zaterdag 14 januari 2012

Betaal en spaarrekeningen

Wij zijn in de gelukkige positie om meerdere spaarrekeningen erop na te kunnen houden. Echter heb ik ook van veel mensen de vraag gehoord, waarom bij de grote banken blijven als je meer rente vangt bij de overige banken.
Tja er is wat van te zeggen, maar persoonlijk ben ik iemand die voor zekerheid gaat en graag bij de systeembanken blijft.
Toch is het natuurlijk leuk om rond te blijven kijken of er niet al te grote veranderingen ontstaan tussen de grote banken en de kleintjes.
Je kan hiervoor de volgende site gebruiken: http://www.spaarinformatie.nl/sparen/rentewijzigingen

Waar zitten wij dan?
Heel simpel eigenlijk, bij de ING en de Rabobank.

De reden hiervoor is het feit dat we graag een vestiging in ons dorp wilde hebben dat als we iets wilde regelen of informatie nodig hadden we altijd naar binnen kunnen stappen. Wanneer dit je eis is heb je sowieso alleen maar de keus uit de grote banken.

Onze verhoudingen:
We hebben op dit moment de volgende indeling van onze rekeningen:

ING:
- Eigen rekening + Spaarrekening
- Deposito rekening
- Gezamelijke rekening + Spaarrekening

Rabobank:
- Eigen rekening + Spaarrekening
- Part haar rekening + Spaarrekening

Spaarrentes:
Zoals gezegd zijn onze spaarrentes niet zo hoog als bijv bij de Bank of Schotland waar ze nu met 3.1% op de gewone spaarrekening zitten. Echter heeft ING vorig jaar een deposito actie gedaan waarbij je 3.2% rente kreeg. Daar heb ik met plezier gebruik van gemaakt en behoorlijk wat gestald.
Voor zowel de ING als bij Rabobank heb ik nu 2.5% op mijn gewone spaarrekingen op onze gezamelijke na. Daar is nu 2.1%.

Op zich vind ik dit prima. Het heeft soweso voordelen dat we nu alles centraal geregeld hebben en ik met 1 inlog overal snel bijkan.

Hoe hebben jullie dit geregeld?

9 opmerkingen:

 1. Maar een rekening heeft ook kosten, toch? Ik zou dat eens goed in de gaten houden, die 'paar cent per maand' wat het per rekening kost. Wij hebben een vaste-lastenrekening (alle vaste afschrijvingen) bij de triodos en een huishoudrekening (alle overige uitgaven) bij de regiobank (want persoonlijk contact mogelijk in dorp verderop ipv callcentermedewerker van 10 ct pm). Bij beide rekeningen hebben we een spaarrekening met redelijke rente. Die vind ik echter niet heilig meer na vervelende ervaringen met 'stunters' en de sns. Nu onze spaarloonrekening is opgeheven zijn we van de laatste helemaal verlost!
  Toen ik eind vorig jaar naging wat die rekeningen ons kostten op jaarbasis, schrok ik me een hoedje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, maar ING is wel de goedkoopste systeembank per kwartaal. Het kost ons 3,75 per kwartaal voor een ING rekening. Voor Rabobank is dit 4,50 per kwartaal.

   Bij elkaar zijn wij jaarlijks dus 30 euro voor de ING kwijt, en 36 euro bij de Rabobank. Daar staat tegenover dat we bij beide banken natuurlijk ook rente vangen en je dus hiermee deze kosten betaald.
   Granted het is meer dan je van te voren denkt. Maar ze zijn goedkoper dan de overige banken.

   Verwijderen
  2. Plus lidmaatschap van de rabo... daar zat manlief vroeger ook bij!

   Verwijderen
 2. Ik heb 2 ING rekeningen (eigen + huishoudrekening met beiden een spaarrekening erbij).

  En dan nog een ASN bank voor spaargeld wat langer vast mag staan (het is wel vrij opneembaar hoor, maar zo hebben we dat gewoon geregeld). De ASN heeft best een aardige rente (2,7 %) én is een mens, milieu- en wereldvriendelijke bank. (dat is ook de reden dat het merendeel van het spaargeld daar staat - in de ING heb ik wat dat betreft niet zoveel vertrouwen).

  Voor ons dus ook geen vage buitenlandse banken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het vergelijkbaar zoals jij dat hebt.
  Alleen geen aparte rekening en spaarrekeningen als partners onderling. Alles is gezamenlijk.
  Ach..na 25 jaar huwelijk is mijn en dein betrekkelijk, maar verder ook lekker verdeeld over wat verschillende spaarrekeningen en een deposito. Ook wat cash, want je weet maar nooit of je wel altijd bij je bankrekening kan.
  Alles is zo afhankelijk van digitale mogelijkheden tegenwoordig.
  Nee ligt niet onder de matras en ook niet in de diepvries! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben een deposito, een betaalrekening en twee spaarrekeningen bij de rabobank. Een spaarrekening waar we ieder jaar een bedrag op zetten voor aanschaf nieuwe auto. Ik hou het graag simpel. Wat is het nut voor jou om twee eigen rekeningen en twee spaarrekeningen te hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het voordeel voor mezelf en mijn vriendin is dat we ook eigen geld van onszelf hebben. De hoeveelheid hiervan is genoeg om het te willen spreiden over meerdere banken en het niet op 1 hoop te gooien. We hebben het er eens over gehad om dit bij elkaar te gooien, maar hebben toch besloten dat het ook sowieso makkelijker is dat in het geval van een breuk tussen ons beide dat we zelf verder kunnen met onze eigen rekeningen.

   Verwijderen
 5. Ik heb rekeningen bij triodos en asnbank. Reden is dat het spaargeld niet gebruikt wordt voor doeleinden waar ik geen verantwoordelijkheid voor wil hebben. Zowel Ing als Rabobank doen dat wel.
  Het effect van je spaargeld is groter dan je denkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het liefst stal ik mijn geld bij de ASN, maar doordat de ASN o.a. enkele service niet zo goed kan aanbieden als de Rabobank (geld storten, kantoor in dorp etc). Blijf ik voor het grootste gedeelte toch bij de Rabobank. Daarnaast heeft ook de Rabobank mij besmet met het "veiligste bank idee". Pfff Ik ben daar te gevoelig voor, terwijl als het misgaat het waarschijnlijk overal misgaat.

  BeantwoordenVerwijderen