Tijd voor een nieuwe energiecontract

Het werd tijd voor een nieuw energiecontract want het verleng aanbod wat we van onze huidige energieaanbieder kregen was….. duurder dan ons contract. Tijd om eens te gaan vergelijken.

Energie een dure hobby

Waar is de tijd gebleven dat je goedkoop energiecontracten kon afsluiten….. De redenen lijken me duidelijk en ga ik het dan ook niet over hebben, maar koopjes scoren op de energiemarkt is en blijft een ding wat we graag doen. In juni van dit jaar kreeg ik een verleng aanbod van onze huidige partij Shell Energy. Een partij die vorig jaar nieuw op de markt was gekomen met een “scherp” aanbod voordat het energieplafond was aangekondigd. Luxe of Zuinig zou Luxe of Zuinig niet zijn als hij dit niet had aangepakt en was dan ook blij hiermee, waar er zelfs een welkomsbonus bij zat. Het waren hoge prijzen maar voor mijn gevoel, die goed bleek te zijn, een goedkopere deal dan alle €2,00+ bedragen voor gas die daarna kwamen. Ware het niet dat de overheid een maximum hanteerde.

Ik had dan ook grote hoop dat Shell zijn duur aangekochte klanten zou willen houden….. Maar helaas bleek niets minder waar, want Shell stapt na een jaar alweer uit de markt en dat was te zien aan hun verlengaanbod die nergens over ging. Luxe of Zuinig moest dus op zoek naar een alternatief en dat alternatief in juni van dit jaar was snel gevonden. De prijzen stonden op een all time low, relatief dan he ;-). Daar wilde ik van profiteren en worden dan ook dit jaar klant bij “Oxxio” voor een contract van 1 jaar.

We gaan de volgende tarieven betalen.

kWh: €0,3234
M3: €1,2165

Dat zijn nog steeds hoge prijzen, maar veel lager dan ze hiervoor waren. Variabel blijven wat geen optie en verlengen met een jaar kon niet. We moesten dus wel migreren en dit was het beste aanbod. Voor 3 jaar hadden ze in juni ook contracten maar ik durf het niet aan om 3 jaar lang onze prijzen vast te zetten. De markt is te onzeker en kan nog alle kanten op gaan. Een jaar vind ik fijn want dan kan ik het een jaar loslaten en dat heb ik dan ook gedaan.

Juli

Dat is maar goed ook, want de prijs ging daarna omhoog en deze tarieven heb ik niet meer gezien. Uiteraard is het koffiedik kijken, maar we hebben mazzel gehad met de tarieven die ze aanboden. De vraag is echter wat er gaat gebeuren de komende tijd. Kijkend naar de futures en de gasvoorraden die sneller vol zijn dan verwacht dit jaar en de aanhoudende inflatie/recessie kan het best zijn dat de gasprijs nog verder gaat dippen dan in juni. De vraag is of dat gaat gebeuren en dat is dus precies het gokje waar ik niet op wilde wachten. 
In juni hebben we de knoop doorgehakt en ik kan de rest van het jaar dit uitzetten. Volgend jaar zijn er weer nieuwe kansen en nieuwe pogingen om te zien of de markt dan stabiliseert of niet. Ik hoop op recht dat we volgend jaar deze tijd mogen zeggen dat, ondanks dat de prijzen hoger zullen zijn, het een stabielere markt is dan nu want ik merk ook om mij heen dat een hoop mensen angst hebben voor het wegvallen van het prijsplafond en de rekening die dan komt. Of dat terecht is….. we gaan het zien. 

Reacties

Anoniem zei…
Een reden dat je niet voor een dynamisch contract bent gegaan? Of b.v. alleen dynamisch voor stroom en niet voor gas?
Een dynamisch contract werkt als je je verbruik goed kan verplaatsen naar de meest gunstige momenten en enkele veeleisende items hebt zoals bijv een elektrische auto. Maar in ons geval is dat er niet en zal het dus puur gaan om een wasmachine of vaatwasser. Alle andere momenten zullen we verbruik hebben op de duurste momenten wat daarmee niet gunstiger is.
In de toekomst is dit echter zeker iets om te overwegen

Populaire posts