Financiële doelen 2020 behaald, vooruitblik op 2021

 Ik was eens aan het reflecteren welke uitgaven ik verwachte in november en december en toen realiseerde ik mij dat ik dit jaar alle financiele doelen die ik had gesteld had behaald. 

Financiële doelen 2020 bereikt, vooruitblik op 2021

Financiele doelen?

Maar Luxe of Zuinig, ik heb nog nooit financiele doelen voorbij zien komen op je blog, want daar deed je toch niet aan? En daar hebben jullie zeker gelijk in, echte doelen zet ik niet, maar in mijn hoofd heb ik wel een plan wat ik ongeveer wil behalen in een bepaald jaar waardoor ik toch stiekem een lijstje bijhou hoe ik ervoor sta. Maar over welke doelen hebben we het dan?

- Bufferpotjes

- Inleg Pensioenbeleggen

- Inleg zilvervloot sparen dochter en plan voor komende 18 jaar

- Maandelijkse inleg verhoogd voor beleggen

- Instappen op dalingen beurs

- Lifestyle inflatie voorkomen

En dan nog wat kleinere onderwerpen (testament, energiezuinigheid, etc) . Stuk voor stuk waren ze ook onderwerpen op mijn blog die ik hierdoor kon uitdiepen en verder uitwerken om te komen waar we nu in november 2020 zijn. Daar ben ik zelf best trots op want 2020 is, hoe gek en raar het jaar verder verloopt door een pandemie, in financieel opzicht een succes te noemen. Nog nooit spaarde wij zoveel geld in een jaar, en ondanks het krijgen van een kind, gaven we zo weinig uit aan andere zaken dat het erop lijkt dat het de boeken in gaat als goedkoopste jaar in tijden.

Doelen in 2021

En dat houdt dan ook in dat we voor 2021 nieuwe doelen moeten gaan bedenken om te bereiken. Dat zal nog knap lastig worden om voor elkaar te krijgen gezien we behoorlijk wat zaken uit de weg hebben geruimd dit jaar en er nog maar weinig onderwerpen over zijn die gedaan dienen te worden op mijn to-do lijstje en dat voelt vreemd moet ik zeggen. Want vorig jaar kon ik helemaal los gaan omdat er een hoop zaken al jaren onderbelicht waren. Maar in 7 maanden tijd heb ik zoveel geblogd over al dit achterstallig onderhoud dat we nu toch wel aardig bij moeten zijn.

Het gaat dan ook nog een klus worden om een lijstje voor mijzelf te maken. Althans nu weet ik het even niet, maar ongetwijfeld zal dit snel veranderen want ik zal wel weer een leuk blog bij iemand anders lezen waardoor ik zelf ook weer begin te denken of ik het niet slimmer aan kan pakken, vast herkenbaar voor andere bloggers ;-). Het lijstje zal dan ook vast tegen december weer ramvol zitten...... Ook al doe ik niet aan lijstjes natuurlijk ;-)

Hoe staat het met jullie financiële doelen?

Reacties

Geld Coach zei…
Haha, heb je toch mooi de onofficiële doelen behaald ;-)

Ik hanteer ook lijstjes in mijn hoofd die ik wil behalen. Vooral de doelen omtrent verbouwingen in en voor het huis zitten daar. Het financiële plan dat ik heb gemaakt doet nu zijn werk en zal, wanneer alle grote verbouwingen achter de rug zijn, worden aangevuld.
Ik heb wel doelen al staan deze niet in steen gebeiteld, lukken ze niet dan verhuizen ze gewoon weer mee naar het jaar erop. Het is iets om naar te streven. Het enige wat ik echt wilde dit jaar heb ik gehaald, alleen er niet naar gehandeld maar aangepast. Het extra te aflossen hypotheekbedrag werd al in augustus behaald. Ik twijfelde, ga ik door tot het eind van het jaar om een hoger bedrag af te lossen of doe ik het nu en profiteer eerder van de verlaagde hypotheek. Ik heb voor het laatste gekozen, zoals ik al zei, mijn doelen staan niet in steen gebeiteld. Ik denk altijd aan deze quote 'Terwijl jij plannen maakt, lacht God'
Inderdaad onofficiële doelen ;-) Ik denk dat iedereen wel een lijstje in zijn hoofd heeft met zaken die hij/zij graag wil behalen.
Meer door minder zei…
Niet echt doelen.
Wel wat ik al jaren doe "Meer door minder"
Haha, daar heb je zeker een punt en ik zou doelen dan ook nooit als “hard” willen definiëren. Want als je ze niet haalt voelt het aan als een teleurstelling. Zeker met financiële doelen is het vaak de vraag of je dat wel wilt daarom publiceer ik ook nooit een lijstje online.
Haha! Helemaal waar!
Geldsnor zei…
Onze doelen zullen zijn: het plaatsen van de dakkapel binnen budget, de nieuwe keuken binnen budget & de warmtepomp + zonneboiler binnen budget.
Verder is het beperken van het energieverbruik een doel (gas, water, elektra en brandstof), en veroorzaken van minder afval (dus minder ledigingen van groene & grijze container).

Ons spaarsaldo zal volgend jaar niet direct hoger zijn dan dat het dit moment is, maar er zal wel ~40.000 EUR extra vastzitten in de stenen. Daarna laten we het huis opnieuw taxeren.
Volgend jaar komt er ook een kleintje bij, dus dat zal ook weer het een en ander gaan inhouden voor de financiën. Aan de andere kant zal mijn dochter dan redelijk zindelijk zijn en dus weer een en ander compenseren. Enfin: teveel parameters om rekening mee te houden.
Je hebt in ieder geval een behoorlijk lijstje wat je gepland hebt. Bovendien is investeren in je huis nooit verkeerd! Daar zijn wij ook erg blij om, zeker in dit jaar, dat we daar niet op bezuinigd hebben. Dat betaald zich dubbel en dwars uit in leefcomfort.
Uitklokken zei…
Ik heb nog één doel te halen dit jaar, en dat is mijn pensioendoel concreet maken. Voor de rest heb ik mijn doelen best prima gehaald dit jaar.
Volgend jaar weer nieuwe doelen bedenken.
Lekker bezig uitklokken!

Populaire posts