Offerte van de badkamer is binnen

 Een maand geleden kon ik melden dat we begonnen waren met het oriënteren op een nieuwe badkamer. Na wat heen en weer e-mail en wat aanpassingen hier en daar weten we ongeveer wat de kosten gaan worden. Wat is de schade geworden?

Offerte van de badkamer is binnen

Verwachtingen vs realiteit

De verwachting die ik persoonlijk had, omdat we slechts een 3 bij 2 badkamer hebben is dat de kosten ook wel mee zullen vallen. Rond de 15K had ik in mijn hoofd en je gelooft het of niet, maar de offerte is binnen gekomen op ongeveer 16K. Dat vind ik best netjes van mijzelf en is ook hiermee in lijn der verwachting.

Wat krijgen wij daarvoor?

We krijgen hiervoor de volgende zaken.

1. Een bad 170 is voldoende voor ons, kon groter, maar was absoluut niet nodig en bood mogelijkheden voor nisjes/nis voor opslag.
2. Een wc (duh)
3. Een douche met regendouche (op verzoek van vrouwlief)
4. Een 80 cm wastafel vierkant
5. Glazen wanden voor de douche
6. twee type tegels (wit op muur, marmerlook op vloer en koven/nisjes)
7. Radiator
8. Eiken houten lades (twee) onder de wastafel
9. Isolatie, spots, verlaagd plafond, stucwerk,leidingwerk, ventilatievervanging en al het sloopwerk, installatie en afvoer.

We zijn bij een winkel geweest waar je de offerte helemaal uitgespecificeerd krijgt, inclusief materialen en prijzen. En waar ze in één keer de prijs neerzetten. Zonder dat erover onderhandeld kan worden. Dit concept hebben we ook bij de keuken gebruikt (was toen maar één keukenboer die het zo deed, na hele slechte en nare ervaringen bij de standaard boeren) waardoor we dit keer ook weer naar zo een concept op zoek gingen. Luxe of Zuinig heeft geen zin om een onderhandelingsspel op te zetten, functioneel boos te worden om zo de prijs toch weer lager te krijgen. 
Gewoon een no-nonsense boer die doet wat hij zegt, en die tijd wilt spenderen aan het adviseren van wat bij de klant past. 
Bovendien is het voordeel dat je de offerte kan gebruiken om de internetprijzen te bekijken en die waren schappelijk. Al is tegenwoordig het grootste gedeelte van de kosten natuurlijk in arbeid en niet meer in materialen.

De volgende stap

Voor vrouwlief als voor Luxe of Zuinig hebben we nog nooit zo snel een offerte gekregen vanaf het moment dat we besloten een nieuwe badkamer te gaan uitzoeken. Het lijkt er dan ook erg op dat we de knoop vrij snel gaan doorhakken en de werkzaamheden gaan plannen. Er zijn nog een paar puntjes die op de “i” gezet moeten worden. Evenals onderling overleg met vrouwlief of we nu tevreden zijn met de indeling zoals deze is. Ik verwacht echter, het is immers maar een badkamer, dat dit de makkelijkste verbouwing ooit wordt in huize Luxe of Zuinig. Een unicum mag ik wel zeggen.

Uiteraard hou ik jullie op de hoogte wanneer het moment daar is. 

Zijn er nog “last minute” adviezen? De vorige keer heb ik ze zeker ter harte genomen!

Reacties

Geldsnor zei…
Is het mogelijk om het wandmeubel elders te kopen? Die kosten vaak de hoofdprijs.
Heb je wand & vloerverwarming overwogen ipv. "traditionele" verwarming? En natuurlijk een elektrische radiator, veel sneller & vraaggestuurder dan een gewone radiator.
Grappig dat je bij WC "duh" zegt: zelf hebben we een apart toilet boven en niet in de badkamer. Dat zou voor ons "duh" zijn ;-).
Heb je er aan gedacht om de boel zelf te slopen? Dat is simpel werk, maar betaal je net zoveel voor als geschoold werk.
Haha, kan je zien dat je geframed wordt in je eigen realiteit ;-) Voor mij is een wc in de badkamer super logisch en altijd het geval geweest.

Aangaande je andere punten.
Wandmeubel valt mee qua prijs, op internet zijn de prijzen niet veel anders dan wat ze aanbieden dus dat was schappelijk.
Qua slopen zelf doen, dit heb ik wel gedaan bij de keuken, ook omdat de keuken naar iemand anders ging die hem graag wilde en het dus netjes moest gebeuren, maar ik vind de vrije tijd die ik moet opofferen om dat te doen, en het huren van de apparatuur, niet opwegen tegenover het laten doen. Dat is dus een bewuste keus om lekker “lui” te zijn.
Geldsnor zei…
Begrijpelijke keuze, zeker als je er apparatuur voor moet huren. Dan wordt het al snel gedoe. Wij hebben onze eigen aanhangwagen - ideaal om afval naar de stort af te voeren. En uiteraard een boorhamer (voor het slopen), slijptollen en dat soort sloop-speelgoed.
Het ziet er uit als een goed plan - het enige wat ik me afvraag, maar ik ken je natuurlijk niet, is dat bad. 170cm is voor jullie genoeg? Wij hebben een bad van 180cm en vinden deze eigenlijk te klein en hebben spijt dat we niet gekozen hebben voor een bad van 190cm. Nu is onze badkamer 330x 325cm.

Ow, ik bedenk me net iets! De badkraan. Wij hebben gekozen voor een kraan waarbij het water uit de "waste" komt. Ik plaats zo even een fotootje op mijn website daarvan. Dat is ideaal, omdat de kinderen dan hun hoofd niet kunnen stoten bij het badderen.
Schrijver zei…
Een regendouche voor de vrouw, hoor je toch niet zó vaak. Ik vind een regendouche juist superirritant (want dan loopt het water over je gezicht en wordt je haar áltijd nat). Voor mij is er dus ook een gewone douche naast gemonteerd.
Het is een regendouche + normale douche erbij. Er kan dus gekozen worden ;-) Maar het bad en de regendouche komen toch echt uit haar koker hoor!
:-)
Qua 170, ja we zijn er allebei in gaan liggen maar doordat het bad een rechte hoek heeft naar beneden voelt de 170 net als 170, maar als 190 omdat er meer zitruimte beschikbaar was. Onze eerste insteek was ook 190 maar nadat we erin zaten was het absoluut niet nodig. En nu hebben we de mogelijkheid om de wand gelijk door te trekken en nisjes te maken waar we wat kunnen bewaren.
Anoniem zei…
Misschien overwegen om een infrarood badkamerspiegel plaatsen met led verlichting rondom?
Geldsnor zei…
Wat ik nog vergeten was: als je een inloopdouche hebt en kinderen, dan is het handig om de bediening van de douchekop zo te plaatsen dat je niet door de waterstraal heen hoeft om de douche uit te zetten. Verder is spiegelverwarming ideaal. Kon bij onze spiegel helaas niet. Al is ons afzuigsysteem dermate dat we het ook niet nodig hebben.
Ik neem aan dat de ventilatie met een vochtsensor werkt?
Micko zei…
Dag, wij hebben ook een kleine badkamer die we gaan verbouwen en komen op 6500 euro aan materialen uit (a merken) En dan nog de klusser die nog aan de slag gaat. En dan hangt het er vanaf wat badkamerbouwer tegenkomt. Zal wel rond de 9000 euro kosten incl bij materiaal. Ik ga zelf grotendeels slopen met een vriend of en zelf afvoeren. Omdat de offerte gespecificeerd was en dus los van elkaar kon ik goed zien wat alles koste en waarop ik kon 'bezuinigen'. Levertijd 12 weken dus nog even wachten.
Micko zei…
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Noted! Bedankt nog voor de tips Geldsnor!
Verder is de ventilatie nog lekker op basis van een aan/uit schakelaar met naloop. Vind ik ook prima, gezien zoals gezegd vrijwel altijd de ramen open staan als er gedouched is.
We hebben ernaar gekeken, maar we zijn niet overtuigd dat dit bij ons past. Bedankt voor de tip!
Arbeidsloon is bij onze offerte de hoogste post, logisch ook want dat is tegenwoordig aardig aan de prijs. Maar mooi dat jullie het zelf kunnen en willen slopen. Dat zal zeker in de prijs schelen.
Nicole zei…
Kijk even wat er in de offerte staat over meerwerk en of dat overlegd moet worden. Daar zijn mijn schoonouders wel eens ingetrapt.
Overigens wil zelf slopen niet altijd kosten schelen. Bij ons scheelde dat Eur 300 daarvoor hebben we het laten doen.
Vrienden die zelf gingen slopen, sloegen de hele muur eruit. Die bleek niet goed te zijn en vol vocht. Dat komt helaas heel vaak voor bij oudere huizen. De aannemer heeft toen de muur weer opgebouwd en hersteld. Dat heeft meer geld gekost dan de besparing van het zelf slopen. Als de aannemer de muur had beschadigd dan was het zonder extra kosten hersteld (stond in offerte).
Mr Groeigeld zei…
16k voor een badkamer van 3x2m klinkt wat veel in mijn oren. We hebben vorig jaar drie ruimtes aangepakt voor ongeveer het dubbele. We hadden het misschien wat somberder gehouden, maar het kan nooit kwaad om nog ergens anders te kijken.
Zeker, het is veel geld, maar op zich voor de materialen die we gebruiken en de arbeidskosten is het geen gek bedrag. Overigens zijn we bij andere badkamer boeren geweest, maar het gevoel was er gewoon niet waardoor we niet de tijd ook hebben genomen om daadwerkelijk een paar uur aan tafel te spenderen. Andere offertes hebben we dan ook niet laten maken, maar een high level kosten inschatting hebben we wel gevraagd op basis van onze wensen. En allemaal kwamen ze omme nabij hetzelfde bedrag uit.
Meerwerk staat gespecificeerd ja gelukkig ;-)

Populaire posts