dinsdag 17 januari 2012

ING actie 3.2% voor 1 jaar

Vandaag geen blogpost van mij maar een aankondiging.

In een vorig blog van mij meldde ik al dat ik gebruik had gemaakt van de 3.2% actie van ING voor een deposito van een jaar. ING heeft op dit moment wederom dezelfde actie staan. Voor dezelfde voorwaarde! Ze hebben dit nog niet echt groots aangekondigd echter heb je nog de tijd tot 20 februari. Genoeg tijd dus nog om te denken of dit wat voor je is.
Op zich is dit een prima actie, als je zeker weet dat je niet aan je geld gaat komen het komende jaar kan je prima meedoen. Ook als je kijkt naar de hoogste deposito rentes dan zie je dat ING bij de hoogste deposito rentes staat, en zeker de hoogste is voor de grote banken. Om maar te vergelijken de Rabobank heeft nu 1.7% voor een jaar erop zitten.

Het is uiteraard niet veel, maar het is beter dan de 2.x% op je standaard spaarrekening. Voor de mensen die niet bekend zijn met een deposito rekening.

Het is niets anders dan een spaarrekening, maar met de ristrictie dat je er niet zomaar op elk gewenst moment geld vanaf kan halen. Vandaar dat de rente vaak hoger is. Echter voor een rente van 3,2% is vaak een periode van 5 jaar nodig voordat je hier nu recht op kan hebben. 3,2% voor 1 jaar is dus zeer interessant!

8 opmerkingen:

 1. Wij hebben een paar weken geleden een deposito voor een jaar afgesloten bij de Garantibank met een rente van 3,55%
  We zijn al jaren bij de bank en hebben er goede ervaringen mee. Ze vallen onder het Nederlandse garantiestelsel.

  Groetjes, VeggieMo (die ook spaargeld bij ING heeft)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klopt, de kleinere zitten inderdaad nog iets hoger, echter moet je dan je geld verschuiven van de ene bank naar de andere. Als je al bij de ING zit is het 2 muisklikken en je hebt een nieuwe spaarrekening :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik las laatst een stukje van Erica Verdegaal of Marieke Henselmans (weet niet meer wie) dat je moet wachten met spaardeposito's omdat de verwachting is dat de rente veel meer gaat stijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De rente gaat zeker stijgen, echter niemand weet wanneer. 1 jaar iets vastzetten is niet erg lang. Als je naar het verloop kijkt van de rente is er nooit een groot verschil in 1 jaar tijd, dit geldt natuurlijk wel voor de 5-10 jaar deposito's.

   Verwijderen
 4. Kan interessant zijn, maar ik doe het toch niet. Zoals eerder aangegeven spaar ik alleen bij ASN of Rabo :-)...

  Maar Rabo mag haar rentes echt wel eens een keer gaan verhogen, pfff....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. de rente mag omhoog en de belasting op het spaargeld omlaag.. Je houdt niks meer over tegenwoordig

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Meer door minder17 januari 2012 om 23:25

  Regelmatig vergelijken van deposito's blijft vaak nodig.
  op dit moment geeft Lease plan bank (LPB) voor een deposito van 1 jaar een rente van 3,95%

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ik kosteloos over mag stappen naar een annuïteit hypotheek heb ik daar geen problemen mee, maar als ik opnieuw provisie of advieskosten moet betalen vind ik dat niet echt bevordelijk werken...

  BeantwoordenVerwijderen