Het grote prijsverschil voor baby gebruiksartikelen

 In huize Luxe of Zuinig zijn we gek op besparen. Dat is inmiddels wel duidelijk. Maar sinds we in de baby-scene zijn blijf ik mij verbazen over de grote prijsverschillen op baby spullen. Over de inrichting en andere noodzakelijke zaken die exorbitant geprijsd zijn blogde ik al eerder. Maar nu we inmiddels alweer 8 maanden (ja je hoort het goed, de tijd vliegt voorbij) verder zijn is mij ook een patroon opgevallen op de zogenaamde “gebruiksartikelen”.

Het grote prijsverschil voor baby spullen

Babydoekjes

Laten we beginnen met de babydoekjes. Er wordt mee gestunt bij de drogisterijen, 1+1 gratis, 2+1 gratis, 50% korting. Het klinkt allemaal heel goedkoop. Maar ze stunten vaak met individuele verpakkingen en die zijn per definitie duur. Zelf zijn we enorm fan van de pampers sensitive billendoekjes. Per verpakking zijn deze best duur (2,50 euro per stuk voor een pakje van 52 stuks, 0,0479 cent per doekje). Echter als je ze groot in koopt wordt de prijs ook al lager. Zo heeft momenteel een drogisterij een 1+1 aanbieding op 12x52=624 *2 = 1248 doekjes voor 29,99 wat neerkomt op 0,024 cent per doekje. Dat is al bijna de helft van de prijs!

Maar wat de drogisten nalaten om, echt, goedkoop bulk aan te bieden. Er is namelijk een nog grotere verpakking. Een verpakking van 12x80=1200 doekjes voor de standaard prijs van 21,49 euro! Dat is 0,017 cent per doekje.

Maar gezien het een standaard prijs is, kan het ook nog wel eens gebeuren dat deze nog goedkoper kan worden aangeboden. Zo heb ik vorig jaar dezelfde verpakking voor 14,28 euro gehaald. Dat is 0,011 cent per doekje! Een ongelooflijk laag bedrag als je dat vergelijkt met met een los pakje en bijna 80% goedkoper.

Maar het meeste erge vind ik nog dat het prijsverschil tussen dezelfde bulk verpakking zo enorm kan fluctueren. Zo is op het moment van schrijven de hoogste prijs voor dezelfde verpakking 75,46 euro....... We zullen maar zeggen dat het bedrijf niet graag spullen verkoopt of geen voorraad meer heeft.

Luiers

Ook dit is een gebruiksobject dat behoorlijk fluctueert in prijs en wij eigenlijk exclusief inkopen als er ergens een 1+1, 2+2 gratis actie of equivalent aan dit soort acties geldt. Maar hier kan de stamprijs ook anders zijn per aanbieder wat weer als gevolg heeft dat de totaalprijs weer anders wordt.  Reken daarom altijd terug en om naar de prijs per luier. 

Per maat zit er vervolgens ook weer een verschil in per luier. Ook hier zijn we fan van Pampers, want we kopen uitsluitend het premium protection merk en de volgende prijzen als richtlijn aan wanneer we luiers kopen.

Maat 1: 10,98 cent per luier

Maat 2: 11,77 cent per luier

Maat 3: 14,46 cent per luier

Maat 4: 17,31 cent per luier

Maat 5: 24,90 cent per luier 

Maat 6: 26,00 cent per luier

Soms zien we nog prijzen hieronder zoals laatst bij maatje 4 voor 15 cent per stuk. Maar dat zijn echt bodemprijzen die je niet erg vaak ziet. Maar waar we natuurlijk wel op letten :-). Dit zijn lagere prijzen dan de huismerken van de drogisterijen, ook al weet ik dat het zeker goedkoper kan als die een aanbieding plaatsen. Echter hebben wij de voorkeur voor Pampers. 

In al deze gevallen is de prijs in ieder geval met minimaal 50% van de normale prijs mogelijk en dat is ongelooflijk in mijn ogen.

Conclusie

Voor babydoekjes loont het zeker om het internet af te struinen voor koopjes, en voor luiers geldt eigenlijk hetzelfde. Het is duidelijk een niche markt waar veel geld in omgaat, en dus ook hogere marges te vinden zijn, dat dit soort kortingen mogelijk zijn. In ieder geval bevestigd het maar weer eens dat rondshoppen altijd loont.

Reacties

Geld Coach zei…
Wij zijn ook volop bezig met alles voor de kleine. Twee weken terug hebben we de luiers en doekjes groot ingeslagen (50% korting) bij de Kruidvat.
Schrijver zei…
Ik gebruik AH beregoed sensitive doekjes van (kennelijk) 0,017/stuk als ze niet in de aanbieding zijn. Die ruiken niet zo sterk en doen gewoon wat ze moeten doen. Zoon's billen doen het er prima op. Ik heb geen betere ervaring met duurdere doekjes in ieder geval.

Luiers altijd babydry of premium protection, gewoon online aanbiedingen checken, het is altijd wel ergens 1+1.
Haha ja je huis komt behoorlijk vol met voorraad te staan :) Laatst met een goede aanbieding luiers meteen voor 6 maanden ingeslagen :D
Klopt! Er is vrijwel altijd ergens wel een aanbieding. De volle prijs hoef je in ieder geval nooit te kopen als je dit netjes plant.
B zei…
Wij zitten ook in de luiers met een zoon van inmiddels 12 weken.
Er is een vergelijkingssite die ik zelf heel handig vind:
www.luieraanbiedingen.net
Je kan selecteren op merk en maat en daarbij sorteren op de prijs per luier. Deze site houdt zowel online als fysieke winkels in de gaten. Daarnaast hebben ze nog een andere soortgelijke site voor de babydoekjes. Ik heb trouwens geen connecties met deze sites, maar vind ze gewoon heel erg handig.

Zelf zitten we op de Kruitvat luiers omdat onze zoon luieruitslag kreeg van pampers. Als doekjes gebruiken we waterwipes. Die heb ik een keer tijdens een goede aanbieding tijdens de zwangerschap nog goedkoop ingeslagen (€5 voor 3x60 doekjes). Daarna heb ik ze niet zo goedkoop meer gezien (plus we hebben nog heel veel).
Ik ken die site inderdaad, maar moet zeggen dat ik eigenlijk altijd Pepper in de gaten hou en je dan vaak al genoeg geïnformeerd bent van de lopende aanbiedingen.

Gelukkig hebben we zelf geen last van luieruitslag. Daar zijn we wel blij om. Ik neem aan dat je ook goed met Sudo creme hebt gesmeerd?
Geldsnor zei…
We zitten al járen in de luiers en kopen alleen pampers als ze in de aanbieding zijn. 99% van de tijd is het kruidvat-eigen merk (en ook altijd uitsluitend aanbieding). De luierdoekjes komen van de Hema of de Etos (en altijd in héél véél). Luiers kopen wij niet maanden vooruit: kinderen groeien razendsnel en maatje 1-2-3 hebben ze maar een paar weken aan. Pas vanaf maat 4 komt er enige voorspelbaarheid en maatje 5 dragen ze wel een jaar.
Onze kinderen hebben absoluut geen gevoelige huid en we doen nog altijd met het allereerste potje Sudocrem (zo'n probeerverpakking) en Bepanthen-tubetjes uit de kraampakketten.

Vergeet niet dat je meestal met je geboortekaartje ook gratis boodschappenpakketten kunt scoren!

Populaire posts