Helaas een dure uitgave :(

Hoewel de frequentie van aantal blogpost na mijn vakantie (lees new papa vakantie) zijn gedaald tot 1x per week (niet omdat ik dat perse wil, maar omdat ik simpelweg de tijd mis) betekent het niet dat ik niet bezig ben met consuminderen of letten op de uitgaven. Sterker nog, we waren in april zo goed bezig dat we 0 euro met de creditcard hadden uitgegeven! Een waar unicum voor ons om een uitstaand bedrag van 0 euro daarop te zien.Maar toen!
Maar het bleef er helaas niet bij, want ik wist dat er een dure uitgave aan zat te komen. Ik had bij de bandenwissel naar winterbanden al de zomerbanden profiel opgemeten en daar zaten ook twee banden bij met slechts 2 mm profiel. In principe voldoende “wettelijk” gezien om eronder te leggen en lekker rond te rijden, maar gezien ik veel kmers maak en geen zin heb om nogmaals kosten te hebben om een band te wisselen had ik al vorig jaar besloten 2 nieuwe banden eronder te leggen.

Maar dat zijn toch niet de kosten?
Ja dat was het ook niet met mijn oude auto nee. Daar was ik voor 60 euro de band klaar, en vaak, omdat het gangbare banden waren, kon je ook nog wel een actie vinden die 4 halen = 2 betalen (laatste keer serieus gevonden, geen geld was dat!). Maar sinds ik 2 jaar geleden een nieuwe auto heb zitten daar iets andere banden onder dan gangbaar..... Het geluk was dat er nieuwe winterbanden bij zaten en “iets” gebruikte zomerbanden. Na 2 seizoen “gratis” te hebben gereden moest ik er dit seizoen echt aan geloven om 2 nieuwe banden te kopen.

Omdat ik het meteen wilde doen met de bandenwissel van zomer naar winter heb ik op internet nog wel gezocht naar de goedkoopste optie, maar aangezien ik altijd naar de lokale garage ga hier om het te doen heb ik hem ook gevraagd hoeveel het mij ging kosten. Er zat een prijsverschil tussen van 20 euro per band, maar dan weet ik wel dat het goed gedaan is en bij klachten ik gewoon terug kan. Bovendien in deze corona crisis help je hiermee de lokale middenstand wat natuurlijk ook niet verkeerd is.

Wat heeft het grapje mij dan gekost?
Nou in totaal inclusief het wisselen van de winter naar zomerbanden kostte mij dit grapje 466 euro...... En dat vind ik behoorlijk wat geld. Zeker met de gedachte dat volgend jaar waarschijnlijk de overige twee banden eraan moeten geloven en ik dus een soortgelijk bedrag mag gaan neertellen.

Eigen schuld dikke bult, want dan had ik natuurlijk niet deze auto moeten kopen, maar op dit soort momenten merk je wel dat een keuze in een auto enorm in kosten kan schelen. Naast de verhoogde verzekering en bezine kosten heb je ook bij onderhoud te maken met hogere kosten.

Een bewuste keuze hoor, en nog elke dag blij met de auto, maar wel iets om in mijn achterhoofd te houden wanneer ik niet meer zulke afstanden afleg met de auto. Zeker nu, nu ik 0 km afleg, is het hebben van een auto alleen maar een kostenpost die je weinig oplevert.

Reacties

 1. Ik kan me voorstellen dat je baalt van dat bedrag. Het is toch best een flinke hap uit je budget.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste,

  Je kunt het toch betalen. En je hebt nu geen benzine kosten.

  groet an

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi An,
   Correct dat is het probleem ook niet. Echter zoals je hebt gelezen waren de kosten bij mijn vorige auto substantieel lager wat toch een slik momentje was.

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook binnenkort een beurt. Bandjes moeten ook helaas, maar goed het zijn dan ook slijtdelen waarvan je weet dat het een keer gaat komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zijn helaas hele vervelende kosten die er behoorlijk in kunnen hakken, maar aan de andere kant zijn ze wel weer noodzakelijk.
  Veiligheid voor alles.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts