Mobiele abonnementen - Tijd voor een aanpassing

Elke keer dat ik denk dat we niets kunnen meer kunnen verbeteren kijk ik opnieuw naar ons huishoudboekje en spot ik toch weer een paar euro waar we op kunnen besparen. Zo is het deze keer de beurt aan de mobiele abonnementen, want we zijn buiten buiten contract.

Nieuwe abbo’s
Zo heb ik in het verleden gezegd over mijn abbo dat ik een unlimited abbo wilde vanwege het feit dat, wanneer je er eenmaal aan gewend bent, je nooit meer wat anders wilt. Echter doordat ik een dual sim telefoon heb (2 simmetjes in 1 telefoon en dus ook 2 abbo’s in 1) heb ik eigenlijk niet zoveel data nodig want ik kan de data van mijn werksimkaart gebruiken (onbeperkt gebruik).
Ik zei altijd dat ik het fijn vond om dit toch via mijn eigen sim te laten lopen, maar in de praktijk merk ik tegenwoordig dat mijn dataverbruik toch wat daalt en niet meer de extreme waardes haalt als vroeger. 
Voor mijzelf ben ik dus aan het kijken of ik dit kan aanpassen want mijn abbo is deze maand door inflatiecorrectie verhoogd. Data is dus duidelijk, zo min mogelijk, want ik gebruik de sim van mijn werk hiervoor.
Belminuten is wat anders dus ben ik door mijn afgelopen facturen gegaan. Dit varieert van 90-150 belminuten. Voorheen kon je alleen kiezen voor 100 bel/sms bij mijn provider, maar dit is inmiddels aangepast naar 200 bel/sms als laagste variant. Mooi dan kan ik ook voor de laagste variant hiervan gaan.

Uiteindelijk kom ik dan bij een 2 jarig abbo terecht op 7 euro! Per maand. Ja het kan veel goedkoper, maar het scheelt weer aansluitkosten bij een andere provider en ach wat is nu 7 euro. Ik kom van 25+ euro af dus dat scheelt alweer.

Voor de vriendin was het wat makkelijker, ze heeft geen dualsim dus heeft ze gekeken voor wat ze per maand aan data gebruikt en het abbo aangepast. Als gevolg hiervan is haar besparing iets minder. Ze is van 19 euro naar 15 euro gegaan. Maar toch weer een besparing van 22 euro per maand en 264 euro per jaar. 

Toch makkelijk verdiend!

Reacties

Fijn dat je toch nog weer bezuinigingsposten kunt vinden. Zelf heb ik prepaid. Ik betaal ongeveer 10 euro per jaar, ik bel toch bijna nooit.
Geen Geld zei…
En wist je dat sommige mensen abonnementen hebben voor dingen die ze helemaal nooit gebruiken. Daarop kun je pas besparen! Een bonnement op sportschool of spotify bijvoorbeeld....
Haha, ja dat vind ik nog wel een stap te ver :) Maar prepaid is inderdaad de goedkoopste methode als je alleen bereikbaar wilt zijn.
Zeker, gelukkig hebben we momenteel alleen maar abbo’s die we ook echt gebruiken! Inzicht is besparen!
Anoniem zei…
Ik zit vaak op de Wi-Fi thuis, werk en bij bekenden, dus ik verbruik weinig data. Ik heb mijn mobiele abonnement dan ook omgezet en betaal nu €10 ipv €30 per maand. Scheelt toch €240 op een jaar. Veel mensen om me heen hebben dingen op hun mobiel waar ze extra voor betalen, zonder echt na te denken of het noodzakelijk is. Dan geef ik dat geld toch liever uit aan andere dingen of zet het op de spaarrekening.

Populaire posts