De zomervakantie van 2022 - geboekt!

 Het is januari, maar toch heeft Luxe of Zuinig al een vakantie geboekt voor de zomer van 2022. Sterker nog, er is in 2021 al voor betaald! Goed voor de Box 3 belasting ;-). Maar wat gaat Luxe of Zuinig in de zomer eigenlijk doen?

De zomervakantie van 2022 - geboekt!

Op zoek naar een koopje

Luxe of Zuinig verbaasde zich vorig jaar al over de idioot hoge prijzen voor een huisje op de bekende parken. Daar hebben we vorig jaar “gedeeltelijk” aan meegewerkt, maar alsnog niet de volle pond betaald die toen gevraagd werd. We zouden aankomend jaar het anders gaan aanpakken, en waarom niet in december alvast kijken voor de zomer van 2022. Dan hebben we de tijd om ons goed te oriënteren en op zoek te gaan naar alternatieven.

Zo gezegd zo gedaan maar om een goede vergelijking te kunnen maken wilde we als stam de bekende vakantieparken qua prijs en mogelijkheden kiezen die we graag deze zomer wilde zien. De gegevens waar we mee aan de gang gingen:

1. Een volle week (7 dagen, 6 nachten) - in de zomervakantie (duurste periode)
2. Een binnen zwembad
3. Aparte kamer voor de kleine
4. Een eigen huisje (met een bepaalde standaard)
5. Ruimte voor de kleine om rond te kunnen rennen op het perceel
6. In Nederland

Voor de rest hadden we niet echt veel eisen, afgezien dat we natuurlijk wel voorkeuren hadden. Maar goed die waren ondergeschikt aan bovenstaande.

Met het invullen van deze gegevens op een bekend groot park kwam de volgende prijs eruit rollen.

€2676…….. En dat voor een huisje uit 1980 die “gerenoveerd” is en wellicht 40 m2 met een klein terrasje.

Dat was even slikken, want dan deden we niet eens heel gek, geen super de luxe woning. Die gingen namelijk voor €4500+. Idioot, maar de benchmark was gezet. Tijd om op zoek te gaan naar alternatieven.

Alternatieven

Goed, de wensen waren duidelijk, en op zich hoeven we niet perse op een vakantiepark te zitten van de grote jongens. Immers de faciliteiten, waarvoor je natuurlijk betaald, maken we niet veelvuldig gebruik van met een kleine dame van twee. Feitelijk vind ik het zelf ook wel prettig om rondom het huis lekker de ruimte te hebben en daar te kunnen genieten van een tuin, een bal, en vooral lekker rondrennen. Simpel maar effectief.

Goed, we gingen op zoek met dezelfde parameters op vergelijkingssites en daar kwamen toch wel verassingen uit. Want er zijn onwijs veel huisjes beschikbaar, in zowel vakantieparken als gewoon privé. En dat voor een veel lagere prijs!

Het laagste waar we op uit kwamen was €543, maar de eerlijkheid dient te zeggen dat het dan ging om een chalet op een vakantiepark die, nou ja, niet aan onze standaarden voldeed. De zoekparameters werden hiermee wat aangepast en toen kwamen we uit op €764 voor een vrijstaande woning. 

Het zag er prima uit, maar de locatie en omgeving was niet wat we zochten. Bovendien ging het nu hard en snel omhoog qua prijs. Maar we kwamen echt een onwijs mooie villa tegen op een villapark, ja ik heet niet voor niets Luxe of Zuinig ;-). En dat voor de prijs van €961! 

Een groot huis (105 m2), met twee verdiepingen (slapen boven, leven beneden), privé parkeerplaats, groot perceel eromheen met gras en afgesloten. Binnenzwembad op het park en gewoon erg verzorgd allemaal. 

Nog nooit zo snel gekozen

Je kan je voorstellen dat zowel mijn vrouw als ik, vrij enthousiast waren en we ook nog eens konden kiezen op de kaart welk huisje we precies wilde want er waren er nog meerdere vrij. 

Maar door even de tijd te nemen en te vergelijken scheelt een weekje weg hiermee al €2676 - €961 = €1715. Dat is een prijsverschil wat ik van te voren toch niet had kunnen bedenken. Maar daar kunnen we dus simpelweg gewoon nog een keer van op vakantie gaan!

Conclusie

Vakanties zijn in trek, ook dit jaar, en de grote parken maken er, in mijn ogen, echt misbruik van. Dit soort woekerprijzen zijn in mijn ogen echt “not done” en snap ook niet waarom mensen bereid zijn dit soort bedragen neer te leggen. Ja het is gemak, ja er zijn veel activiteiten, maar is het dit prijsverschil waard? Je kan een hoop dagactiviteiten hiermee sponseren, en om nu te zeggen dat de parken ook moeten leven? Ja ongetwijfeld, maar in de jaren voor corona was het ook niet ZO duur.

Kan het nog goedkoper dan wat Luxe of Zuinig nu heeft gedaan? Zeker, maar wij hebben ook bepaalde standaarden en wensen die niet werden voldaan met de goedkopere opties. Maar voor andere mensen wellicht wel voldoende zal zijn. 

Met andere woorden, als je vroeg bent kan je goed vergelijken. Er is nu nog zat aanbod beschikbaar zeker als je in Nederland op vakantie gaat en ik ben bang dat aankomend jaar ook weinig over blijft met alle maatregelen die gelden. Vergelijken loont!

Hebben jullie al jullie zomervakantie geboekt?

Reacties

 1. Niets geboekt. We gaan 4,5 week op zomervakantie, met eigen auto en caravan. Zeer zeker NIET in Nederland, maar waar wel hangt af van de geldende corona-maatregelen ivm. vaccinatie van onze zoon (wat we niet doen) en die van mijn vrouw (Janssen, dus niet overal voldoende geldig).
  Idealiter wordt het Frankrijk, maar Italië of Oostenrijk is ook een optie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Begrijpelijk hoor, maar ik heb goede hoop dat het dit jaar ruimer zal zijn! Op zich is dat ook wel het voordeel van een caravan, je kan gaan en staan waar en wanneer je wilt.

   Verwijderen
 2. Gelukkig kunnen wij net na het hoogseizoen. Dat scheelt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zeker ja! Het zou voor ons in principe ook kunnen, maar qua geld scheelt het dan niet zo heel veel met wat wij nu betalen, bovendien betalen we dan wel door voor de kinderopvang en komt dat als kostenpost er dan bij, terwijl de in de periode dat deze dicht is we alsnog vrij moeten nemen.

   Verwijderen
 3. Ik heb een ***hekel aan de grote parken. Maar sommige mensen willen gewoon niet eens verder kijken. Ik ga in maart weg met wat vrienden, en we staan dus toch weer op die Landal. Ondanks 100 alternatieven aangedragen. Alsof het hoort of zo.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts