Best gelezen blogposts van augustus 2023

 Augustus zit er ook alweer op en dat betekent weer een flashback naar de best gelezen artikelen in augustus. Hoewel er geen blogposts zijn gekomen omdat ik het druk had met vakantie vierentoch een overzicht van de best gelezen blogposts om een nieuwe maand met nieuwe kansen te hebben. 

Best gelezen blogposts van april 2022
Veel leesplezier!

Vakanties zijn goed voor zelfreflectie en zo ook deze. In mijn kwartaal updates hou ik op de eurocent bij hoeveel geld wij kwijt zijn aan van alles en nog wat en proberen het via die methode onder controle te houden. Maar ik werd steeds droeviger van het feit dat we meer geld kwijt leken te zijn terwijl we juist meer zijn gaan opletten en er geen ruimte leek voor verbetering waardoor we meer geld kwijt zijn voor niet meer maar eigenlijk minder….. In de vakantie dacht ik er nog eens over na en zette ik het in perspectief.

2. Terug van vakantie
Daar is hij weer! Luxe of Zuinig is weer terug van weg geweest. Zoals ik al had aangekondigd had ik even een heerlijke blog pauze ingelast dat toevallig mooi uit kwam met de vakantie die ik had. Geen zelf opgelegde druk om te moeten bloggen en gewoon lekker genieten van het gezin. Ideaal!

Net zoals vele andere bloggers, gaat Luxe of Zuinig er even tussenuit. Het is de vakantie periode en hoewel ik nog niet lang geleden ook al een maand vrij ben geweest, is het nu toch anders omdat we allemaal gesetteld zijn in het nieuwe normaal na de geboorte van ons tweede kind. Tijd dus om lekker eens te relaxen en niet te bloggen.

4. Nettowaarde update 2023 - Voorbij de €800.000
Daar is hij dan weer! De nettowaarde update van 2023!

2022 zit er weer op en dat betekent ook dat we weer de jaarlijkse balans van onze nettowaarde kunnen opmaken zoals we afgelopen jaar deden. Dit is iets wat ik slechts 1x per jaar de balans van opmaak, dit jaar door omstandigheden wat later dan normaal maar dan nu alsnog met het antwoord op de vraag, wat is onze nettowaarde van 1 januari 2023 geworden?


Onlangs blogde ik over het feit dat wij ook gezwicht zijn voor de AH koopzegels. Maar dat ik wel erg benieuwd was hoe ik deze kon gaan inleveren, gezien ik niet echt zat te wachten op cashgeld. Maar nu was het zover, we hadden een boekje vol! Tijd om deze in te leveren! Eitje toch?

Luxe of Zuinig is nu twee keer vader geworden en het is ook twee keer al totaal anders verlopen qua voor en nadelen met geboorteverlof en ouderschapsverlof. Om niet te veel bij baby’s te blijven hierbij mijn ervaring met dit financiële voordeel en hoe ik er tegenaan kijk in het geheel.

Al sinds 2008 hou ik mijn persoonlijk financiën bij in excel. Was dat in het begin alleen een simpel overzicht, is dat in de jaren door gegroeid tot vele grafieken, analyses, categorieën en ook automatiseringen om het makkelijker te maken.
Excel was toen, de, methode om je financiën bij te houden op een laag drempelige manier. Maar tijden zijn veranderd en ontwikkelingen zijn doorgegaan waar mijn excel qua basis nog steeds gelijk is aan 12 jaar geleden.Er zijn inmiddels alternatieven beschikbaar die door communities worden onderhouden en veel meer opties hebben. Welk zijn dit en is het wat?


*note* ik beperk mij tot GnuCash en Firefly III gezien ik ze zelf getest wilde hebben. Er zijn nog zat andere alternatieven, maar die spraken mij niet aan of had ik geen tijd voor om te testen.

Het werd tijd voor een nieuw energiecontract want het verleng aanbod wat we van onze huidige energieaanbieder kregen was….. duurder dan ons contract. Tijd om eens te gaan vergelijken.

De laatste update alweer in de kwartaalupdate ronde en traditioneel is deze de beleggingsupdate. Hoe is het gegaan afgelopen kwartaal. Laten we weer beginnen met een overzicht.

p.s. de cijfers zijn gebaseerd op Luxe of Zuinig zijn eigen aandelen potje. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de andere beleggingspotten binnen het gezin. Bovendien zit hier ook geen pensioenpotten in verwerkt.

Van de week sprak ik een collega die op vakantie ging en specifiek een dure wagen wilde rijden als huurauto. Zoals jullie weten hou ik erg van autorijden en ben ik behoorlijk “biased” als het gaat om auto’s. Maar ik vroeg mij toch op recht af waarom hij specifiek een “dure” wagen wilde (Gevalletje X5 BMW). Maar hij gaf als reden aan dat met de vakantie je erg veel tijd in de wagen doorbrengt als je een rondrit deed en je daarom toch wel in luxe wilde rijden met alle gemakken van dien.

Reacties

Populaire posts