Hoe is het mij de afgelopen maand vergaan?

 Daar is hij weer! Na een maand van zwijgen komt er weer langzaam wat “ritme” in ons leven na de geboorte van onze tweede dochter. Ik ben ook weer aan het werk, en dat houdt in dat ik daarmee ook weer wat tijd heb gekregen om te gaan bloggen in de avonduurtjes om even bij te komen. Maar hoe is mij afgelopen maand vergaan?

Hoe is het mij de afgelopen maand vergaan?

Van het ergste uitgaan

Ik had in mijn hoofd dat het erg zwaar zal gaan worden. Een driejarig meisje die heel veel aandacht wilt, in combinatie met heel veel slaaptekort en een schreeuwende baby. Dat zal leiden tot een aantal meltdowns en daar keek ik niet naar uit kan ik je vertellen. Maar aan de andere kant wisten we precies wat we konden verwachten en hoeven we niet voor elke poep en scheet eruit of in actie te komen, want het komt vanzelf wel goed. 

De realiteit is geweest dat onze tweede dochter een zeer rustig kind is, goed slaapt, goed drinkt en veel rustiger in de omgang is dan onze eerste dochter. Verder merk ik ook dat de mindset die we hebben van, het komt wel goed, ook waarschijnlijk enorm heeft bijgedragen aan het feit dat ze zich zo bijzonder rustig opstelt. Babies zijn immers hypersensitief. Onze rust zorgt ook voor rust voor haar. 
Dan blijft over onze stuiterbal van drie. Dat is nog steeds een stuiterbal en is nog steeds enorm druk, maar ze kan al veel beter zelf spelen wat ook weer bijdraagt aan meer rust. Bovendien is ze erg lief voor haar kleine zusje en dat hadden we nooit van te voren kunnen dromen.

Nieuw ritme, voor zover dat kan

Met dit alles kan je je voorstellen dat wij zeer content zijn. Het is beter dan we hadden kunnen voorstellen en daardoor voelen wij ons ook meer dan prima. We slapen goed, 6-7 uur per nacht, en gaan op tijd naar bed om in de ochtend weer opgeladen te zijn. Ritme is er natuurlijk nog niet, maar we mogen ons gelukkig prijzen dat de nachtvoedingen zich beperken tot 1 of 2 keer. Maar goed, garanties tot aan de deur natuurlijk want tja het is een baby ;-)

Werk

Nu ik weer aan het werk ben wordt het ook dynamischer in huis, zeker op de dag dat onze driejarige ook thuis is. Wel heb ik besloten dat ik mijn “papadag” gewoon in ere houd om zo niet twee dagen te hebben voor mijn vrouw om alles te handelen. Maar het betekent ook dat ik overdag weer meer energie kwijt ben aan werken en het daarmee de vraag is of ik het ga volhouden om in de nacht de voedingen te blijven geven. Ik hoop natuurlijk van wel, maar als de baby een ander ritme krijgt, de slechte kant op, dan kan dat natuurlijk wel invloed hebben hierop. Ik hoop er natuurlijk op dat het de juiste kant op gaat, maar goed hier geldt wederom… Het is een baby :-) Die doen wat ze willen.

De rest van de maand

Voor de rest van de maand hebben we vooral samen genoten, rustig aan gedaan en bezoek ontvangen wat weer eens wat anders was dan met onze eerste dochter gezien die in de eerst week van de lockdown is geboren en bezoek niet mogelijk was. Het voelt daardoor ook als een compleet andere tijd aan. Fijn, rustig maar toch op onze voorwaardes, met als extra voordeel dat we wisten waar we aan begonnen en veel al hebben meegemaakt. Een heerlijke tijd is het hiermee!

Maar genoeg gekeuveld, het is weer tijd voor het einde van het kwartaal update te schrijven. 

Reacties

Mr Groeigeld zei…
Goed om te zien dat je weer komt bovendrijven. Een tweede kind is vaak rustiger/gemakkelijker, ook omdat je zelf al veel gewend bent. Klinkt afgezaagd, maar probeer ook tussendoor te genieten.

Oja... is dit niet wat tegenstijdig: "Ik ben ook weer aan het werk, en dat houdt in dat ik daarmee ook weer wat tijd heb gekregen om te gaan bloggen in de avonduurtjes"
Ik begrijp je punt, maar nee. Doordat ik werk heb ik weer ritme. Dat ritme geeft me weer de tijd om in de avond even lekker wat van mij af te tikken ;-)

Populaire posts