Best gelezen blogposts van augustus 2022

   Augustus zit er ook alweer op en dat betekent weer een flashback naar de best gelezen artikelen in augustus. 

Best gelezen blogposts van april 2022

Veel leesplezier!

Elk kwartaal houdt Luxe of Zuinig alle aspecten van inkomsten en uitgaven bij maar wekelijks werk ik mijn excelsheets bij met de laatste transacties om gedurende de maand al afwijkingen te kunnen signaleren. Tot op heden had ik echter nog weinig meegekregen van meer uitgaven op vaste kosten. Maar ook in huize Luxe of Zuinig begint de inflatie door te komen in de uitgaven cijfers. Hoe staan wij ervoor?

Daar is Luxe of Zuinig weer! Het laatste blog berichtje is alweer van een maand geleden. Wat gaat het toch hard, want de oplettende lezer wist dat ik maar één weekje op vakantie ging. En toch is het hier een maand stil geweest. Maar Luxe of Zuinig was er even aan toe!

In navolging van mijn vorige blogpost over lijfrentes doet Luxe of Zuinig ook mee met een verplicht pensioen potje in de 2de pijler van ons systeem. Deze wordt gevuld door een maandelijkse bijdrage van mijn werkgever en door een maandelijkse bijdrage van mijzelf. Één keer per jaar middels de Uniform Pensioenoverzicht (UPO) probeert de partij waarbij je dit pensioen hebt inzicht te geven in de huidige stand van zaken en waar je rekening mee kan houden in de toekomst als je blijft inleggen. Met het lezen van deze UPO viel mij alleen wel het één en ander op. Want is de huidige regel wel zo goed? En ga ik het daar wel mee redden? Luxe of Zuinig zocht het uit.

Tegen alle verwachtingen in kregen wij nog in augustus bericht van de belastingdienst over de nieuwe box 3 berekening! Krijgen wij geld terug en hoeveel dan?

Ahhhh, ik zat er al een beetje op te wachten, maar ik kreeg bericht van mijn pensioen aanbieder dat de UPO te downloaden was. Dolgelukkig logde ik in en ging ik er even voor zitten. Ja nu vraag je je natuurlijk af…. Waarom wordt jij hier zo gelukkig van? En daar zal ik je vandaag over informeren.

Je zit met afschrijving, benzinekosten, onderhoud etc. Maar hoe kan je deze kosten onder controle houden zonder dat deze teveel van je maandelijkse budget gaan innemen?

Onlangs blogde ik over het feit dat wij ook gezwicht zijn voor de AH koopzegels. Maar dat ik wel erg benieuwd was hoe ik deze kon gaan inleveren, gezien ik niet echt zat te wachten op cashgeld. Maar nu was het zover, we hadden een boekje vol! Tijd om deze in te leveren! Eitje toch?

Luxe of Zuinig gaat op vakantie. Heerlijk even er tussenuit en daar is hij aan toe. Niet alleen ik natuurlijk, maar ook mijn vrouw. We zijn dit jaar niet van de last-minute vakantie, maar hebben dit al in december 2021 geboekt. Lekker ouderwets voorbereid dus!

9. Nettowaarde 2022 - 700.000 euro!
2021 zit er weer op en dat betekent ook dat we weer de jaarlijkse balans van onze nettowaarde kunnen opmaken zoals we afgelopen jaar deden. Dit is iets wat ik slechts 1x per jaar de balans van opmaak, en daarna nog één keer een update als alle cijfers compleet zijn. Daarom ben ik in de kerstvakantie bezig geweest alles weer op een rij te zetten om tot het antwoord te komen, wat is onze nettowaarde van 1 januari 2022 geworden?

Luxe of Zuinig had zichzelf vorig jaar een doel gesteld. Het aanbrengen van diversificatie van zijn portefeuille. Dat klinkt gek gezien ik alleen beleg in wereldwijde aandelenmandjes. Dan ben je toch al heel divers? Dat klopt, maar dat is in bedrijven en niet in vastgoed. En dit laatste is iets waar ik graag in wil diversificeren. Ik ging “eindelijk” op onderzoek uit.

Reacties

Populaire posts