Rondje marktplaats verkopen

 Luxe of Zuinig heeft weer een rondje verkopen gedaan in huis. Want het huis begon weer “vol” te raken. Zeker nu er een kleine baby bij is waardoor het huis meteen ook vol raakt. Om de zoveel tijd zijn we bezig  om te “ontspullen” en dat was de afgelopen tijd ook het geval. De meeste spullen die weggaan, verkopen we graag door via marktplaats. Want hoewel mijn ervaringen met marktplaats “wisselend” zijn. Blijf ik stuf volhouden met verkopen.

Veel spullen toch weer gevonden

Het is ongelooflijk hoeveel spullen je toch weer vind. Jaarlijks doen we wel een rondje door het huis, maar dit jaar was de hoeveelheid spullen die we konden verkopen toch wel veel hoger dan andere jaren. Een gedeelte ervan is te verklaren door de babyspullen. Onze kleine is inmiddels alweer 4 maanden oud (wat gaat het toch snel) en ze vliegt door de kledingmaten heen alsmede dat we inmiddels ook afscheid hebben kunnen nemen van een hoop baby/baby spullen. Te denken valt aan het kribbetje, het badje, voedingskussens, kleding, borstvoeding attributen, etc etc. Maar daarnaast zijn we ook tot enkele andere besluiten gekomen waardoor wij weer meer spullen konden verkopen van onszelf. Daar zaten ook enkele “dure” items tussen waar ik simpelweg geen tijd meer voor heb gehad voor enkele jaren en het inmiddels stof stond te verzamelen. Nu was het tijd om er daadwerkelijk afscheid van te nemen.

Lange onderbroeken werk

Veel spullen hebben meerdere rondjes op marktplaats gestaan, maar we hebben geen haast met verkopen en dat scheelt een hoop. Want afhankelijk van het seizoen is er wel of geen vraag naar maar ik denk dat we inmiddels op 90% van de spullen zitten die daadwerkelijk ook verkocht zijn. De verzendpunten kende ons al bijna bij naam zullen we maar zeggen :-D. Wat op sommige momenten wel grappige situaties opleverde aangezien al al wisten wat we kwamen doen. Dat is niet alleen in de positieve zin natuurlijk, want de winkels die tegenwoordig pakketen afhandelen worden er niet al te gelukkig van heb ik soms het idee. De winkels zijn er dan ook niet op ingericht om pakketten op te slaan. Maar goed dat is een ander probleem.

Wat levert het op?

We hebben deze ronde eens bijgehouden wat al deze verkopen ons opleverde en daar schrokken we toch wel een beetje van.

Verkopen marktplaats: €606,02

Wow! Dat is een bedrag dat wij echt niet verwacht hadden toen we hiermee begonnen voor de zoveelste keer. En dat geeft ook aan dat we de vorige rondes ook een behoorlijk bedrag hebben ontvangen waarschijnlijk maar dat helaas niet hebben opgeschreven. Punt is dat ik van te voren niet had verwacht dat spullen die voor ons niet meer gebruikt worden toch nog een behoorlijk bedrag kunnen opleveren. Of beter gezegd, ik verwachtte het wel maar om het opgeteld te zien is het toch een leuke meevaller!

Wat gaan we ermee doen?

Het meeste geld is gestort op de bankrekening en zullen we dan ook gewoon gebruiken in de dagelijkse dingen. Hier zien we dan ook weinig van terug. Maar om onze oudste toch wat mee te geven van de waarde van geld hebben we besloten dat het geld dat we aan de deur kregen in de grote spaarpot ging wat zij erin mocht stoppen. We hebben hierdoor een leuk potje gekregen wat we gaan gebruiken voor een leuk uitje.

De hoe vraag moeten we nog een beetje invullen, maar het is het doel om haar op een spelenderwijze manier te leren wat de waarde van geld is aan de hand van dit fysieke potje.

 Als er iemand tips heeft hou ik mij aanbevolen!

Reacties

Ik heb helaas geen tips voor jullie, maar vind het wel goed dat jullie haar zo leren om de waarde van geld te begrijpen. Ik werk met 16+ jongeren, en voor sommigen is omgaan met geld echt lastig. Ze hebben geen idee van prijzen, storten zich in de schulden om hippe sneakers en de laatste iPhone te kopen, terwijl ze hun schoolboeken niet kunnen betalen. Het is natuurlijk ook een kwestie van prioriteiten stellen, maar als alles digitaal gaat, je geld kan lenen en je dingen kan kopen die je in termijnen mag betalen dan kan je makkelijk het overzicht kwijt raken. Jong geleerd....

Populaire posts