Wanneer kocht ik voor het laatst kleding?

Een aantal bloggers doen mee aan no spend days, andere houden het alleen bij in een excelsheet zonder bewust ermee bezig te zijn (I am looking at you Geldnerd!). Voor mijzelf heb ik nog nooit in mijn leven een no spend day bewust ingesteld. Maar het zette mij wel aan het denken want wanneer heb ik eigenlijk voor het laatste kleding voor mijzelf gekocht? Ik zocht het uit.

Wanneer kocht ik voor het laatst kleding?

Slechte shopper
Ik blijf een vent denk ik, want hoewel ik niet een hekel heb aan shoppen ben ik er ook super slecht in. Ik moet een gericht doel hebben om een winkel binnen te lopen, anders kom ik er gewoon niet. En als ik al binnen kom ga ik gericht op mijn doel af en loop ik weer weg. Zelfs in de action! (Toch een gevaarlijke winkel voor veel bloggers). Maar sinds Corona kom ik alleen nog maar in een kruidenierswinkel en soms in een drogisterij voor spulletjes voor ons kind. De rest van de winkel heb ik niet meer gezien sinds de lockdown inging in maart. 

Wanneer kocht ik iets voor mijzelf?
Toen ik mijn excelsheet dan ook in dook zag ik tot mijn schrik dat mijn laatste persoonlijke aankoop in januari van dit jaar was. En dat was ook nog eens een digitale aankoop in de vorm van een PS4 spel. De rest van het jaar is er welgeteld 0,00 euro uitgegeven aan mijzelf. Ook niet op mijn prive rekening. Zo hard gaat het leven aan je voorbij, want voor mijn gevoel kan het niet meer zijn dan enkele maanden.

Wanneer kocht ik voor het laatst kleding?
Ik moet terug naar Juni 2019 voor mijn laatste persoonlijke aankoop. Ook deze was niet in de vorm van kleding, maar in de vorm van drank (aka whiskey). Waar ik weer een tijdje op kon teren. We moesten nog verder terug.

Januari 2019 kom ik vervolgens weer een persoonlijke aankoop tegen. Deze keer in de vorm van schoenen. Valt dat onder kleding? In mijn ogen niet, maar op zijn minst beginnen we in de buurt te komen.

November 2018 dan? Nee, dat was de aanschaf van de Ipad.

September 2018? Ook niets.

Maar dan hebben we eindelijk wat gevonden. Augustus 2018 een post voor kleding voor mijzelf van welgeteld 67 euro van enkele overhemden.

Is dit erg?
Ik vind het persoonlijk niet, kleding draag ik tot het echt niet meer kan (lees, er komen gaten in) en dat is tegenwoordig niet meer zo snel dat dit gebeurd. Mijn kledingkast puilt nog altijd uit, en ja daar zitten ook spullen tussen van jaren geleden, evenals truien die zeker de 10+ jaar halen. Maar mijn stelregel is, als het nog lekker zit, er geen gaten inzitten en andere gekke dingen moet het kunnen. Smaak is iets persoonlijks en zelf ben ik niet zo modebewust (al hadden jullie dat vast al door). 

Conclusie
No spend days is niet nodig voor mij, ik geef uit mijzelf al weinig uit en ze zullen weinig toevoegen aan mijn leefcomfort. In ieder geval heb ik al zeker meer dan 2 jaar geen kleding meer gekocht, iets waar menigeen wellicht van zou schrikken, maar ik zelf niet echt verbaasd over ben. Zullen sommige mij als vrek neerzetten? Ongetwijfeld, maar ook dat maakt mij niet zoveel uit. Ik draag wat lekker zit en ik voel mij er gelukkig in. Mijn wederhelft is minder erg als ik, maar alsnog niet erg modebewust, al was het voor haar wat lastiger omdat er zwangerschapskleding gekocht moest worden. Echter zit zij ook bijna een jaar aan geen aankopen wat ik erg netjes vind.
Al vermoed ik wel dat als we eindelijk door het corona gedoe eens lekker gaan shoppen en daar ongetwijfeld ook wat kledingstukken tussen gaan zitten.

Wanneer gaf jij voor het laatst wat uit aan kleding?

