zondag 22 januari 2012

Hamsterweken, de uiteindelijke score

De hamsterweken zijn weer voorbij bij de AH en ik denk dat de meeste mensen lekker hebben ingeslagen daar. Het is immers ook veel goedkoper om bijvoorbeeld vlees in te slaan e.d. dan het te laten liggen. Afgelopen zaterdag hebben we eens een keer luxe de auto gepakt omdat we kattenvoer nodig hadden en een hoop ander grut die ook in de 2 halen 1 betalen actie zat. We  wisten al dat we dit op de fiets niet zouden kunnen halen dus dan maar een keer zondigen en in luxe reizen.
Toen ik er aankwam wist ik meteen weer waarom ik altijd de fiets neem. Wat een drukte en parkeerplaatsen tekort. Maar goed, het was dit of zometeen veel meer geld uitgeven aan bepaalde zaken. Maar hoeveel hebben we uitgegeven de afgelopen hamsterweken?

Uiteindelijke kosten AH afgelopen 3 weken: 131,52 euro.


Aangezien we vooral de hamsterweken bonus aanbiedingen hebben gekocht kan je bijna wel stellen dat we ongeveer 120 euro gratis hebben gekregen. Waarbij afgelopen zaterdag de kroon spande. We hadden een kar vol die 38 euro kostte, ons 32 euro bonusvoordeel opleverde en 16 bingokaarten. Eigenlijk was de kar dus bijna het dubbele waard!
Ik moest er zelf wel om glimlachen, want het is natuurlijk te gek voor woorden dat je gratis eten krijgt. De winstmarge voor de supermarkt is dusdanig klein dat ze toch echt geen winst meer kunnen maken op deze manier.

Maar waar ik heel erg benieuwd naar ben is hoeveel jullie hebben uitgegeven de afgelopen 3 weken aan de hamsterweken. Wij hebben namelijk juist veel minder uitgegeven dan ik had verwacht.

8 opmerkingen:

 1. Ik heb dit keer maar bar weinig gehaald, er zat voor mij weinig bij :) Ga zo nog wel even de sinaasappels halen voordat het hamsteren voorbij is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben de afgelopen drie weken helemaal niet bij AH geweest, want mijn eigen super had ook mooie aanbiedingen, bovendien probeer ik even zo min mogelijk uit te geven en voorraad heb ik nog wel even genoeg. Mooi dat jij zo goedkoop uit was met de hamsteraanbiedingen.
  (ik heb je trouwens aan mijn lijstje van blogs toegevoegd en zal ook je ads bezoeken als ik hier ben, alle kleine beetjes helpen, nietwaar?)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb ook Veel uitgegeven bij de AH, veel van die prutskaarten gehad.........
  maar mijn voorraadkasten zijn weer gevuld :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb iets van 75 bingokaarten gehad, maar helemaal niets gewonnnen. Ook mensen in mijn omgeving die ook veel kaarten hebben geven aan nog niets te hebben gewonnen. Ik vraag mij dan ook af hoeveel prijzen er uberhaubt weggegeven worden. Ik denk echt heeeeeeel weinig.

   Verwijderen
 4. Ik heb niet gehamsterd bij de AH. Wij komen er alleen heel af en toe. Hier was het doel van januari vooral zuinig aan doen en niet hamsteren.
  Eigenlijk koop ik weinig grote voorraden in de aanbieding, alleen af en toe vlees. Ik weet dat het uiteindelijk bespaart maar erg veel bergruimte hebben we hier niet, en om nou tussen de koopjes te leven.....is ook weer zo'n gedoe....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb dit jaar alleen 2 rookworsten in de Hamsterweken gekocht. Er zat verder niet veel voor me bij. Andere jaren gaf ik altijd veel meer uit, want dan hadden ze meer aanbiedingen die ik kon gebruiken. Dat viel me dit jaar een beetje tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vrij vergelijkbaar qua bedrag: voor het hele jaar pasta, blikken bonen en groente, diepvriesgroente, drogisterij-artikelen en toiletpapier, voor 3 maanden vlees (in de vriezer) en aardappels, voor zeker een maand fruit. Maakte ik vorig jaar nog de fout om ook luxe dingen in te slaan, dit jaar heb ik me beperkt tot basisartikelen en dat geeft me wel een goed gevoel.
  Omdat het vaak om A-merken gaat is de besparing niet 50%, maar nog altijd goedkoper dan het op een later tijdstip inslaan van budgetproducten. Groet anna.

  BeantwoordenVerwijderen