Best gelezen blogposts van September 2022

September zit er ook alweer op en dat betekent weer een flashback naar de best gelezen artikelen in september. 

Best gelezen blogposts van april 2022

Veel leesplezier!

Heb je ook wel eens van die momenten dat alles even wat moeizamer gaat? Dat is ook waar Luxe of Zuinig zich momenteel bevind na een wat lastigere periode. Lees je mee?

Ik lijk wel steeds meer “Geldnerd” achterna te gaan. Is het niet om het koffiezetapparaat wat ik recentelijk gekocht heb. Dan is het nu ook op de “gezondheids” tour. Zou deze blogger dan toch stiekem mijn idool aan het worden zijn? Nou goed, dat laat ik nog maar in het midden, maar het is erg mooi om te zien dat we toch over een hoop dingen zo gelijk denken, en over een hoop andere dingen zo anders. Ik zal maar zeggen dat hij zorgt voor inspiratie :-) Maar hoe zit het nu Luxe of Zuinig? Sporten? Daar heb ik je nog nooit over gehoord? En hoezo staat dit op je finance blog? Maar dat heeft een reden.

Luxe of Zuinig wind er geen doekjes om. Ik ben geen fan van crypto currency. Ik geloof er niet in, ik investeer er niet in en ik vind het gebaseerd op niets. En toch heeft Luxe of Zuinig nu toch crypto currency….. Hoe is dat nu in godsnaam mogelijk?

4.Oplopende uitgaven per maand
Elk kwartaal houdt Luxe of Zuinig alle aspecten van inkomsten en uitgaven bij maar wekelijks werk ik mijn excelsheets bij met de laatste transacties om gedurende de maand al afwijkingen te kunnen signaleren. Tot op heden had ik echter nog weinig meegekregen van meer uitgaven op vaste kosten. Maar ook in huize Luxe of Zuinig begint de inflatie door te komen in de uitgaven cijfers. Hoe staan wij ervoor?

Daar is Luxe of Zuinig weer! Het laatste blog berichtje is alweer van een maand geleden. Wat gaat het toch hard, want de oplettende lezer wist dat ik maar één weekje op vakantie ging. En toch is het hier een maand stil geweest. Maar Luxe of Zuinig was er even aan toe!

In navolging van mijn vorige blogpost over lijfrentes doet Luxe of Zuinig ook mee met een verplicht pensioen potje in de 2de pijler van ons systeem. Deze wordt gevuld door een maandelijkse bijdrage van mijn werkgever en door een maandelijkse bijdrage van mijzelf. Één keer per jaar middels de Uniform Pensioenoverzicht (UPO) probeert de partij waarbij je dit pensioen hebt inzicht te geven in de huidige stand van zaken en waar je rekening mee kan houden in de toekomst als je blijft inleggen. Met het lezen van deze UPO viel mij alleen wel het één en ander op. Want is de huidige regel wel zo goed? En ga ik het daar wel mee redden? Luxe of Zuinig zocht het uit.

Tegen alle verwachtingen in kregen wij nog in augustus bericht van de belastingdienst over de nieuwe box 3 berekening! Krijgen wij geld terug en hoeveel dan?

Ahhhh, ik zat er al een beetje op te wachten, maar ik kreeg bericht van mijn pensioen aanbieder dat de UPO te downloaden was. Dolgelukkig logde ik in en ging ik er even voor zitten. Ja nu vraag je je natuurlijk af…. Waarom wordt jij hier zo gelukkig van? En daar zal ik je vandaag over informeren.

Je zit met afschrijving, benzinekosten, onderhoud etc. Maar hoe kan je deze kosten onder controle houden zonder dat deze teveel van je maandelijkse budget gaan innemen?

Onlangs blogde ik over het feit dat wij ook gezwicht zijn voor de AH koopzegels. Maar dat ik wel erg benieuwd was hoe ik deze kon gaan inleveren, gezien ik niet echt zat te wachten op cashgeld. Maar nu was het zover, we hadden een boekje vol! Tijd om deze in te leveren! Eitje toch?

Reacties

Populaire posts