Q2 2023 - Beleggingen

 De laatste update alweer in de kwartaalupdate ronde en traditioneel is deze de beleggingsupdate. Hoe is het gegaan afgelopen kwartaal. Laten we weer beginnen met een overzicht.

p.s. de cijfers zijn gebaseerd op Luxe of Zuinig zijn eigen aandelen potje. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de andere beleggingspotten binnen het gezin. Bovendien zit hier ook geen pensioenpotten in verwerkt.

Q2 2023 - Beleggingen

Q2 vs Q1

Het tweede kwartaal gaat de boeken in als “neutraal”. Het ging niet slecht en het ging niet goed het bleef min of meer gelijk qua waarde. Het steeg in totaal, over de verschillende fondsen, met 0,18% minus de additionele maandelijkse storting. Hierdoor is de waarde deze dit kwartaal uitgekomen op €285.484,85. Dit is nog steeds een All Time high in totale waarde, maar zeker niet in percentuele winst. Daarvoor moet ik terug naar november 2021.  Toch is het niet allemaal kommer en kwel, want ik zie dat het dit hele jaar over het algemeen aan het stijgen is waardoor de blauwe lijn langzaam maar zeker verder verwijderd raakt van de oranje lijn. De trend van Q1 zet zich dan ook voort zij het wat langzamer dan in Q1 ik ben benieuwd wat het gaat doen in Q3 en Q4 want de tekenen van een economische recessie hangen in de lucht.

Verder heb ik deze maand ook weer dividend gekregen. Dit maal van VWRL, Meesman en Rabobank. Bij elkaar kon ik dit kwartaal €2114,33 dividend tevoorschijn zien komen die, op het VWRL dividend na, ook allemaal netjes herbelegd is in dezelfde fondsen. Dat zal de aankomende kwartalen wel wat anders zijn, gezien alleen VWRL nog dividend zal gaan uitkeren. 

Verder zijn er dit kwartaal geen verdere spannende dingen geweest. Het kabbelt lekker door.

Vooruitblik naar Q3 2022

Aankomend kwartaal verwacht ik wederom geen spannende zaken. Ik verwacht wel dat de economie verder zal vertragen wat weer als gevolg heeft dat de aandelen wat langzamer zullen gaan of wellicht wat zullen dalen. Mijn hoop is natuurlijk dat dit niet het geval zal zijn maar aan de andere kant bied dit ook weer mogelijkheden om goedkoper in te kopen. Elk voordeel heeft zijn nadeel zullen we maar zeggen.

Verder ben ik ook nog steeds in dubio wat ik nu met VWRL ga doen. Mijn plan is nog steeds dat ik in december, na de uitbetaling van het dividend, mijn geld uit VWRL haal en overbreng naar Rabobank. Maar afhankelijk van de koers ga ik alles eruit halen of een gedeelte. Ik heb nog even om erover na te denken.

Hoe is het met jullie kwartaal gegaan?

Q2 2023 gerelateerde posts

Q2 2023 - Autokosten

Q2 2023 - Persoonlijke savingsrate

Q2 2023 - Huishoudboekje

Q2 2023 - Energiekosten

Q2 2023 - Beleggingen

Reacties

Mr Groeigeld zei…
Je zit al bijna aan de 300k aan beleggingen, knap hoor!
Hier hetzelfde, het schiet niet erg op met mijn account, er komt weinig bij. Ik verwacht dat de beurzen in Q3/4 gaan stijgen, omdat ze over een recessie heen kijken (theoretisch zitten we al twee kwartalen in een recessie). Inflatie daalt, rentes dalen iets en daarmee aandelen wat omhoog. Maar goed, dat is koffiedik kijken.

Populaire posts