Het leven is niet alleen maar voorspoed

 Heb je ook wel eens van die momenten dat alles even wat moeizamer gaat? Dat is ook waar Luxe of Zuinig zich momenteel bevind na een wat lastigere periode. Lees je mee?

Het leven is niet alleen maar voorspoed

Ouder zijn

Hierbij bedoel ik niet ouder in de letterlijke zin van het woord, want ja ook ik wordt ouder, gelukkig maar. Nee ik bedoel het zijn van een ouder. Onze kleine is 2,5 jaar oud en heeft de afgelopen periode letterlijk ervoor gezorgd dat ik het even helemaal klaar ermee was. Ik weet dat er fases zijn enzo, en we hebben er ook al genoeg doorlopen, maar deze is wel extra frustrerend. 
Het feit was namelijk dat ik “opeens” niets meer mocht doen en alles dat ik wel deed niet goed was wat resulteerde in schreeuwen en huilen. Het tegenovergestelde was bij mijn vrouw waardoor ze continue om alles voor mama riep. Het was daarbij niet alleen vermoeiend voor mij, maar ook voor mijn vrouw. 
Allemaal prima, en daar kan je mee omgaan, maar daarbovenop kwam ook een oorontsteking, een virus van iets en heel veel slapeloze nachten met een hoop gehuil en geschreeuw. Je kan je voorstellen, op een gegeven moment breekt dat je gewoon op. Want tja het leven gaat wel gewoon door en soms moeten dingen nu eenmaal gebeuren.

Laag energieniveau en nog meer ellende

Dat resulteert zich er ook in dat ik erg prikkelbaar was, net als mijn vrouw, wat weer zijn weerslag had op hoe ik reageerde naar collega’s en familie. Opvallend, want ik ben altijd vrij rustig. Helaas was het niet allemaal rozengeur en manen schijn ook daar want er was ook huidkanker ontdekt bij mijn moeder. Dat was gelukkig goed behandelbaar, maar ik heb tussendoor ook nog als halve mantelzorger gewerkt om haar te ondersteunen na de operatie. Het is dan ook niet gek dat Luxe of Zuinig even wat rustiger aan heeft gedaan op dit blog, want de tijd die er nog was, ging zitten in sporten (wat een goede uitlaatklep is dat zeg). En dat verklaarde ook dat ik daar eens een blogpost aan waagde. Het zorgde voor positieve energie aan mijn kant, fris, niet zo fruitig, maar wel vol endorfine door het halen van de 5 KM met steeds kortere periodes van wandelen. De laatste training was 3x 7 min rennen en 3x 3 min snel lopen. Dit gaat deze week naar continue hardlopen. Te beginnen met een stuk van 2,5 KM. Maar als ik het schema verder zie zal dat vrij snel al naar de 5 KM gaan. Daarmee lig ik voor op het schema als ik het Garmin Coach traject mag geloven.
Ongelooflijk dat ik slechts enkele weken bezig ben en ik bij mijn eerste run van 2 KM compleet gesloopt was, doe ik dit nu al een stuk makkelijker. Al die jaren van sporten als tiener heeft dus echt geholpen voor een prima basisconditie.

Verder ben ik ook begonnen met skeeleren, maar de eerste keer dat ik een klein rondje wilde maken kwam ik na een kilometer al tot stilstand doordat het wieletje scheurde. Waardoor ik op mijn sokken terug kon ;-) . Gelukkig was ik nog niet ver van huis en was ik er al een beetje op voorbereid gezien het al “anders” ging dan anders en de skeelers al zeker 10 jaar op zolder lagen. Maar grappig was het wel ;-)

Werk

Verder merk ik dat ik, wellicht ook wel door bovenstaande, mij niet lekker voel op mijn werk. Het befaamde “veranderende prioriteiten” begint mij op te breken doordat ik continue moet wisselen van onderwerp en alles haast heeft. Daarom heb ik voor mijzelf wat meer pauze momentjes op de dag ingebouwd om duidelijk ergens een punt te kunnen zetten en vervolgens weer wat nieuws kan oppakken om mee door te gaan. Bovendien heb ik aangegeven dat ik nu even vol zit met werk zodat ik mij kan focussen op wat er gedaan moet worden. Of dit standhoud weet ik niet want de volgende prioriteiten zijn alweer gesteld. In ieder geval bied het even wat ruimte en wordt er gelukkig wel geluisterd naar mijn “niet nu, maar straks”. Of nou ja geluisterd… Ik forceer hem naar later wat wordt geaccepteerd.

Toekomst

Mijn vrouw heeft hier ook last van en heeft het bovendien ook erg druk op haar werk. Zo druk dat ook zij het even allemaal niet meer weet wat ze nu wilt. Dit zijn ook de momenten dat we samen het hebben over financiële vrijheid en het roer om. Maar beide komen ook elke keer tot de conclusie dat we ons werk ook veel te leuk vinden en onszelf nog te jong vinden om nu de handdoek in de ring te gooien. Toch is het wel zo dat mijn vrouw, die eerst de boot nog een beetje afhield met FIRE en FO, steeds meer ook het gevoel heeft dat ze minder druk wilt en meer vrijheid. 
Nu zullen sommige wellicht zeggen dat we die vrijheid allang kunnen nemen gezien ons nettovermogen maar de realiteit is dat we het daar zeker niet mee kunnen redden op het moment. Althans, niet op de manier zoals we willen leven (lifestyle inflatie…. Ook wij hebben er last van). Maar baantjes met minder druk en minder prestatieverwachtingen worden wel steeds aantrekkelijker in deze periodes. Hoewel als je dat eenmaal hebt het voor ons ook weer niet zo geweldig zal zijn als we van te voren denken. 
In ieder geval hebben we er goede gesprekken over en heeft ook zij nu andere ideeën in haar hoofd en dat weten we, daar begint het allemaal mee.

Stapje voorwaarts

Genoeg over dingen die tegenzitten. Want het leven loopt soms gewoon niet zoals je wilt. In plaats van erbij neer te gaan zitten kan je ook de teugels zelf weer oppakken en er wat aan doen. Voor mij heeft sporten enorm geholpen om alles weer positief in te zien. Waardoor de huishoudelijke taken ook weer beter worden opgepakt en ik het werk ook op een andere manier aanpak. Daarnaast gaat het ook beter met de kleine en dat heeft weer als positief gevolg dat vrouwlief ook meteen weer positiever is en we weer de goede kant op rollen. Ook hebben we positief nieuws ontvangen van mijn moeder dat alle huidkanker verwijderd is en dat ze in december nog een volledige scan zullen maken of er niet stiekem ergens anders ook zit.

Met andere woorden, uiteindelijk komt alles op zijn voetjes weer terecht en draait je geluk weer om naar positieve dingen. Ook voor dit blog, want het is ook weer bijna het einde van het kwartaal. En dat betekent dat ik mij moet gaan voorbereiden op de kwartaal update.
En als we dan toch bezig zijn, natuurlijk hopen we ook een beetje geluk te zien in de staatsloterij, want ja wie weet he….. Dan zijn alle zorgen opeens als sneeuw voor de zon verdwenen.

Hoe gaat het verder met jullie?

Reacties

Meer door minder zei…
Ik denk dat dat universeel is met opgroeiende kinderen. Het voordeel van een aardige som geld is dat je minder afhankelijk bent van de luimen van de werkgever, hierdoor straal je meer kracht uit en wordt er door de werkgever beter naar jou mening tav drukte enzovoort geluisterd dan bij veel anderen. Ook al is het leven niet maakbaar toch kan je veel de door jou/jullie gewenste richting laten bewegen. Mijn persoonlijk motto "Meer door minder" heeft me tot nu toe al heel veel rust, plezier, geluk, stressreductie en weinig oog voor het groene gras bij de buren opgeleverd. Het geeft denk ook een positieve bijdrage qua gezondheid .
Mr Groeigeld zei…
Zeker, deze fases hebben wij ook (gehad). We hadden twee kinderen snel achter elkaar, dat waren tropenjaren, waarvan ik me achteraf afvraag hoe we er doorheen zijn gekomen. Samen met drukte op mijn werk zat ik toen bijna in een burnout.

Probeer dus goed bij jezelf te herkennen waar de grens ligt. En inderdaad af en toe afstand nemen en ontspannen. Ook erover praten met je vrouw, dan kun je elkaar helpen. Om het positief af te sluiten: ook aan dergelijke fases komt een eind ;-)
Wij hebben geen kinderen dus die zorgen en frustraties ken ik niet. Wel ken ik tegenspoed op andere gebieden en heb in mijn leven twee keer een burn-out gehad. Na nummer twee heb ik een beslissing genomen om iets minder te gaan werken. Ik werkte 5 dagen van 8 uur, nu nog 5 dagen van 7 uur. Ik ga op tijd naar huis en heb daardoor tijd om te sporten/ontspannen. Ook heb ik geleerd dat ik kan en mag aangeven als ik teveel werk heb, mijn huidige leidinggevende helpt dan oplossingen zoeken en zorgt ervoor dat de werkdruk niet te hoog wordt. Ik herken wat Meer door Minder hierboven zegt, het leven is niet maakbaar maar je kan het wel beïnvloeden op een voor jou positieve manier. Sterkte met alle ups en downs in huize Luxe of Zuinig! xx

Populaire posts