vrijdag 20 januari 2012

Spaarloon eindelijk binnen

Vandaag was het zover, ik zag mijn lang verwachtte spaarloon verschijnen op mijn rekening. Het was bij mij wat moeilijker dan bij de meeste, en ik ben er zelf dan ook nog niet over uit hoe het komt dat ik nu opeens mijn spaarloon heb gekregen.

Stukje Historie
Ik heb op 14 oktober 2011 (!) een aanvraag ingediend bij mijn werkgever met het verzoek mee te doen met het spaarloon. Op 16 oktober 2011 is dit bevestigd dat het was ontvangen en dat dit naar de verzekeraar ASR zou gaan. Tot hieraan gaat dit goed en was ik tevreden, je kent het wel. In je hoofd was je nu de 257 euro die je verdiende al aan het uitgeven.

Rond eind november had ik nog steeds niets ontvangen van ASR noch van mijn werkgever (het was ook nog niet ingehouden op mijn loon), dus ik nam contact op met mijn werkgever om te vragen wat de status was. Ze meldde me dat het onbekend was, maar dat alles goed kwam. Zo gek als ik was geloofde ik dit.

Eind december was er nog niets geregeld, dus ik wederom bellen met mijn werkgever met de vraag hoe het zat. Onbekend, maar ze hadden beloofd het 16 december allemaal geregeld te hebben. Waarop ik dan ook antwoordde. Het is vandaag 27 december.... Goed je raad het al, ze konden me niet helpen waarop ik op 30 december zelf ASR maar heb gebeld hoe het zat. Ze konden me melden dat het formulier op 18 oktober (!) al was binnen gekomen, maar dat het heel druk was met verwerken.... Voor de goede informatie, in november was het pas breed aangekondigd in het nieuws en voor die tijd viel de drukte wel mee met het spaarloon. Echter ze beloofd me te gaan helpen en het in orde te maken, doordat ik zo vroeg al de aanvraag had gedaan was er niets aan de hand, en mijn werkgever had het netjes ingehouden in december dus belastingtechnisch was het in orde.

Prima, ik denk het zal allemaal wel, op zich vond ik het het wachten wel waard. Het is immers snel 257 euro verdiend. het werd inmiddels 10 januari en ik had nog niets ontvangen. Dus ik weer bellen met ASR (ik was per 1 januari uit dienst bij mijn oude werkgever) en die meldde mij dat mijn aanvraag in oktober NIET CORRECT was ingediend. Pardon?! U verteld mij dat het niet goed is gegaan in oktober, maar niemand verteld mij dit? Na mijn woede uitbarsting begreep de beste man mij wel en gaf ook toe dat het niet mijn fout was, maar mijn werkgever hun fout. Waarop ik ook prima kon antwoorden allemaal leuk en aardig maar deze vlieger gaat niet op, dit had eerder kenbaar worden gemaakt dus het feestje gaat gewoon door. Hij ging er persoonlijk voor zorgen dat alles in orde werd gemaakt en zou handmatig dit rekeningnummer gaan aanmaken (want daar ging het allemaal om, 1 rekening openen....)

Ik gaf het op en wilde al het erbij laten. In het ergste geval is het er in februari. Maar tot mijn verassing zag ik dat mijn oude werkgever opeens 613 euro naar me overmaakte met als commentaar "Spaarloon 2011". Vol verbazing heb ik ernaar lopen kijken, want begrijpen doe ik het niet. Normaal had ik namelijk het rekeningnummer aan mijn werkgever moeten geven, die had het moeten storten en daarna had ik weer een verzoek tot opname moeten doen.

Het zal allemaal wel, maar ik ben blij dat ik het geld eindelijk heb ontvangen. En voor al deze ellende ga ik dan ook meteen het geld aankomende zaterdag uitgeven aan twee nieuwe lenzen voor mijn fotocamera. Een 100 mm Macro lens en een 50 mm portret lens. Iets meer dan 257 euro, maar mijn vriendin zet het spaarloon ook in waarmee we het er wel mee redden.

Sparen zit in mijn natuur, maar soms moet je jezelf ook wat gunnen en na zo een verhaal kon ik het over mijn hart krijgen om het aan zo iets uit te geven.

Hebben jullie al je spaarloon ontvangen van 2011? En wat gaan jullie ermee doen?

6 opmerkingen:

 1. Wat een verhaal. Welke camera heb je? Manlief droomt van een EOS, maar nu gaat dat geld naar de kosten voor de garage (lees: kadaster en notaris ;( ))
  Ook het spaarloon van 2011 gaat daar naar toe, evenals de dertiende maand, inkomsten uit tweedehands verkoop, subsidie op de zonnepanelen, kinderbijslag.....

  alsof het niks is ;)

  Andere jaren hadden we de dertiende maand al lang besteedt als ie binnenkwam ;) Ik snap je wel hoor! Het lijntje kan niet altijd strak staan.

  Maar nu verwacht ik wel af en toe een mooi eigengemaakt fotootje van jou, natuurlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben de Canon EOS 550D. En inderdaad het is ook omdat we het leuk vinden om te doen. Aan een hobby mag je ook wat uitgeven.

   Verwijderen
 2. Wij hadden helaas geen spaarloon. Een keer teveel gedoe geweest bij Delta Lloyd en toen wilde de baas er niet meer aan. Jammer, was een mooie regeling.

  Heel fijn, soms iets moois kopen voor jezelf. Of een ander. Daar doe je het toch ook voor, om juist die dingen te kunnen betalen en zo vreselijk te waarderen.

  Wij krijgen bonus en een extra maand over een paar dagen. Daarmee wil ik het spaargeld weer aanvullen. Kinda boring maar erg fijn om te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben het spaarloon op de spaarrekening gezet. December en januari zijn bij ons dure maanden. Dus en aanvulling op de spaarrekening is erg welkom.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Man en ik hadden allebei spaarloon. We hebben het geld gebruikt als extra aflossing op de hypotheek. Hiermee elke maand weer meer voordeel.:-) Wat een gedoe zeg om je eigen geld te kunnen krijgen zeg. Vraag me wel af of het bealstingtechnisch nu ook goed geregeld is, maar begreep dat het op je salarisstrook ls vermeld als spaarloon dan zou het geen problemen moeten geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier helaas geen spaarloon :( als ik het had, dan had ik het gespaard, maar dat is vooral omdat ik nu liever een buffer heb dan dat er bepaalde spullen zijn die ik graag wil. Vriendlief heeft trouwens volgens mij ook die camera, die is er ook erg blij en tevreden mee.

  BeantwoordenVerwijderen