maandag 23 januari 2012

Wie zijn "wij" eigenlijk?

Ik blog pas 3 weken ongeveer, maar ik ben vergeten te beginnen om iets over onszelf te vertellen want wie zitten er achter dit blog?. Wie zijn "wij" als ik dit post in mijn blog post. Het gedeelte "Over mij" is veel te klein om daar wat zinnigs over te zeggen, dus dacht ik laat ik eens een blog-post maken over wie "wij" zijn.

"Wij" zijn ik en mijn vriendin en onze twee katten. Ik ben 24 jaar (bijna 25) en zij is 25 jaar. We kennen elkaar ongeveer 7 jaar nu en we wonen nu 2 jaar "echt" samen. Eerst samen op een klein studenten kamertje waar je net je kont kon keren en het altijd vol stond, en sinds december 2010 zijn we in het bezit van ons eigen huis. Je kan dus wel stellen dat we elkaar behoorlijk goed kennen, en we hebben de nodige beproevingen dan ook met elkaar gehad. Van vakantie tot klein hokje om te wonen, tot aan de verbouwing. Allemaal zijn we met vlag en wimpel geslaagd en ik ben dan ook heel erg gelukkig met haar. We hebben allebei een passie voor fotograferen en verre vakanties naar exotische oorden.

Ik ben altijd al vrij zuinig geweest in mijn leven. Ik ben opgegroeid met een spaar-mama en ik heb al deze goede eigenschappen meegenomen, maar sla af en toe een beetje door. Soms moet je jezelf namelijk gewoon wat gunnen en niet blijven tobben. Dat doe ik dan ook soms teveel, iets niet aan mezelf gunnen terwijl dat wel moet! Doordat ik ook al full-time werkte toen ik nog thuis woonde heb ik het geluk gehad behoorlijk te kunnen sparen in die tijd, en het leven op een studentenkamer heeft ook bijgedragen aan een zeer leuke spaarrekening.

Echter soms moet je het sparen laten varen en je droom achterna gaan. Maar als we soms iets doen dan is dit ook wel met een zeer goede argumentatie en achterliggende gedachtes. Zoals ons huis bijvoorbeeld. Voordat we eraan begonnen werkte ik al full-time en mijn vriendin was net klaar met haar studie en begon met werken. We hebben excel schema's gemaakt (zie deze blogpost) en berekend of we onze hypotheek konden betalen en toch nog de luxe hadden om op vakantie te gaan dit bleek het geval, immers je moet niet iets doen waardoor je jaren op het randje gaat leven van armoede (wat helaas vaak gebeurd met een tophypotheek tegenwoordig).

We beseffen ons allebei dat we een enorme luxe (financiële) positie hebben, de crisis ons persoonlijk niet echt treft, we allebei een boven modaal inkomen hebben, en dit jaar ook nog eens allebei een behoorlijke salaris verhoging hebben gekregen door goede prestaties. Het zijn niet de belangrijkste zaken, maar het is erg fijn om zo te kunnen leven.
De belangrijkste vind ik dat we allebei gezond zijn, een goede opleiding hebben gehad, en vooral dat we samen erg gelukkig zijn en vrij zijn om te doen wat we willen. En dat allemaal op onze jonge leeftijd.

Waarom dan dit blog vraag je je af? Heel simpel, ik hou van het informeren van mensen over financiële zaken en hoe wij dingen hebben aangepakt zodat andere mensen mij kunnen vertellen hoe het anders kan en wie weet vinden mensen tips van mij ook handig. Ik hou van zuinig leven en ik vind ook dat sommige dingen zeker minder kunnen. Daarom zal je ook veel andere tips kunnen vinden en soms gewoon een lekker ouwehoer verhaal waar ik ook op zijn tijd van hou. (zoals deze :P)

Ons motto is dan ook "Samen staan we sterk" en dat is iets wat ik onder de bloggers ook merk. We steken elkaar aan om zuiniger te leven en hierdoor dus meer geld over te houden voor leuke dingen of de fun van het sparen. En dat laatste is zeker iets wat ik van jongs af aan erin heb gekregen.

Zo nu weten jullie iets meer over mij, mochten er nog vragen zijn dan beantwoord ik die met liefde!

8 opmerkingen:

 1. Ik vind het leuk om je/jullie blog te lezen.
  Ben zelf iets ouder, maar had graag een aantal jaren terug al begonnen met zuiniger leven. Voelt nu een beetje als een inhaalslag.
  Maar door al deze blogs te lezen en volgen lukt het al aardig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niks mis mee om vanaf jongs af aan spaarzaam te zijn én jezelf van tijd tot tijd wat te gunnen (die twee horen voor mij bij elkaar - als je spaarzaam bent houd je geld over om leuke dingen te doen)

  LOL! Kun jij tenminste ooit nog met pensioen, want daar zal wel weinig van over zijn tegen de tijd dat jullie 67 zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen! Dat jullie wat jonger zijn, had ik wel gedacht, die info sijpelde hier en daar door de tekst heen. Goed dat jullie zo jong beginnen met bewust te zijn van geld. Ik heb heel veel geld over de balk gesmeten voordat ik het door kreeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen. Mijn man heeft het ook van huis uit mee gekregen die zuinigheid en ik totaal niet, dit gaf vaak strubbelingen. Ik had echt een gat in mijn hand. Sinds 2 jaar ben ik helemaal om en let ook op de centen. Voelt een stuk beter te weten dat je een buffer achter de hand hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om wat meer over jullie te lezen! Zo vroeg beginnen is volgens mij heel goed. Zelf ben ik nu 27 en ook altijd wel spaarzaam geweest, maar soms wilde ik dat ik nóg eerder echt wat serieuzer bezig was geweest. Dat je een extra goede start kunt maken met een huis, bijvoorbeeld. Maar dat is ook alleen maar de koe in de kont kijken. Ik ben allang blij dat ik niet tegen mijn pensioen aan hik en dan het licht nog eens zie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vraag me al heel de tijd af of je een man of vrouw bent?

  Mannelijke bloggers zijn zeldzaam vandaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen