Huishoudboekje update - Augustus 2019

Het was alweer een tijdje geleden dat ik een updat heb gedaan van mijn huishoudboekje (April 2019) en door mijn wijziging standplaats op mijn werk (hier meer daarover) is er wel weer wat gewijzigd.
Vandaar dat ik jullie weer wilde voorzien van een huidige stand van zaken.

Zoals jullie van mij gewend zijn het overzicht van Augustus.


In het kader van overzicht en een wat kortere post dan gebruikelijk vergelijk ik hem deze keer niet met de status van vorig jaar, maar alleen wat er veranderd is met de laatste blog hierover in April.

Inkomsten
Aan de inkomsten zijde is alleen wat bij mij veranderd. Door mijn standplaats wijziging (in mijn nadeel) is ook mijn reiskostenvergoeding omhoog gegaan. En zoals jullie kunnen zien is het een aardig stukje verder voor mij rijden iedere dag. Deze verhoogde reiskostenvergoeding houdt aan tot maximaal 12 maanden. Ik hoop echter dat het eerder gewoon op een andere manier gecompenseerd gaat worden, namelijk gewoon in mijn salaris. Of dit een mogelijkheid is weet ik nog niet omdat ik nog geen aanbod heb gekregen van mijn werkgever. De verwachting is dat dit ergens in November gaat plaatsvinden. Ik verwacht echter dat dit een stukje onderhandelen moet gaan worden om te krijgen wat ik graag wil hebben. Klagen mag ik echter niet, want zoals ik in deze blogpost stel is dit voldoende om mijn auto te bekostigen.

Vaste lasten
Bij de vaste laten heb ik stiekem vals gespeeld. Ik was vergeten spotify/netflix/loterij op te nemen en heb dit dan nu ook netjes gedaan. Het is geen wereldbedrag, maar toch het lijstje dient wel compleet te zijn natuurlijk.
Daarnaast heb ik ook alle aanslagen van de gemeente en waterschap ontvangen en dus netjes verwerkt in het overzicht. Autokosten is nog altijd oranje aangezien het jaar nog niet voorbij is. Ik ben van plan in November de auto van een beurt te voorzien en ga dan ook eens zien wat de schade hiervoor is ik ga nog steeds uit van rond de 600 euro, maar hoop uiteraard op minder.

Variabele kosten
Hier zit wel een verschil, want met de extra reiskostenvergoeding komt ook een behoorlijk aantal kilometers meer dat moet worden afgelegd. En logischerwijs stijgen de benzinekosten hier dan ook mee. Zoals in deze blogpost Is er in Juli van dit jaar te zien dat we voor 366 euro hebben getanked. Ik heb het afgerond naar een verwachtte kostenpost van 400 euro op het moment. Doordat het veel snelweg kilometers zijn valt het nog mee hoe snel de kosten stegen met het aantal kilometers dat moest worden afgelegd. Desalniettemin nog steeds een aanzienlijk maandelijks bedrag.

Overige zaken
Verder is er niets gewijzigd, maar een korte blik op het eindresultaat is dat ik hierdoor een + mag noteren van 169 euro. Toch leuk dat verder rijden naar je werk als voordeel heeft dat het geld oplevert, maar als ik heel eerlijk ben is vrije tijd mij meer waard dan die euro’s extra.

Conclusie
Een kortere update dan normaal en hopelijk in November weer een grotere update met daarin een nieuw arbeidscontract die aan mijn eisen voldoet. Anders wordt de volgende update iets later en wellicht wel bij een compleet nieuwe werkgever. We gaan het zien!

Reacties

Populaire posts