Best gelezen blogposts van juni 2022

  Juni zit er ook alweer op en dat betekent weer een flashback naar de best gelezen artikelen in juni. 

Best gelezen blogposts van april 2022

Veel leesplezier!


Luxe of Zuinig had 1 juni genoteerd in zijn agenda om een keuze te maken wat hij ging doen met het energiecontract thuis. Mijn blog over hoeveel energie ons nu heeft gekost in 2022 geeft aan dat onze huidige partij nu niet echt de beste tarieven hanteert. Tijd voor actie.

Soms heb je van die momenten. Die tijden waarin je het ene na het andere onderwerp bedenkt om over te bloggen. Van uitzoekwerk hier tot uitzoekwerk daar. Een analyse hier tot, warempel een onduidelijke uitgaven daar. Maar de financiële onderwerpen zijn een beetje op! Dat is gek, want er gebeurd genoeg in de wereld om ons heen. Van inflatie tot krimpflatie. En van tekorten tot wereldwijde ketenproblemen. Dus hoe komt het dat ik geen financiële onderwerpen kan bedenken?

Luxe of Zuinig heeft een tijdje terug een waterton gekocht. We zijn er erg blij mee en hebben al behoorlijk gieters ermee gevuld. Maar we wisten ook dat je het niet uit kosten technisch aspect moet kopen. Toch was ik benieuwd hoeveel gieters ik eruit moest halen voordat het wat gaat opleveren tegenover de kosten. Ik zocht het uit!

In april maakte ik een blogpost of het niet tijd werd voor een nieuwe mobiele telefoon. De conclusie daar was dat er nog zeker een followup zou komen en dat is deze geworden. Veel sneller dan ik had gepland, maar het viel allemaal op zijn plaats. Wat is het geworden?

Niet verwacht dat ik deeltje twee zo snel na deel één kon schrijven, maar ik heb iemand aangestoken. In huize Luxe of Zuinig gebeurd er weinig zonder overleg en zo was deze aankoop dan ook besproken met vrouwlief. Deze heb ik aan het denken gezet door mijn actie! Deel twee!

Luxe of zuinig kreeg weer zijn jaarlijkse verleng aanbod van zijn autoverzekeraar. Normaal een feestje, maar vorig jaar met een zure nasmaak. Zou het dit jaar beter zijn?

Zoals jullie weten hebben we sinds vorig jaar een auto met de daaruit volgende kosten. Je zit met afschrijving, benzinekosten, onderhoud etc. Maar hoe kan je deze kosten onder controle houden zonder dat deze teveel van je maandelijkse budget gaan innemen?

Luxe of Zuinig opende weer eens zijn excelsheetje qua beleggingen en zag dat het verschil tussen de Meesman en DeGiro rekeningen begon te ontstaan qua inleg. Niet zo gek natuurlijk gezien er meer per maand (€2050 versus €950) die kant op ging. Maar ook zat ik nog steeds op meerdere bufferpotjes die maar stof aan het verzamelen waren tot een potentiële beurscrash zou komen, en daarbij kwam de afgelopen maanden ook nog de bonus en vakantiegeld bij die geen bestemming had gevonden. Tijd om in actie te komen.

9. Best gelezen blogposts van Mei 2022
De best gelezen blogposts van mei 2022

Luxe of Zuinig heeft een zorg, en dat zit hem in de mensen die recentelijk een hypotheek hebben genomen en zijn huidige visie naar de toekomst. Misschien beeld ik het mij in, misschien ook niet, maar ik vind het een zorgwekkende ontwikkeling.

Reacties

Populaire posts