Reacties

Daantje zei…
Gister een maillot gekocht. ;)
Mijn conclusie uit jouw verhaal is ook dat je zeer zuinig met je spullen bent. Als je eenmaal je garderobe in huis hebt hoef jr daar ook niet echt iets aan te veranderen (mits je niet enorm afvalt/aankomt).

Geld Coach zei…
Dat is lang geleden dat je kleding hebt gekocht. Ik heb onlangs wat versleten shirts en broeken vervangen.

Verder heb ik eigenlijk altijd maar 1 paar schoenen waar ik lang mee doe en dan eens per anderhalf jaar vervang. Voor klussen heb ik mijn oude schoenen.
Schrijver zei…
Ik koop heel vaak kleding. Kan er erg van genieten, maar doe er ook lang mee. Ik kocht vanmorgen via United Wardrobe (2ehands) een merktrui. En van de bonnen die ik van collega's kreeg ga ik een mooie jurk kopen bij Bijenkorf, die op m'n verlanglijstje staat.
Dertiger zei…
september dit jaar.. was helaas wat aangekomen (corona? hooikoorts medicijnen (had t vorig jaar ook nl) dus paste veel van mn oude broeken niet meer. binnen 1 week 5 kg afvallen gaat mij niet lukken ;) dus maar nieuwe broeken maatje groter en heel mn kast uitgeplozen welke broeken ik nog eventueel pas en welke daarvan uberhaupt nog fijn zitten (diep genoege zakken, fijn model etc)
koop wel regelmatig wat voor mezelf. draag t zeker wel tot de gaten erin vallen maar bij mn broeken gaat dat nog vrij snel helaas. truien gaan gelukkig langer mee. shirts echter vaak maar 1 seizoen dan zitten er bij mn buik al gaatjes in....
Klopt, ik ben zuinig met de spullen en ga er netjes mee om. Hierdoor blijven ze ook zo lang goed. En inderdaad, is mijn gewicht erg stabiel waardoor ik bijna nooit daardoor wat hoef te kopen.
Als ik schoenen koop zijn dat meestal wel wat duurdere, dat betaald zich vaak uit in de leeftijd van die dingen. Echter nu ik niet meer naar kantoor ga loop ik vrijwel de hele dag op slippers door het huis heen.... En tja die dingen verslijten eeerrrrg langzaam :)
Als je gelukkig wordt van kleding moet je het ook zeker doen. Maar zoals je begrijpt ben ik een persoon die het heerlijk vind om in spijkerbroek en trui rond te lopen..... Of in de zomer, t-shirt met korte broek. Modebewust ben ik dan ook totaal niet, ik wordt er niet gelukkiger van althans dus doe ik ook geen poging. En daarnaast, als je het maar lang genoeg draagt, wordt het vanzelf weer mode ;-)
Ai, ja dan zal je inderdaad wel moeten. Daar heb ik zelf gelukkig geen last van gehad. Sterker nog, door corona ben ik veel meer gaan bewegen.
Dertiger zei…
ik fiets normaal elke daag naar school. het is maar 1 km maar toch dat 2 of 4 x op een dag (enkele reis 1 km dus heen en terug alweer 2...) met een bakfiets.. dat viel weg toen de scholen dicht gingen. mijn werkdagen werden niet korter dus ook niet meer sporten (haat uberhaupt sporten :p ) en helaas veel meer en langer hooikoortsmeds geslikt want ja je mocht vooral niet snotteren... ;) slechte combi..
Dit jaar twee paar schoenen, verder niets! Ben van plan om ook volgend jaar niets te kopen, hooguit wat ondergoed en sokken want die slijten wel door het vele dragen. Meeste dingen slijten niet echt omdat ik genoeg heb. Ik blog af en toe over mijn bespaarjaar, zelf opgelegd omdat ik wel van een uitdaging houd!
Toevallig deze week 3 vesten voor het werk, de andere vesten die ik daar droeg zijn aan vervanging toe, had ze nog maar.........sinds 1996 dus het werd tijd. De nieuwe gaan niet zo lang mee, maar dat hoeft ook niet. Daarvoor......ieder geval geen 2020 of 2019 ik denk in 2018 of 2017 een aantal jurken mijn favoriete merk stopte en toen heb ik er maar 6 in voorraad gekocht.
Dan mag het inderdaad wel eens ja!

Populaire posts