowel in ons persoonlijke leven als in ons werk leven ging het even helemaal mis. Zo mis dat we beide even een timeout hebben moeten nemen. 

Te beginnen met ons persoonlijke leven.
We kregen een vreselijke tegenslag te verwerken die ons beide even flink van de rel bracht. Laten we zo zeggen het ging om de gezondheid en enkele ziekenhuisbezoeken lagen er aan ten grondslag.

Verder is in de familie sfeer het ook hommeles waardoor daar ook nog eens extra ondersteuning nodig was.
En als klap op de vuurpijl leek het wel alsof iedereen om ons heen opeens corona kreeg waaronder de opvang van onze dochter die dicht ging.

Dat en de bui die we zagen groeien om de scholen/opvangen dicht te gooien was op zich zelf al voldoende om ons even de controle te laten verliezen over ons leven.

Daar bovenop kwam dan nog werk, die voor ons beide even een curveball gooide en zaken op scherp zette.

Dit is slechts een tipje van de sluier, want er was nog veel meer, maar dan wordt het wel erg persoonlijk allemaal.
Needless to say, het was een beetje “te” veel allemaal.

Opkrabbelen en weer doorgaan

 Deze afgelopen periode zijn we dan ook bezig geweest om alles op een rij te zetten, nieuwe energie te vinden en onszelf uit de negatieve spiraal te krijgen waar we in zaten. En zoals wel vaker dat gaat is dat met vallen en weer opstaan. 
Op persoonlijk vlak zijn we weer in stijgende lijn maar hebben we ook een lange weg nog te gaan en merken we vooral dat we “moe” en “op” zijn. Dat heeft ons nog nooit weerhouden om niet door te gaan, en dat zullen we ook zeker doen. Maar het kost tijd om de energie weer terug te vinden en samen steunen we elkaar om er doorheen te bijten.

Op werkvlak is het ook een stijgende lijn, de hectiek begint af te nemen en de curveball is weer teruggegooid op zo een manier dat die niet meer terugkomt. Voor vrouwlief is het een iets andere situatie maar lijkt het ook weer onder controle te komen.

Vakantie

Maar wat wel volstrekt helder voor ons is geworden is dat we toe zijn aan vakantie. Een vakantie waar we ook even een aantal dagen voor onszelf hebben. Even niets en even niemand. Ook al is het maar één of twee dagen. Even bijtanken en dan weer vol goede moed doorgaan.

Dat vooruitzicht, die ik vorig jaar ook had, maar toen keihard door de sluiting van de opvang zag verdwijnen als sneeuw voor de zon heb ik dit jaar ook weer. Twee dagen waarin we even iets voor onszelf kunnen doen en ons kunnen voorbereiden op het kerstfeest (ja dat is ontspanning voor ons ;-)). Daarom hoop ik met heel mijn hart dat we dit jaar, in veiligheid, daarvan kunnen gaan genieten en daarna met goede moed het oudjaar in kunnen luiden zodat 1 januari met een schone lei weer kan beginnen.

Met andere woorden, December zal voor mij “als blogger” ook een rustige maand worden qua posts, maar ik ga het zeker weer oppakken om alles weer van mij af te schrijven zodat ik in januari weer vol er tegen aan kan gaan.

Hoe is jullie november verlopen?

Reacties

 1. Ach wat een narigheid. Sterkte daarmee.En hopelijk een fijne korte vakantie en kerst. Lekker in je eigen bubbel weer tot rust komen.
  Zorg goed voor jezelf en je geliefden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ai dat is niet zo best, sterkte ermee. Zoals je zegt, kun je dan beter even alles op pauze zetten, structuur aanbrengen en weer opbouwen. Ik wil niet te wijsneuzerig zijn, maar is twee dagen rust niet wat weinig om al het gedoe/stress uit je lijf te krijgen?

  November was voor ons erg hectisch, stressvol en druk door de aankoop van en wat gedoe rond ons nieuwe huis. Eind goed al goed, maar het kost wel bakken energie. Helemaal niet erg dus om eventjes niet te bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die twee dagen zijn echt “me time”. Met andere woorden ik doe dan echt wat ik zelf wil en mijn vrouw ook. De rest van de vakantie is dan met zo’n drieën. En dat is meer dan voldoende. De tweede dag zal ik mij denk ik alweer gaan vervelen ;-)

   Verwijderen
  2. Tijd om te "lummelen" blijkt heel goed voor memsem te zijn. Maar ik herken wat je zegt. Na ruim vier jaar in de tuin ploeteren en het huis opknappen, wordt ik ook onrustig als ik een half uur op een stoel zit. Ook al weet ik dat dat niet zo gezond is.

   Verwijderen
 3. Lieve Luxe of zuinig, ik leef met jullie mee en hoop dat jullie alle verdriet en tegenslag te boven komen. Neem de tijd hoor! xx

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts