Q2 2023 - Autokosten

 Het tweede kwartaal van 2023 zit er ook alweer op. Net zoals alle andere kwartalen is het weer voorbij gevlogen. Dat houdt ook weer in dat we kunnen beginnen met het cijfergeweld in juli! Traditioneel te beginnen met de autokosten. Hoe staan we ervoor met de autokosten? Zijn we meer gaan rijden? Hebben we meer onderhoud? En wat zijn de verwachtingen voor het derde kwartaal? 

Laten we snel beginnen met het overzicht

Q2 2023 - Autokosten


Q2 2023 - Autokosten

Het tweede kwartaal zit erop en voor de auto was dit een “saai” kwartaal. Alles stond in het teken van de aankomende baby en de daarbij behorende ziekenhuis ritjes die daarbij horen. Dat is dan ook het enigste noemenswaardige dat er te noemen is in dit kwartaal. De relatief vele kilometers zijn daadwerkelijk heen en weer ritjes naar het ziekenhuis. Waarbij de laatste maand van het kwartaal ook opvalt door juist het gebrek aan ritjes. En dat klopt ook want naast het aangeven van de nieuwe kleine ben ik niet met de auto weggeweest. 
Uiteraard heb ik wel voor 1 juli nog even getanked en daarom zie je ook nog een klein aantal kilometers genoteerd in de maand juni. Anders was deze op 0 uitgekomen gezien ik alleen kilometers registreer als ik heb getanked.

Het resultaat is dat we in het tweede kwartaal 2720 kilometer konden noteren en €345,34 aan benzine hebben uitgegeven. Dit in combinatie met mijn herberekende “afschrijving” resulteert erin dat we een ruime plus van €728,64 kunnen noteren in dit kwartaal. Hiermee zijn we nog niet uit de min door de grote onderhoudskosten in het eerste kwartaal maar lijkt het er wel op dat we in het derde kwartaal daar naar toe kunnen werken en het weer een positief jaar gaat worden, mits de auto natuurlijk geen problemen krijgt.

Vooruitblik op Q3 2022

Het derde kwartaal zal bestaan uit de zomervakantie waarin ik wederom vrij zal zijn. Maar we gaan dit jaar niet op vakantie en houden het bij een stay at home vakantie. Dat zullen daarmee wel wat daagjes zijn dat we de auto pakken om ergens heen te gaan maar zal niet resulteren in een heel hoop kilometers verwacht ik.
Verder verwacht ik wel dat ik iets vaker naar kantoor zal moeten gaan (dat zeg ik natuurlijk al een jaar inmiddels) maar door veranderingen in management beginnen de verplichte dagen naar kantoor ook weer terug te komen. Hoe en of dit beperkt kan blijven tot enkele dagen per maand weet ik nu nog niet, maar dit zal per retour reis zo 180 kilometer opleveren en kan daarmee hard gaan. Ik hoop echter dat ik het nog een tijdje weet uit te stellen ;-) In ieder geval helpt de zomervakantie ook mee, maar daarna….. we gaan het meemaken.

Ook is het dit kwartaal weer tijd om de autoverzekering na te gaan kijken. Daar volgt nog een aparte blogpost over binnenkort. Maar verder hoop ik op een saai kwartaal ;-)


Hoe staat het met jullie autokosten in dit kwartaal?

Reacties

Populaire posts