Mijn ervaring met Fikks - Buddy budgetcoach

In mei van dit jaar schreef ik in deze blog dat ik mij had aangemeld als Buddy bij Fikks. Een platform voor hulpbehoevende op het financieel vlak. Inmiddels ben ik toegewezen aan mijn 4de deelnemer en kan ik dan ook een korte review over het platform plaatsen voor mensen die eventueel hier ook interesse voor hebben.

Goede introductie
Laten we beginnen met de positieve punten. Namelijk de Fikks Academy. Alle buddies dienen deze training te doorlopen voordat je pas kan worden toegewezen aan deelnemers. Hierbij zit ook een kort examen. De informatievoorziening die hierbij wordt geboden is enorm goed en was ik dan ook onder de indruk daarvan. Het is duidelijke informatie gepresenteerd op een interactieve manier waardoor het niet snel verveelt.
Na de academy is het echter wat vager. Zo wordt er gevraagd om een VOG (Verklaring omtrend gedrag) in te dienen in de app, maar was het voor mij compleet onduidelijk of het nu aangevraagd door mij moest worden bij de gemeente of dat dit door Fikks gedaan werd. Op basis hiervan heb ik ze maar gemailed hierover waaruit bleek dat dit automatisch zou gaan en ik alleen nog met mijn DigiD moest inloggen om de VOG daarwerkelijk aan te vragen. De kosten hiervoor zijn volledig van rekening voor Fikks.

Na het uploaden van de VOG wordt je account unlocked en kunnen deelnemers je vinden en je als buddy kiezen.

Weinig echte deelnemers
Er zijn helaas ook wat nadelen op te sommen maar 1 van de meest vervelende is toch wel het feit dat er erg weinig echte deelnemers zijn. Van de 4 toegewezen deelnemers waren er dan ook 4 “nep/niet-actief” wat als gevolg heeft dat je vast zit tot je deze deelnemer kan ontkoppelen. Sinds een maand ofzo is dit mogelijk om dit zelf te initiëren, daarvoor moest je een mail sturen naar Fikks, waarbij ze als regel hanteren dat de deelnemer een maand niet meer reageert. Dat zou niet erg zijn als je ondertussen andere deelnemers kan helpen echter lijkt het erop dat ze een harde limiet van slechts 1 deelnemer per buddy hanteren. Er zit een optie in de app om meerdere deelnemers tegelijk te helpen (zelf instelbaar), maar de realiteit gebied dat ik wanneer ik net ontkoppeld ben snel iemand anders snel zich aanmeld, maar als iemand al een deelnemer heeft je niemand meer lijkt te krijgen die zich koppelt. Erg vervelend, want hierdoor ben ik nog niet erg effectief geweest.

Doel
Toch blijf ik stug doorgaan met het platform, ik sta er nog steeds achter, de medewerkers achter het platform reageren ook altijd snel en netjes en de app wordt elke release beter met minder bugs (deze was in het begin, zeker voor een ITer als ik, tenenkrommend met fundamentele bugs. Als ze nu ook Ipad support inbouwen wordt het helemaal een goede deal.
Rest het feit van niet actieve deelnemers, echter hebben ze zelf ook al aangegeven dat ze het herkennen en nu het gesprek aangaan met deelnemers waarom dit zo is om dit in de toekomst te gaan verbeteren. Ik hoop dat het inderdaad zijn vruchten afwerpt want het zou zonden zijn als buddies ermee stoppen hierdoor (het werkt best demotiverend, zeker gezien het feit je dus zelf actief een ontkoppeling moet regelen in zo een geval).

Zijn er andere mensen al buddy/deelnemer van Fikks geworden? En zo ja, wat zijn jullie ervaringen ermee?

Reacties

Anoniem zei…
Hm, Een VOG via de app is niet te controleren op echtheid...misschien kan je de organisatie daar eens op wijzen?
https://www.justis.nl/producten/vog/faq/faq-over-vog-np/hoe-kan-ik-de-echtheid-van-een-vog-vaststellen.aspx
Ze vragen zelf de VOG aan waarbij jij bevestigd dat jij hieraan toestemming verleend. Daarna krijg je de VOG in papiervorm opgestuurd met hierop ook de aanvrager van de VOG. Uiteraard kan iemand hier misbruik van maken of fraude mee plegen, maar de vraag is wel waarom iemand op een platform als Fikks hier misbruik van zou willen maken? Je schiet er namelijk niets mee op.
Unknown zei…
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei…
Ik heb alles doorlopen en vog geüpload maar hoor al weken niets meer.
Misschien anders eens de organisatie een mailtje sturen of het allemaal goed is gegaan?

Vermoedelijk wel, maar zijn er nog geen deelnemers die je hebben gekozen.

Populaire posts