zaterdag 21 januari 2012

Crisis? Welke crisis?

Vandaag waren ik en mijn vriendin naar de stad toe om onze aangekondigde lenzen te gaan kopen voor onze digitale camera. Vorige week waren we ook al in de stad en hadden we ons verbaasd over de drukte en het aantal tasjes wat iedereen droeg. Vandaag verbaasde ik me echter nog meer. Het leek nog veel drukker te zijn dan vorige week! Dat niet alleen, iedereen leek ook wel meerdere tasjes vast te houden.
We zagen de 1 met een tv rondlopen en de ander weer met een compleet hifi set. Verderop zagen we de nodige uitverkoop tasjes en andere aankopen langskomen. Het leek wel de top van de economie.

Tuurlijk wij hadden vandaag ook een dure dag, want we hebben dus onze lenzen gekocht. Echter hebben we wel afgedingd. We wilde namelijk twee lenzen hebben. 1 Macro lens van 100 mm (439 euro) en een 50 mm portret lens (99 euro). Na een beetje zeuren dat het een hoge prijs was en dat we beide namen konden ze ons de 100 mm voor 399 aanbieden en de 50 mm voor 84 euro! Toch mooi 55 euro terugverdiend door te praten.

Het voelt voor mij toch wat vreemd aan om voor korting te vragen, maar het levert je heel veel op een dag op. Zeker als je vervolgens weer leest op rtlz "Redingspakketen lossen crisis niet op" met als vervolg op de Griekenland crisis dat als er niet 100 miljard wordt kwijtgescholden al die miljarden die in Griekenland zijn gepompt sowieso tevergeefs zijn geweest. Het zijn bedragen waar ik van duizel, en ik in de winkel dan gelukkig dan ook niet over na hoef te denken, ik vind onze uitgave vandaag al een behoorlijk grote.

Zeker met bovenstaande berichten heb ik steeds meer het idee en het gevoel dat het toch allemaal 1 grote show om ons heen is dat we ons er ook niet zo druk over moeten maken. Er is weinig dat wij als gewone burger eraan kunnen doen.

Ik ben dan ook gewoon blij dat ik de economie weer heb gesponsord en de staatskas heb gespekt!

2 opmerkingen:

  1. Crisis of geen crisis zolang je er als consument niet direct op achteruit gaat gewoon blijven doen wat je altijd doet. Mensen lijken allemaal bang te worden van al die nieuwsberichten. Ik vind het overdreven..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik denk dat je vandaag eerder hebt gezien dat de mensen echt gebruik maken van het hoogtepunt van de afprijs-periode. Nu moet alle winterkleding en schoenen en spullen de winkels uit. Nu is er tot 70% kassakorting e.d Nu is er ook nog wat keuze. Maar dat is over een pakweg 3 weken allemaal voorbij.
    De mensen zijn echt wel bewust van de crisis, iedereen heeft het erover, ik hoorde mijn buurvrouwen ook vertellen dat ze nu al winterjasjes voor de kinderen met een zeer hoge korting hadden ingeslagen voor volgend najaar. Dan zijn ze zeker uit hun kleding gegroeid en ligt er al een meevaller klaar.
    We zijn in blogland echt niet alleen op de consuminderwereld!

    BeantwoordenVerwijderen