Een inkijkje in ons post-fo leven

Nu dat we twee maanden thuis zitten is dit ook een mooi inkijkje in ons post-fo leven. Het is natuurlijk niet helemaal vergelijkbaar met echt FO zijn, want je bent dan grijzer en ouder (en hopelijk ook wijzer) waarbij je ook niet werk hebt waar je aan hoeft te denken, geen baby om je heen, etc. Maar het kan je wel vast een klein inkijkje geven in hoe je met je tijd omgaat en hoe “lekker” je je thuis voelt.

Eerste inzichten
Wat heerlijk om thuis te zijn! En wat een heerlijke thuis situatie hebben wij gecreëerd. We kunnen allebei tot rust komen en ervaren absoluut geen stress. In onze tuin kunnen we ons ei kwijt, maar ook binnen hebben we heerlijke hoekjes om te zitten of om iets voor onszelf te kunnen doen. Ons huis is echt een thuis geworden door de jaren heen. Dat is nu door 2 maanden thuiszitten bevestigd! Een positief iets waar ik geen spijt van ga hebben als we straks FO zijn. Er is echter een vergelijking die ik nog niet kan maken. Want wat ga ik doen met de vrijgekomen tijd? Dat is iets wat ik nog niet kan ervaren omdat het drukker is dan ooit op werk en we daarnaast ook nog een baby thuis verzorgen.  Tijd is dus onze grootste probleem!

Wat te doen met de tijd?
Laat dat nu juist het ding zijn waar ik naar op zoek ben in ons post-FO leven! Want ik heb nogal wat dingen die ik graag zou willen doen waar ik nu simpelweg niet aan toe kom, of zeer beperkt een sporadisch uurtje in het weekend wat veel te weinig is. Laten we beginnen met de persoonlijke dingen.

Persoonlijke wensen:
- Doordeweeks tijd met je kind doorbrengen
- Digital art
- Een boek schrijven
- Boeken lezen
- Tuinieren
- Fotografie (macro, landschap, portret)
- Bewerken van foto’s
- Excel master te worden (macro’s, VBA’s, etc) (om nog betere tools te kunnen maken voor inzicht)
- Gamen (ja echt, ik vind dit heerlijk om mijn hoofd leeg te maken)
- algemene kennis op peil houden (ik heb een brede smaak!)
- Alle klussen om en rond het huis zelf gaan uitvoeren
- Familie, vrienden, buren helpen waar nodig (inclusief het klussen)

Bovenstaande zijn allemaal zaken waar ik her en der een uurtje voor uitrek (op ons kind na, daar wijkt alles voor!) en waar ik echt plezier uit haal, maar er simpelweg nu niet aan toekom om dingen echt goed op te pakken. Een hoop van bovenstaande items zijn “winter” hobbies als iedereen binnen zit en je jezelf moet gaan vermaken.
Echter, met bovenstaande lijst ga je niet hele weken vullen! En wat ik ook heb gemerkt in deze periode is dat ik werken toch wel erg leuk vind om te doen. Daarom wil ik ook part-time blijven werken. Niet in iets omdat het geld moet opleveren, maar omdat ik er plezier uit haal en mensen mee kan helpen.
Namelijk als “budgetcoach”. Dit is iets wat ik al langer in mijn gedachte heb om te gaan doen, maar een fulltime baan zie ik er weer niet in zitten. De oplettende lezer weet dat ik nu al “buddy” ben bij “Fikks” wat prima via de app te doen is om mensen te helpen, maar ik mis wel het echte contact met mensen en wil daar echt wat meer in gaan doen.

FIRE of Barista Fire
Dat brengt mij ook meteen bij mijn volgende punt. Want als ik toch wil blijven werken houdt dat ook in dat ik voor Barista Fire kan gaan. Namelijk een part-time baan om de kosten te dekken en voor de rest overleven van je passieve inkomsten.
Dat brengt ook met zich mee dat ik niet tot ongeveer mijn 50st hoef te werken, maar dat dit kan betekenen dat ik eerder de switch kan gaan maken om een carriere switch te gaan maken.

Dat betekent ook een nieuwe blogpost en onderzoeks werk voor Luxe of Zuinig. Want wanneer zou dit dan kunnen zijn? Wellicht al op zijn 40st? Of misschien al eerder? En hoeveel uur werk zou er dan tegenover moeten staan? Ik ga al naar 4 dagen in de week in juni toe. Maar het liefst zou ik max 2 dagen in de week willen werken. Is dat dan te doen met een baan als “budgetcoach”?

Tijd om een nieuwe excel te maken waarin ik Barista fire kan gaan uitzoeken! Laat dat nou net 1 van mijn hobbies zijn!


Reacties

Anoniem zei…
Beste,

kun je uitleggen wat barista fire is?

Bedankt an
Dat is een parttime baan aanhouden naast je passieve inkomen. Niet een baan voor het geld, maar een baan waar je je plezier uit haalt en waar je dus alleen tijd aan spendeert als je dat wilt. In mijn optiek een 2 dagen in de week baan. De rest van het geld om te overleven komt dan uit je passieve inkomsten.

Hiermee kan je (in theorie) nog eerder met “pensioen” omdat je niet al je inkomsten kwijtraakt.
Deze methode is vooral bedoeld voor mensen die graag willen blijven werken en dus niet volledig willen stoppen.

Populaire posts