Aankomende verbouwingen in huize Luxe of Zuinig voor 2022

 Luxe of Zuinig heeft weer eens behoefte aan een lijstje. Deze keer niet een lijstje over besparende dingen zijn leven, nee deze keer is het een lijstje met verbouwingen en daarmee geld kostende zaken! Wat staat er allemaal op de planning in 2022?

Aankomende verbouwingen in huize Luxe of Zuinig voor 2022

Het jaar 2022

Badkamer (verbouwing)
Dit jaar staat als eerste de badkamer op het programma om verbouwd te worden. Vanaf maart gaan ze hiermee starten en naar verwachting is dat twee weken even op zoek naar alternatieven om de standaard zaken te doen. Deze verbouwing zal de grootste verbouwing zijn van het jaar, en naar verwachting, ook de duurste van 2022.

Plat dak vervangen en, beter, laten isoleren (analyse en offerte)
Als tweede wil ik dit jaar een aantal mensen laten langskomen om onze bijkeuken te bekijken voor vervanging van het platte dak en meteen goed laten isoleren. Inmiddels wonen wij hier elf jaar en is in de jaren ervoor ook geen vervanging geweest aldus de buren. Het is van bituum en daar staat ongeveer dertig jaar voor. Die zijn inmiddels bereikt en ik heb geen zin in lekkages. Bovendien zie ik met de jaren het bituum achteruit gaan en ben ik dit liever voor dan spijt hebben achteraf. Bovendien is dit meteen een voorbode voor het volgende object.

Zonnepanelen op plat dak (analyse en offerte)
Jawel, het staat er echt, zonnepanelen. Maar niet al te veel want ons energieverbruik stelt verder niet veel voor. Mijn hoop is dat ik drie panelen erop kwijt kan van 600 Wp. Maar dat wordt denk ik wel passen en meten. Het liefst wil ik dit combineren met elkaar zodat dit meteen op elkaar aansluit en de kabel ook goed verwerkt zit in onze bijkeuken. Het dak van ons huis is dan voor een later moment en afhankelijk van de zolderverbouwing.

Zolderverbouwing (analyse en offerte)
Verder heb ik besloten toch ook dit jaar door te gaan met onderzoek naar de zolderverbouwing. Ik ga een aantal bedrijven vragen naar de mogelijkheden voor onze zolder na het debacle van de “expert”.

1. (Volledig nieuw) Nieuwe dakkapellen, dakisolatie, dakpannen, nieuwe kamer indeling
2. (Half verbouwen) Dakisolatie, dakpannen(?), split-unit airco ter vervanging van verwarming in de winter en koelen in de zomer
3. (Makkelijkste) Split-unit airco ter vervanging van verwarming in de winter en koelen in de zomer

Op basis van de prijzen en adviezen van de verschillende bedrijven kan ik dan eens kijken of dit een mooi item voor 2023 kan worden. Haast is er namelijk niet, het is meer een on-going item.

Zonnepanelen op dak (analyse)
En ja dan komt deze toch stiekem ook op het lijstje, want afhankelijk van welke optie het wordt kunnen we ook gaan nadenken over zonnepanelen. Maar dit is echt het laatste wat ik wil doen. Eerst moet de basis goed zijn voordat ik hieraan wil beginnen. 

Druk uitzoekjaar

En daarmee denk ik dat ik voor dit jaar wel genoeg “zij” projecten heb benoemd. Dit “goed” uitzoeken gaat mij behoorlijk wat uurtjes kosten waarna de vele gesprekken en afspraken waarschijnlijk ook nog genoeg tijd kosten. 
In ieder geval heb ik een duidelijk doel bedacht wat er allemaal moet gebeuren dit jaar en eerlijk is eerlijk. Elk jaar wordt het lijstje korter met wat er allemaal gedaan kan worden. Tot alles natuurlijk gedaan is….. dan begint de cyclus gewoon weer van voor af aan ;-)

Hebben jullie verbouwingsprojecten gepland dit jaar? 

Reacties

 1. Wij verbouwen continue net onze gehele zolder laten isoleren in november, nieuwe kozijnen en hr++ glas in keuken en schuurdeur. Aantal zonnepanelen erbij allemaal in 2021.

  En nu aan het kijken voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp. Om het stroom verbruik naar beneden te krijgen.

  Succes met de keuzes en offertes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker bezig! Ik ben benieuwd naar je volgende blog update! Hint hint! ;-)

   Verwijderen
 2. Tip: Als je de badkamer aanpakt, denk dan ook aan de wc-ruimte(s) mee te nemen voor een dezelfde uitstraling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben er zeker over na gedacht, maar in principe is die nog helemaal in orde. Het zijn neutrale witte tegels en de pot is ook al een ingebouwde. De vloer hebben we al meegenomen in de verbouwing van 2016.
   Zonde om daar nu dus wat aan te doen.

   Verwijderen
 3. Tip: geef veiligheid en schoonmaakgemak prioriteit boven uitstraling/hip zijn.
  Wekelijks randjes en richeltjes schoonmaken, daar gaat de lol snel af. Ik ben bv nog altijd blij dat we vloerverwarming en een dicht kastje hebben en geen verwarmingselementen tegen de wand of open kastjes. De roestvrije metalen korfjes daarentegen krijgen na plus 10 jaar toch bruine plekken. Dat is roest, maar in een ruimte met een wc is de associatie toch niet echt lekker.
  Het is erg fijn om na je werk snel en grondig schoon te kunnen maken zodat je meer vrije tijd overhoudt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes, wij zijn van het praktische en niet van het trendy gedoe allemaal ;-) Dus dat komt helemaal goed!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts