Q2 2023 - Persoonlijke savingsrate

Ahhh de persoonlijke savingsrate! Hoe staat het ervoor  na het tweede kwartaal van 2023? Zoals altijd eerst weer het overzicht!

P.s. de volgende post en tabel is gebaseerd op alleen Luxe of Zuinig zijn lopende betaalrekening en niet op vrouwlief of de gezamenlijke rekening. Hierover volgt een ander verslag die éénmaal per jaar wordt bijgehouden.

Q2 2023 - Persoonlijke savingsrate

Q2 vs Q1

Net als elk jaar is het tweede kwartaal van het jaar het leukste kwartaal qua inkomsten. De bonus, salarisverhoging en vakantiegeld zitten allemaal in dit kwartaal gepropt. Dat was dit jaar iets anders, want de bonus was opeens in maart van het jaar. De reden daarvoor was IT technisch, maar ik moet ook zeggen dat het fijn is om niet alles in één kwartaal gestopt te hebben en meer verspreid. Daarmee voelt het toch alsof je gedurende het jaar meer geld hebt gekregen, wat in absolute zin natuurlijk absoluut onzin is.

Dit kwartaal is er €12.273,23 afgeroomd naar de beleggers/spaarrekening. Dat is ongeveer €7.000 minder dan vorig kwartaal maar daar zat ook de bonus en wat overschot op de rekening op. Het bedrag valt precies in het gemiddelde van een normaal kwartaal en ben daar dan ook tevreden mee. In totaal na zes maanden kan ik ermee al €31.321,56 noteren die die kant op is gegaan en voor mij aan het werk is gegaan of in potjes zit te wachten om uitgegeven te worden. In vergelijking met vorig jaar is dat een stijging van €12.000 wat geheel komt omdat ik toen wat rekeningen verschoven heb. In ieder geval is het een prima resultaat na het eerste half jaar.

Wel is er één smetje van €568,93. Maar die is toe te wijzen aan de aankoop van mijn smart trainer waar ik netjes geld van mijn potje “vrij uit te geven” heb gehaald om dit te bekostigen.

De gemiddelde SR komt hiermee uit op 68,03% of met de betaalrekening meegenomen op 67,45%. Dat is lager dan vorig kwartaal maar dat is ook logisch. Het zit echter alsnog boven de gewenste 65% en daarmee ben ik dan ook meer dan tevreden.

Overall staat de SR van het gehele jaar hiermee op 86,45% om 71,12%. Wederom beide boven de 65% dus ik heb geen reden tot klagen. 

Vooruitblik op Q3 2022

Het derde kwartaal zal anders lopen dan anders. Ik heb hier ook al de vorige keer over geinformeerd. Want door de geboorte van mijn tweede dochter krijg ik wat uitkeringen van het UWV. Dit ga ik uiteraard maximaal benutten maar zal wel inhouden dat mijn salaris in de aankomende periode “minder hoog” zal zijn omdat het maximale dagloon ver onder mijn salaris ligt. Geen issue natuurlijk, maar de cashflow zal hierdoor even onder controle gehouden moeten worden. Gelukkig is er ook nog het dividend van VWRL dat in juni is uitbetaald waardoor ik alsnog een paar honderd euro speling in de begroting heb. Maar of het voldoende is? 

Uiteraard kan ik alles helemaal berekenen, maar persoonlijk heb ik daar eigenlijk helemaal geen zin in. Ik zie het wel hoeveel geld er overblijft aan bij de volgende salarisbetaling en zal op basis daarvan wel of geen actie ondernemen. In ieder geval ben ik mij er al van bewust en staat er nog genoeg geld op de lopende rekening om wat op minder salaris op te vangen voordat ik rekeningen hoef te plunderen. Ik ben namelijk niet van plan om de maandelijkse inleg richting de beleggingen erop aan te passen ;-)


Hoe zit het met jullie SR van Q1 2022?

Reacties

Populaire posts