Albert Heijn Premium een goede deal?

 Luxe of Zuinig zag iets nieuws in de app van de Albert Heijn. Namelijk Albert Heijn Premium. Nog niets van gelezen en ook niets van gezien ergens. Wat is dat nu weer? Luxe of Zuinig zocht het uit en keek of het wat voor hem was.

Albert Heijn Premium een goede deal?

De voordelen op een rij

Albert Heijn Premium bied je op het moment van schrijven de volgende voordelen.

1. Altijd* 10% korting op het biologische assortiment
2. 2x zo snel digitaal sparen voor spaarzegels, koopzegels en Mijn AH Miles
3. Activeer elke week 10 Bonus Box aanbiedingen
4. Tot 50% korting op abonnementen

Bij het lezen van de voordelen werd ik nog niet zo enthousiast, vooral niet omdat het €12 per jaar kost. Die kosten wil je er uit hebben want waarom zou je anders ervoor betalen? 
Maar Luxe of Zuinig zag ook bij item 2 staan, “2x zo snel digitaal sparen voor spaarzegels, koopzegels en Mijn AH Miles”

Ahh op de koopzegels werkt het ook! Dan wordt het wel wat interessanter. Want kan je op basis van de koopzegels alleen al dit abonnement eruit halen?

Koopzegels het 9de wereldwonder?

Luxe of Zuinig maakt graag gebruik van de koopzegels van Albert Heijn. Zeker nu ze digitaal zijn geworden is het een fluitje van een cent. Zeker omdat Luxe of Zuinig alleen maar boodschappen doet bij Albert Heijn. Dus is het alleen al slim om daarom premium te nemen?

Per maand geeft Luxe of Zuinig in 2021 gemiddeld €324 uit aan boodschappen. Als we dit bedrag keer twaalf doen komen we op €3899 uit aan boodschappen. 

Momenteel is het zo dat je voor elke euro uitgegeven een koopzegel kan kopen. Dat komt dus neer op 3899 koopzegels. Om een boekje vol te maken heb je 490 zegels nodig. Per jaar zonder premium kom ik uit op bijna 8 boekjes (7,95 om precies te zijn) Als ik dit aantal boekjes keer €3 doe kom ik uit op €23,87 euro aan “rente” per jaar.

Als ik nu dezelfde berekening doe, maar dan met tweemaal zoveel zegels kom ik op €47,74 euro aan “rente” uit per jaar. €47,74 - €23,87 = €23,87 aan meer “rente”. Als ik daar de kosten vanaf haal van €12 dan heb ik nog steeds €11,87 voordeel. 

Dus ja, alleen op koopzegels haal je de kosten er al uit. Sterker nog, je kan bijna het jaarabbo van volgend jaar ermee betalen met onze uitgaven.

Alles erbovenop is extra winst

Hiermee zijn de overige extra’s die je ook nog krijgt “bonus”. Dat geldt dan voor de “Mijn AH miles” die ook sneller sparen, de spaaracties waar we soms van gebruik maken. Maar toch ook zeker de bonusbox die elke week hier wordt gebruikt en ook daadwerkelijk soms goede aanbiedingen in zitten. 

De verwachting van de Albert Heijn bij het invullen van het berekenen van je voordeel is iets te rooskleurig in mijn ogen want deze komt uit op €58 - €178 per jaar. Maar dat het daadwerkelijk een voordeel is, dat geloof ik wel.

Met andere woorden, Luxe of Zuinig heeft Albert Heijn Premium geactiveerd en gaat het eens een jaartje proberen. Wie weet komen er nog goede toevoegingen, of andere leuke diensten bij. 

P.s. Luxe of Zuinig begrijpt natuurlijk dondersgoed dat dit onderdeel is van klantbinding, net zoals de bonusbox en bonuskaart of airmiles/AH miles. Maar Luxe of Zuinig is nuchter genoeg om te zien dat het ook voordelen kan hebben en daarbij komt hij uitsluitend al bij de Albert Heijn. Daarmee is het geen extra klantenbinding, maar gewoon een ordinair voordeel voor mijzelf ;-)

Maken jullie al gebruik van Albert Heijn Premium?

Reacties

 1. Hey, dit ken ik nog niet. En ik ben nog wel een fervent AH-shopper. Tja, tuurlijk is het klantenbinding, voor niets gaat de zon op, dus het is ook wel logisch dat ze iets bieden en er iets voor terug krijgen. Als dat voor mij in de juiste verhouding is, dan vind ik dat op zich prima.

  Dank voor het uitzoeken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op een ander blog kwam ik het ook al tegen. Als ah je eerste winkel is kan het inderdaad goed werken en je de zegels spaart. Maar ik kom er te weinig, misschien maar 10-20 euro per maand.
  Liedel is mijn eerste winkel in het dorp.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. AH zit hier weliswaar om de hoek, maar de weekboodschappen 'halen wij op' bij een Jumbo pick up point. AH kom ik eens in de week wel voor een paar bonusaanbiedingen en als we iets vergeten zijn of toch nog nodig hebben, maar dat zijn euro's per week, niet eens tientjes. Maar goed dat je het even hebt uitgerekend zodat je weet waar je aan begint.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts