Luxe of Zuinig aan de crypto currency “Sweat”

 Luxe of Zuinig wind er geen doekjes om. Ik ben geen fan van crypto currency. Ik geloof er niet in, ik investeer er niet in en ik vind het gebaseerd op niets. En toch heeft Luxe of Zuinig nu toch crypto currency….. Hoe is dat nu in godsnaam mogelijk?

Luxe of Zuinig aan de crypto currency

Hoe dan!?

Geen zorgen Luxe of Zuinig heeft geen crypto gekocht, er zit letterlijk geen euro in. Maar toch heb ik inmiddels wel crypto currency tot mijn beschikking. Althans, dat wordt mij zo verteld. 
Hoe zit het nou precies?
Luxe of zuinig heeft heeeeeel lang geleden een zich aangemeld voor sweatcoin, volgens mij rond 2017. Een app op je telefoon waarmee je “sweatcoins” kan verdienen als je beweegt. Het is een gevalletje van je ziel verkopen, want zij krijgen je data en ik krijg in return sweatcoins. Privacywise e.d. Zitten er genoeg haken en ogen aan denk ik als je er wat dieper op in gaat. Maar goed, daar gaat deze blogpost niet over. 

Al die jaren heeft dat lekker coins lopen genereren die je normaal gesproken weer kan uitgeven in hun shop. Ik heb dat niet gedaan omdat ik:
A. Het was vergeten
B. Er nooit iets nuttigs op stond.

Het was dus meer iets wat gewoon op de achtergrond draaide zonder dat ik er echt aandacht aan gaf. 

Introductie van Crypto

Maar nu hebben ze een crypto coin geïntroduceerd en alle bestaande klanten van sweatcoin kunnen een wallet aanmaken. Als dank daarvoor wordt je huidige balans in sweatcoins je startaantal in deze nieuwe coin. In mijn geval zijn dit vele duizenden sweatcoins die daarmee “sweat” wordt. Dus ja kassa toch?

De werkelijkheid gebied te zeggen dat ik geen flauw idee heb wat ik er nu verder aan heb. Op de website wordt er gesproken over transacties tussen b2b en b2c klanten. Het kunnen kopen van koffie en dat soort dingen allemaal. Maar als je op de roadmap kijkt zie je dat pas in 2023 er gepland staat om deze crypto te koppelen aan een exchange om te kunnen omwisselen naar andere crypto’s. 
Nu werk ik in de IT en weet ik dat roadmaps altijd erg ambitieus zijn en altijd uitlopen. Ik gok er dan ook op dat pas in 2024 er daadwerkelijk wat mogelijk is van deze wilde plannen.

Toch zijn er al speculanten die een gokje durven te wagen over de waarde van de coin die op 0,001 dollar zal liggen. Maar goed, wat ik al zei, ik snap niets van crypto dus snap ook niet waarop zoiets gebaseerd kan zijn.

De economie

Ik heb ook geprobeerd te begrijpen waarop deze crypto nu gebaseerd is. En ja ik weet het antwoord het is gebakken lucht, maar toch wilde ik hun missie begrijpen. En deze is niet anders dan bij sweatcoin. Op movement. Met andere woorden, gebakken lucht dus inderdaad. Verder wordt er gesproken over “big burns”, “TGE”, “difficulty scaling”, “unlock”, “distribution”, “foundation treasury”, “liquid”. En allemaal nog meer termen waar ik zeker wel wat van weet, maar niet in relatie hoe dit impact of effect heeft op een crypto munt. Dit wordt allemaal stellig gebracht, in combinatie met hele mooie plaatjes. Maar het komt er uiteindelijk allemaal op neer dat het gebakken lucht is die nergens op gebaseerd is.

Ik ga het eens bekijken

Nu zonder geld ergens in te hoeven gooien ga ik toch eens kijken wat ze precies gaan doen en wat ik nu aan deze “Sweat crypto” heb. Mijn verwachting is 0,0 nada, noppes, squatta en nog meer termen van niets.  Maar als je zo begint kan het alleen maar meevallen is mijn ervaring.

Met andere woorden, ik ben aan crypto begonnen en ik ga eens zien waar deze rit mij heen brengt. Wie weet wordt ik nog multi miljonair!

Hebben jullie ook sweatcoing/sweat op jullie mobiel?

Reacties

Populaire posts