Best gelezen blogposts van Oktober 2020

 Oktober zit er ook alweer op en dat betekent weer een flashback naar de best gelezen artikelen in oktober. Ik vond het zelf wel leuk om vanaf nu elke maand een opsomming te maken welke posts het best gelezen worden. Wellicht hebben enkele lezers deze toch gemist en kunnen hiermee alsnog de post teruglezen! 

Best gelezen blogposts in Oktober 2020

Veel leesplezier!

1. AH koopzegels inleveren.... nog best lastig..
AH heeft e-koopzegels geïntroduceerd, iets waar wij ook aan meedoen, maar hoe lever je die dingen in? Ik nam contact op met AH. Net als vorige maand op plaats 1 als best gelezen artikel.

2. Q3 2020 - Huishoudboekje

Iedereen is altijd geïnteresseerd in het huishoudboekje van andere, en daarom is het niet verassend dat deze ook hoog eindigt.

3. Waarom hebben wij nog geen zonnepanelen op het dak?

Een uiteenzetting waarom wij nog geen zonnepanelen op het dak hebben en wat onze toekomstplannen zijn.

4. Wanneer kocht ik voor het laatst kleding?

Ik zocht uit wanneer ik voor het laatst kleding kocht en schrok daar zelf toch ook wel van!

5. Nadenken over geldpotjes voor onze dochter

Naast sparen en de overdracht op haar 18de van de potjes wil ik toch ook graag wat achter de hand houden en gaan beleggen. Welke opties heb ik?

6. Waar kunnen wij op elektra besparen in deze corona tijd

Sinds we aan het thuiswerken zijn is ons stroomgebruik, logischerwijs, ook omhoog gegaan, zoals ook in Q3 2020 - Energieverbruik terug te lezen is. Ik heb vorig jaar uitgezocht welke apparaten voor het meeste sluimerverbruik zorgde in ons huishouden. Maar nu we toch nog wel een tijdje thuis gaan zitten is het slim om dit topic eens te gaan revisiten, of er nog besparingen mogelijk zijn die eerder niet nuttig bleken.


We werken allemaal al enige tijd thuis, en daar hangen natuurlijk ook andere kosten aan vast dan dat je de hele dag op kantoor bent. Volgens het nibud kost thuiswerken ons 2 euro per dag. Maar ergens in mijn hoofd klopt dat toch niet helemaal en vind ik het aan de krappe kant voor zowel zomer als winter. We hebben inmiddels al behoorlijk wat data beschikbaar en ik ben dan ook erg benieuwd of hun schatting in de buurt zit van de werkelijkheid of niet. Luxe of Zuinig zou Luxe of Zuinig niet zijn als hij het niet zou uitzoeken.


November en december zijn traditioneel de duurste maanden van het jaar in huize Luxe of Zuinig. Van sinterklaas inkopen tot kerstboodschappen (want ja, we staan ook graag in de keuken). Het kan niet op in deze maanden. Maar 2020 is een “raar” jaar. En de vraag is dan ook hoe het dit jaar zal gaan uitpakken. Een korte voorspelling naar de toekomst toe.

9. Hoe wij ons gasverbruik nog verder gaan verlagen in het stookseizoen 2020 - 2021

Welke besparingen kunnen wij nog realiseren op ons gasverbruik? En hoeveel levert ons dat dan ongeveer nog op. Ik zocht het uit.

10. AH digitale e-koopzegels - boekje ingeleverd!

Enige tijd geleden waren wij gezwicht voor de koopzegels van AH, het werd je zo gemakkelijk gemaakt dat ook wij (die vrijwel uitsluitend bij AH shopt) er niet meer omheen konden. Maar hoe zat het met het inleveren van de koopzegels? Ik ging op onderzoek uit en nam contact op met de klantenservice omdat het nog niet zo duidelijk was op dat moment.

Inmiddels zijn we meer dan twee maanden verder en hebben we het eerste boekje mogen inleveren. Hoe staat het er nu voor?

Reacties

Populaire posts