10 jaar Luxe of Zuinig!

 Op 30 december 2011 werd dit blog geboren met de blogpost over het spaarloon. Het begin van een reis was begonnen. Een reis waar Luxe of Zuinig nooit van had gedacht dat hij 10 jaar! Later nog steeds berichten op aan het posten was, maar het is wel gebeurd!

10 jaar Luxe of Zuinig!

Ooit als kleine jongen nu als man?

10 jaar is een lange tijd geleden en Luxe of Zuinig was nog maar een jochie van 24 jaar oud toen hij behoefte had om  zijn gedachtes te ventileren over geld, eigen huishouding en simpelweg als dagboek om op terug te slaan. In die 10 jaar zijn we gegroeid op ontelbaar hoeveelheid vlakken en dacht ik toen al veel te weten, is dat alleen maar toegenomen in de tijd en ben ik tot de conclusie gekomen (en dat krijg je met de leeftijd zullen we maar zeggen) dat je nooit uitgeleerd bent en er altijd wel weer wat nieuws is wat je kan uitzoeken/onderzoeken/informeren/leren/etc.

Gezinsleven

Ook zijn we van een samenwonend, net uit de studie, naar een familie gegroeid hebben we veel ervaringen samen gedeeld en zijn we er heilig van overtuigd ( voor zover je dat natuurlijk kan zijn) dat we voor elkaar voorbestemd zijn en onze dagen graag samen willen slijten. Dat is door de corona pandemie ook nog eens heel duidelijk naar voren gekomen dat we prima (nu alweer bijna twee jaar) met elkaar in een huis kunnen wonen 24/7 zonder ontsnappingsdrang te hebben. Daar zijn we uniek in, want in de afgelopen twee jaar hebben we helaas meerdere gezinnen uit elkaar zien gaan door dit probleem. Een issue wat ben ik bang nadat de corona pandemie voorbij is, wel groter zal worden. Wij prijzen ons gelukkig met elkaar en ons kleine wondertje wat is geboren in het weekend van de eerste lockdown. Een echt corona kindje.

De toekomst van het blog

Ik zou met alle liefde willen kunnen zeggen en melden dat ik de volgende 10 jaar ook vol ga maken, maar dat is simpelweg onbekend op dit moment. Bestaat het platform “blogger” nog wel over 10 jaar? Heeft Luxe of Zuinig nog wel tijd en ruimte of überhaupt zin om te bloggen? Geen idee. Tot op heden heb ik nog altijd plezier in het bloggen op mijn eigen voorwaardes. Door de jaren heen heb ik vele bloggers zien komen en weer zien gaan. Inmiddels mag ik mijzelf bij het “meubilair” noemen van financieel bloggers en hun reis naar financiële onafhankelijkheid. Een reis waar ik inmiddels een aardig eind op de juiste weg ben en elk jaar harder lijkt te gaan. Ik ben zelf ook erg benieuwd naar de toekomst en hoe ik daar zelf invulling aan ga geven. Want elke keer als ik denk te weten hoe ik dat ga doen, gebeurd er wel weer wat waardoor dat plan op losse schroeven komt te staan. 
Zal Luxe of Zuinig blijven werken? Zal Luxe of Zuinig blijven bloggen? Zal Luxe of Zuinig een sabbatical nemen? 
Ik ga het allemaal meemaken, ik ben in ieder geval vereerd met de vele mensen die mij nog steeds niet beu zijn en ben ook steeds trotser op wat wij als gezin neerzetten om een onbezorgde toekomst voor ons neer te zetten, en direct ook onze kleine spruit een mooie start mee te kunnen geven in deze mooie, maar af en toe wrede wereld.

Op naar een nieuw mooi jaar Luxe of Zuinig!

Reacties

Mr Groeigeld zei…
Hartstikke mooi, vooral je laatste zinnen over trots zijn. Fijne feestdagen en alvast een gezond en trots 2022!
Gefeliciteerd en Gelukkig Nieuwjaar!! xx

Populaire posts