donderdag 26 januari 2012

Creditcard

Een creditcard. Voor de zuinige mens vaak een valkuil om in te lopen, want het is zo makkelijk, en je voelt niet meteen de pijn want je ziet het pas aan het einde van de maand. Maar ja, soms heb je verplicht zo een ding nodig.

Wij hebben dus zo een ding nodig, je kan immers niet een vliegticket in het buitenland kopen zonder een creditcard. We zijn op vergelijkend waren onderzoek geweest welke creditcard dan de beste optie is.

Er waren een aantal opties die we voor ogen hadden:

- ING creditcard
- Rabobank creditcard
- Bijenkorf creditcard

ING creditcard:
Makkelijk, we zitten al bij de bank met onze gezamelijke rekening en we hebben direct inzicht in hoe alles verloopt. De kosten zijn laag en het is allemaal centraal geregeld. Niet mogelijk om het rekeningnummer op de gezamelijke rekening te zetten.

Rabobank creditcard:
Ook makkelijk, is ook een bank van ons centraal geregeld, maar wel wat duurder. Goede voorwaarden en redelijke zekerheid.

Bijenkorf creditcard:
En toen werd het interessant. Zelfde kosten als de bank, soms zelfs lager en als klapper op de vuurpijl een spaarsysteem! Voor elke euro die je in de bijenkorf uitgeeft krijg je 1 punt. En voor elke 2 euro buiten de bijenkorf krijg je ook  1 punt. Oftewel gratis geld! En daarbij komt dat je zelf je rekeningnummer kan opvoeren dus ook onze gezamelijke rekening.

Onze keuze was dus uiteindelijk vrij makkelijk, en we hebben dan ook gekozen voor de Bijenkorf card. Gisteren kwam hij dan ook eindelijk binnen, en we zijn er blij mee, want je kan ook hier kiezen om elke maand het volle bedrag van je krediet te laten innen. Door dit te doen betaal je GEEN rente en kost het je dus eigenlijk niets, het wordt ermee dus een veredelde pinpas

Hebben jullie een creditcard en bij welke maatschappij?

7 opmerkingen:

 1. Ja wij hebben ook een creditcard. Handig omdat we soms aankopen doen in het buitenland én omdat de ANWB in de voorwaarden verplicht stelt om een creditcart te hebben als je een vervangende auto moet regelen in het buitenland (binnen lidmaatschap ANWB dus).

  De creditcart is trouwens ook via de ANWB. Als je 'm niet gebruikt heb je er geen kosten aan en dat is weer handig als je 'm hebt voor nood (bij ons dus voor die vervangende auto).

  Na een paar jaar gratis dat ding te hebben gehad (en dus niet gebruikt) was het uiteindelijk wel handig voor een paar aankopen via internet + voor reservering hotelkamers via booking.com.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook ANWB (visa) en betaal 11,50 per jaar. Jullie niet?

   Verwijderen
 2. Wij hebben een rabobank creditcard en gebruiken deze om te tanken en hotelkamers te boeken in het buitenland. 1x per maand worden er bedragen afgeschreven. Wij zijn door het hebben van een creditcard niet meer gaan uitgeven. Ik pin ook alles maar geef daardoor ook niet meer uit. Overzichtelijk al je uitgaven op je rekeningafschrift! Het licht eraan wat voor type mens je bent of je door het hebben van een creditcard meer uitgeeft...Een consuminderaar zal dit niet snel doen!
  Is een creditcard van de Bijenkorf ook overal in het buitenland te gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jup, Is gewoon een standaard creditcard, maar dan als voordeel dat je punten kan sparen en uit kan geven bij de bijenkorf.

   Verwijderen
 3. Ik hbe een creditcard van de abn amro, deze zit gratis in het privepakket dat ik daar heb. Ook ik laat alles gewoon in één keer afschrijven en heb zo geen extra kosten, verder kreeg ik de tip van een collega dat ze in het buitenland altijd de tol met de creditcard betaalde en dat ze daardoor eigenlijk thuis altijd maar de helft afrekende.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben een ING card, eerste 3 jaar gratis. Wij bekijken wat we ermee willen kopen, sturen het geld van de zichtrekening naar de creditcardrekening, en betalen dan met de creditcard. Geen verrassingen achteraf, en niks kopen wat we eigenlijk niet kunnen betalen.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had jarenlang een Rabobank-card, die verviel toen ik onlangs naar de ASN Bank overstapte. Maar geen nood, de ASN Bank maakte uitgebreid reclame voor haar eigen card, die ook nog eens de helft goedkoper zou zijn voor snelle aanvragers. Aangevraagd dus.
  Hmm, niet veel later ontving ik een afwijzing, en toen ik daarna de Bijenkorf-kaart aanvroeg een tweede. Ik zou niet kredietwaardig zijn omdat mijn inkomsten 40 euro lager zijn dan 'mijn uitgaven'. Het bedrag bij mijn uitgaven was helemaal niet gebaseerd op mijn eigen uitgaven, maar een op soort wettelijk minimumbudget wat de alleenstaande mens in Nederland nodig zou hebben. Dat ik dat helemaal niet uitgeef, daar had de kredietcheckorganisatie geen boodschap aan...

  BeantwoordenVerwijderen