AH koopzegels, ook ik moet toegeven

Al jaren zeg ik tegen mijzelf.... Nee ik ga niet beginnen aan die koopzegels. Niet omdat het een slecht rendement is ofzo. Maar gewoon omdat ik geen zin heb ik het plakken van die zegels. Veel te veel werk (in mijn ogen). Mijn vrouw begreep er niets van. “Het is 6% rendement! Hoe kan je dat laten liggen?”
AH koopzegels, ook ik moet toegeven eraan



Maar nu AH de mogelijkheid heeft om deze zegels per 1 juni digitaal aan te bieden, moest ik wel overstag gaan en vandaag heb ik dan ook woord bij daad gezet en de “digitale” zegels geactiveerd op onze bonuskaart.

Enige waar ik nog mee zit is hoe ik ze kan inleveren. Er staat dat ze in mindering kunnen worden gebracht van je aankoopbedrag of dat deze ingeleverd kunnen worden bij de aankoopbalie tegen contanten. (Iets wat in de huidige samenleving toch niet echt werkt, of gewenst is)

Allemaal prima enzo, maar ik gebruik zo een handscanner en reken ook zelf af. Ik ben dan ook erg benieuwd of ze deze apparaten daarvoor geschikt maken, en dan bedoel ik niet alleen voor het volledige bedrag van zo een boekje (52 euro). Maar of AH ook slim is door “deelbedragen” toe te staan. En je dus het spaarboekje in meerdere keren boodschappen doen “uitgeeft”.
Dit was voorheen natuurlijk niet mogelijk, maar digitaal zal dit toch moeten kunnen. Immers al je minder hebt uitgegeven en toch gebruik wilt maken van betalen met je spaarboekje kunnen ze moeilijk je het restbedrag ontkennen. En cash uit een zelfbedieningsapparaat zou ook wel interessant zijn ;)

We gaan het zien! Bij mij staat het aan en ik ga het allemaal wel merken. Hebben jullie ook de koopzegels aangevraagd?

Reacties

PetraH zei…
Onze dichtstbijzijnde supermarkt is geen AH, dus ik kom er bijna nooit. Voor mij is het dus niet de moeite waard.
Chris zei…
Mijn boodschappen doe ik grotendeels bij de Lidl. Voor mijn gevoel is dat een stuk goedkoper dan de AH, zelfs als je de zegeltjes meerekent? Of ben ik naïef? Liggen de prijzen van de AH en de Lidl niet zó voor uit elkaar?
Ah ja, dat is dan inderdaad niet mogelijk. Wij halen eigenlijk exclusief bij AH onze boodschappen omdat dit de fijnste winkel is hier in de buurt.
Ik kom zelf eigenlijk vrijwel nooit bij de Lidl, maar de keren dat ik er ben geweest hebben waren ze niet heel veel goedkoper. Bedenk goed dat AH nog erg veel “AH Basic” spullen heeft die behoorlijk goedkoop zijn. Niet alles is even lekker, maar dat is uitproberen. Zolang je de weekinkopen op basis van aanbiedingen inslaat inclusief AH Basic is het niet veel duurder dan lidl vermoed ik.

Wij zijn nu tussen de 250-300 euro per maand kwijt voor: 2 personen een kat en een baby (deze telt niet mee natuurlijk nu nog)
Uitklokken zei…
Ja, ideaal, he? Geen extra moeite, en een goed rendement.
Ik verwacht dat je de kaart via de app kan laten scannen oid, of dat je een vraag krijgt bij het afrekenen bij de zelfscanner, of nij online je hier een vraag over krijgt.
Het zal vast prima werken.
Eigenlijk snap ik nog steeds niet hoe het werkt, dat digitaal koopzegels sparen! Kan dat inderdaad op je bonuskaart en vertegenwoordigt je bonuskaart daarmee geld? Ik dacht dat het in een afzonderlijke app moest. Ik ga vooreerst gewoon papieren zegels sparen, dat kan tot 2021, dan zie ik later wel hoe het nu precies zit met dat digitale sparen.
Geld is tijd zei…
Je krijgt geen 6% rente, maar je krijgt 3,- korting nadat je minimaal 490,- boodschappen hebt gedaan, dus ongeveer 0,6% korting. Zie ook http://geld-is-tijd.blogspot.com/2017/08/de-hollandse-kneuterigheid-van.html
Geld is tijd zei…
Ah basic is net zo goedkoop als de lidl, maar van veel slechtere kwaliteit. De prijs kwaliteitverhouding is bij de lidl veel beter, daar kan die 0,6% van spaarzegels weinig aan veranderen
Corry zei…
Erg handig, ik spaar ook al digitaal voor de vershoudbakjes en heb me via de app ook hiervoor aangemeld.
Ik kan me wel voorstellen dat ouderen het vervelend vinden om niet meer te kunnen plakken
Ik ga het meemaken!
Het hangt aan je bonuskaartnummer inderdaad, en daarmee maak je inderdaad van je bonuskaart een geldbriefje. Geen afzonderlijke app, gewoon in de appie app kan je zien hoeveel zegels je hebt gespaard
In jou berekening inderdaad wel ja. Maar als je toch boodschappen doet bij de AH (zoals wij) is het gewoon een 49 euro wordt 52 euro systeem hoor ;)
Dat lijkt mij ook ja, maar goed ik zie een grotere groep ouderen toch snel ook bekend worden met de mobiel en zijn/haar apps. Bedenk ook goed dat de “jongere oudere generatie” nu in de oudere oudere generatie komt en dus wel bekend is met een mobiel.
Het is een steeds kleiner wordende groep die hier last mee kan krijgen.
Ik doe eigenlijk nooit aan zegels, maar als het heel makkelijk kan met de bonuskaart moet ik het misschien toch maar eens proberen.
Dirkje zei…
Ik doet er niet aan mee . Geef mij maar gewoon zegels en lekker plakken

Populaire posts