De badkamer heeft het door!

Luxe of Zuinig geloofd niet in spoken. Maar wat er nu toch hier in huis gebeurd is toch wel “opmerkelijk” te noemen. 

De badkamer heeft het door!

De badkamer heeft het door!

Ik denk dat de badkamer een levende entiteit is geworden en weet dat we de badkamer gaan vervangen. Want opeens gebeuren de meest vreemde zaken in de badkamer die hiervoor nooit gebeurde. Een greep uit het assortiment.

1. Lichtspots knipperen en gaan na X minuten allemaal uit op 1 na. Na X minuten gaat alles weer aan alsof er niets aan de hand is.
2. WC rol houder heeft het opgegeven en wil niet meer vast blijven hangen
3. De douchekop blijft lekken, na onderzoek is de thermostaat de oorzaak.
4. De badstopper gaat niet meer dicht en moet handmatig aangeduwd worden

Nou ik weet niet, maar twee weken geleden was er niets aan de hand……. Heel vreemd dat dit allemaal tegelijkertijd gebeurd al zeg ik het zelf. Ik hou dan ook mijn hart vast wat er nog meer staat te gebeuren de komende tijd.

Vooral de lekkage in de douchekop vind ik toch wel vervelend, want het drupt nog aardig hard door. Maar aan de andere kant is het oplossen ook weer zonde omdat over vijf maanden alles eruit gaat. Een nieuwe thermostaatkraan is dus zeker niet iets wat ik ga kopen en monteren. Ik denk dan ook dat ik er maar een emmer onder zet zodat het water nog gebruikt kan worden voor de plantjes. 

Onhandig, maar geeft noodzaak aan

Al eerder hebben we gehad dat de thermostaatkraan in het bad kapot was. Hiervoor hebben we twee jaar geleden wel een nieuwe gekocht en zelf gemonteerd. Wat een ellende was dat trouwens, met allemaal verschillende maten en buizen waar je weer verlengstukjes voors moest kopen om het weer passend te maken waarna je weer erachter kwam dat er toch weer lekkage was….. Het is niet voor niets een beroep, maar na drie keer opnieuw bevestigen was alles in orde en hing hij goed en maken we er tot nu toe gebruik van.

Hetzelfde geldt voor de wasbak, daar was de kraan ook defect van geraakt en hebben we ook zelf een nieuw model gekocht en geplaatst. Dat was overigens ook gepruts met verschillende fittingen en verloopstukken. Maar ook dat was gelukt.

Enige kraan die dus nog niet is vervangen is de douche thermostaat. En die geeft het nu dus ook op. De badkamer geeft daarmee dan ook zijn/haar ouderdom prijs. Ik heb geen idee wanneer de vorige bewoners exact de badkamer hebben gerenoveerd, maar ik vermoed ergens eind negentigere jaren. Daarmee mag het ook wel eens een opknapbeurt krijgen.

Hopelijk blijft het bij deze gebreken en krijgen we niet meer lekkages erbij. Nog maar vijf maanden badkamer! Je kan het! 

Reacties

Geldsnor zei…
Ik denk dat het andersom is: jullie hebben onbewust aangevoeld dat alles aan vervanging toe is. Wel even goed naar die spotjes kijken, dat het geen stiekeme kortsluiting is...Worst-case kom je namelijk nooit meer onder de douche vandaan, best-case sta je in het donker te douchen. In de tussen-case knalt je aardlekschakelaar er uit.

Aansluiten van kranen. Tsja. Doorgaans is de aansluiting van nieuwe kranen hetzelfde als de oude, al is het mogelijk dat oudere koudwaterleidingen 12mm zijn en de nieuwe zijn meen ik 15mm. En warmwaterleidingen zijn doorgaans 12, en vroeger wellicht 10mm. Maar gezien je die verloopjes er al tussenzit zou het nu simpel moeten zijn. Maar helaas kost een goede thermostaatkraan een paar honderd euro, dus ik snap wel dat je die er niet meer op zet.

Voor wat betreft de lekkende douchekop: als de kraan naar de douche dichtzit, dan komt er toch ook geen water meer uit?
Mr Groeigeld zei…
It's alive..... :-)
Dat zou kunnen ja dat we het hebben aangevoeld. Wie weet. Frappant is het wel.
Voor de spotjes maak ik mij verder weinig zorgen. Probleem zit hem in de dimmer die ik al eens eerder heb vervangen voor een el cheapo ding, deze lijkt nu te weinig vermogen te kunnen leveren op bepaalde momenten…. Nog maar 5 maanden. En in het ergste geval zet ik een aan/uit schakelaar erop die ik nog hier heb liggen.

Ik kan mij trouwens niet meer exact herinneren welke maten het waren, wel dat het aparte maten waren met 3/4 en 1/2 als toevoeging..

En qua douchkop, die lekt ook als de thermostaatkraan echt dicht zit. Ik heb de slang eraf gehaald en dan lekt het ook. Lijkt dus echt een rubbertje ofzo te zijn in de thermostaatkraan, geen idee ik accepteer het gewoon even voor nu.

Populaire posts