Een spaarrekening voor ons tweede kind?

 In navolging van mijn vorige berichtje over een beleggers rekening is het natuurlijk ook zaak om te kijken wat we met sparen doen. Want gaan we nog sparen voor onze dochter op een spaarrekening? Je leest het vandaag.


Een spaarrekening

Een spaarrekening krijgt weer rente, dat is toch wat, want drie jaar geleden was dit daadwerkelijk 0,0% wat erbij kwam. Zonde en meteen ook een reden om te gaan voor een beleggingsrekening voor dochterlief. Uiteraard knaagde het wel een beetje, want ik ben toch wel ook opgegroeid met het sentiment om een spaarrekening te hebben waar je bijv je verjaardagsgeld op kan storten e.d. Dat is bij een leeftijd van 0 en 3 jaar absoluut nog niet iets van relevantie, maar schoonouders willen toch graag bijdragen aan de toekomst van de kleine met een maandelijkse schenking. 
Een spaarrekening was dan ook snel geboren. We hebben het net gedaan zoals bij onze oudste. Een rekening die aan onze gezamenlijke rekening hangt en aan haar toe komt zodra ze 18 jaar is. Geen bankpas, geen kosten gewoon een spaarrekening. De schoonouders kunnen daarmee aan ons schenken en wij zetten het door naar de spaarrekening. Helemaal prima voor nu.

Nostalgie

Maar naast een rekening waar de familieleden op kunnen storten heb ik ook een nostalgisch gevoel richting een zilvervloot spaarrekening. Ik ben mij ervan bewust dat het eigenlijk niet meer zo lucratief is als voorheen, maar ik vind het wel een mooi principe dat er een afgesloten rekening is wat ongemerkt netjes aan het accumuleren is. Bovendien is het met de stijgende rentes nu ook weer iets aantrekkelijker om hieraan te beginnen al is het nog steeds geen vetpot.
Voor de eerste hebben we dit ook gedaan en daar leggen we elk jaar €600, wat het maximum is, in wat wederom op haar 18de zal vrijkomen voor haar.

Meer dan prima

Hiermee hebben we wat ons betreft een meer dan prima strategie voor de kleintjes waar een leuke pot met geld op komt te staan en op hun 18de vrijkomt waar ze dan zelf over mogen beslissen wat ze ermee kunnen doen. Als het dan op gaat, en dat hoop ik natuurlijk niet met onze opvoeding, dan hebben we altijd nog de beleggerspot die we ooit kunnen overdragen wanneer het daar een mooi moment voor is.

En een normale rekening?

Dat is iets waar ik ook over gedacht heb. Een normale rekening is natuurlijk prachtig, maar nu heeft ons kind er nog niet zoveel aan. Wel zit ik eraan te denken dat als ze wat ouder zijn dat het een mooi moment is om dit aan te vragen en ze de beschikking te geven over die rekening. Dat staat dan helemaal los van alle andere rekeningen en kan dan gezien worden als “speelgeld” moment voor de kinderen om mee te oefenen en te zien wat de waarde van geld is in het leven. Maar gelukkig hoef ik daar nu nog niet over na te denken en is dat nog ver weg ;-)

Voor nu is het even goed zo en zijn de kinderen niet vergeten. In ieder geval denk ik dat ze hiermee sowieso niet mogen klagen ;-)

Hoe hebben jullie dat gedaan met de kinderen?

Reacties

Populaire posts