Q3 2022 - Beleggingen

    De laatste update alweer in de kwartaalupdate ronde en traditioneel is deze de beleggingsupdate. Hoe is het gegaan afgelopen kwartaal. Laten we weer beginnen met een overzicht.

p.s. de cijfers zijn gebaseerd op Luxe of Zuinig zijn eigen aandelen potje. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de andere beleggingspotten binnen het gezin. Bovendien zit hier ook geen pensioenpotten in verwerkt.

Q3 2022 - Beleggingen

Q3 vs Q2

The dip continues, voor het derde kwartaal op rij zien we een duidelijke trend naar beneden toe. Een zaagtand patroon is ook duidelijk terug te zien in de grafiek. De grillen van de markt zijn hier duidelijk in terug te zien en het vermoeden is dat dit nog wel even door zal gaan. Maar zenuwachtig wordt ik er niet van de strategie gaat gewoon rustig door zoal ik die heb ingezet. Wel is de All time high inmiddels ver terug en dat doet wel een beetje pijn. De “ongerealiseerde winst” stond ooit op €64.000 en is inmiddels gedaald naar “slechts” €31.000. Nog steeds een hoop geld, maar dat is wel een halvering. Zoals gezegd het is “ongerealiseerd” dus het is alleen papieren waarde, maar dit geeft ook aan om wat voor bedragen het soms op dagelijkse basis gaat dat het fluctueert. Dat zijn maandsalarissen tegenwoordig zowel de positieve kant op als de negatieve kant op. In ieder geval is het maar goed dat ik niet dagelijks meer inlog ;-) Want dan snap ik dat je sneller zenuwachtig wordt. De totale waarde op dit moment is €221.000. Net iets onder de €225.000. We gaan zien waarmee we het jaar afsluiten.

Dit kwartaal is er weinig spannends verder te melden op inleg vlak. Er is volgens de standaard strategie ingelegd en dat resulteert in een bekend lijntje naar boven. Weinig spannends, behalve dat door de lagere koersen ik effectief meer aandelen heb gekocht ;-). Toch nog een bonus

Als laatste heeft VWRL ook dit kwartaal natuurlijk weer dividend uitbetaald. Dit kwartaal kon ik €570,15 bijschrijven. Waarmee ons totaal dit jaar aan dividend op €2481,88 uitkomt (exclusief dividend belastingteruggave). Als aankomend kwartaal net zo gunstig is gaan we mijn stoutste verwachting overtreffen van €3000 dividend in 2022. Zeker in vergelijking met 2021 waarbij een dividend van €1771,80 was gerealiseerd is dat een enorm verschil en een enorme boost.

Vooruitblik naar Q4 2022

Aankomend kwartaal verwacht ik dat de aandelen nog verder zullen wegzakken. Vorig kwartaal voorspelde ik dat ook al en dit is uitgekomen. Toch pas ik mijn strategie er niet op aan. Want leuk je winst gaan realiseren enzo, maar wanneer stap je weer in…. Juist. Ik weet het niet en ik heb ook geen zin in die stress. Ik ga er vanuit dat het vanzelf weer rustiger wordt, zoals dat altijd gebeurd in de economie. Pieken en dalen, maar vooral lekker blijven zitten. De winst die ik pak is het dividend, wat ik overigens meteen weer investeer, wat blijft doortikken. 

Ik verwacht aankomend kwartaal ook geen spannende zaken qua inleg. Er wordt genoeg uitgegeven in de komende maanden om de economie te spekken. Eens zien of dat effect heeft op mijn aandelen voor wellicht een eindejaarsrally. Zou leuk zijn om te zien met de nettowaarde update ;-)

Hoe is het met jullie kwartaal gegaan?

Q3 2022 gerelateerde posts

Q3 2022 - Autokosten

Q3 2022 - Persoonlijke savingsrate

Q3 2022 - Huishoudboekje

Q3 2022 - Energiekosten

Q3 2022 - Beleggingen

Reacties

Meer door minder zei…
Het is inderdaad weinig zinvol om vaak naar je beleggingen te kijken als het voor de lange termijn is. Het is net een 3 traps raket waarmee je met de 1e trap je kosten (constant) minimaliseert, met de 2e trap je huis (versneld) afbetaald en met de beleggingen als capsule je doel (vrij om al dan niet te weken) gaat bereiken.
Mr Groeigeld zei…
Mooi dat je nog in de plus staat! Ik las ergens dat de meeste beleggers die afgelopen 1,5-2 jaar zijn ingestapt rode cijfers schrijven. Maar goed, ook dat hoort erbij. Lagere koersen betekent goedkoper inkopen en meer dividend. Ik mis alleen nog ergens een "uitkotsmoment" waarin iedereen naar buiten rent. Maar wellicht komt die helemaal niet. Zelf sta ik nog zo'n 18% in de plus, dus ik heb nog wat marge.
Zeker! Helemaal mee eens!
Dat ze in de min staan geloof ik ook wel ja. Ze zijn pas ingestapt toen de groter klapper al was gemaakt. De vraag is of ze de rust kunnen bewaren om te blijven zitten en het uit te zitten.
In mijn geval moet er wel een hele grote drop komen om in de min te komen. Alles kan, maar zelfs dan zal ik blijven bijkopen :) Komt vanzelf goed! En in de tussentijd doen we toch wat vruchten eraf halen in de vorm van dividend.

Populaire posts