Rustige blog tijden

 Soms heb je van die momenten. Die tijden waarin je het ene na het andere onderwerp bedenkt om over te bloggen. Van uitzoekwerk hier tot uitzoekwerk daar. Een analyse hier tot, warempel een onduidelijke uitgaven daar. Maar de financiële onderwerpen zijn een beetje op! Dat is gek, want er gebeurd genoeg in de wereld om ons heen. Van inflatie tot krimpflatie. En van tekorten tot wereldwijde ketenproblemen. Dus hoe komt het dat ik geen financiële onderwerpen kan bedenken?

Rustige blog tijden

De boring middle

Persoonlijk denk ik dat het te maken heeft met de boring middle waar we ons in bevinden. De strategie is gekozen. De middelen zijn aangewend en de trein rolt rustig verder. Ook in deze tijden waarin de beurzen de weg omlaag hebben gevonden. Het doet mij verder niet al teveel. Ja ik heb recentelijk een kapitaalinjectie gedaan, en ja deze staat nu, puur kijkend naar die cijfers alleen, in het rood. Maar ik voel er geen enkel pijntje van. Ik blijf alleen maar in mijn hoofd denken dat dit juist gunstig is omdat mijn maandelijkse aankoop daardoor weer goedkoper wordt. Sterker nog, kan ik niet wat bijkopen? Nou goed, de hebberigheid begint altijd toe te slaan. Maar ook de onzekerheid die daarbij komt. Want is dit wel het dieptepunt, is het wel slim? Ook ik heb er last van. Maar alleen bij additionele aankopen. Dit alleen al zou je zeggen is genoeg om over te bloggen toch? Ja en nee, want ja, dit zijn relevante vragen waar ik vast niet alleen mee zit. Maar aan de andere kant heb ik ook al geschreven over de daadwerkelijke aankopen. Ik val daarmee snel in herhaling van mijzelf en als ik ergens een hekel aan heb is het mijzelf herhalen. Dan begin ik echt op een oude grammofoonplaat te lijken.

Herhaling

De enige herhaling waar ik wel tijd voor maak zijn mijn kwartaal updates. Voornamelijk bedoeld voor mijzelf, maar ook hier gepost voor de eventuele geïnteresseerde. Welke mutaties vinden er plaats, is er een afwijking in het patroon te zien, kan ik nog ergens optimaliseren. Echter om heel eerlijk te zijn, zijn deze kwartaalupdates sinds corona nou niet echt spannend te noemen. Alles is onder controle en grote wijzigingen zijn niet te vinden. Daar ben ik zelf erg blij mee, want het is een patroon geworden waar we geen moeite voor hoeven te doen. Het is het leven waar wij gelukkig mee zijn en als extra voordeel ook nog eens relatief goedkoop. Zelfs in deze tijden van inflatie schrik ik nog niet erg van alles. Ja het is duurder geworden, maar ik hoef mij gelukkig niet aan te passen. Sterker nog ik zou dat ook niet willen want dan zou ik onder de befaamde comfort zone komen die ik mijzelf heb gesteld. Het is dus goed zo, en als dat iets meer kost, is dat ook goed.

Wachten op hervormingen

Op persoonlijk vlak zijn er nog weinig zaken waar iets vermeldingswaardigs op gebeurd. Ja we hebben nog steeds geen testament opgesteld, ook al zeiden we dat dit in 2020 al zou gaan gebeuren. Maar elke keer is er wel een goed excuus voor gekomen.
Verder zit ik met smart te wachten op de nieuwe belastinghervormingen. Niet alleen de box 3 wijzigingen, maar vooral de complete overhaul van ons belastingsysteem in combinatie met de toeslagen. Er wordt al jaren over gepraat, en in 2020 zijn er ook de bouwstenen uit de doeken gedaan om daar daadwerkelijk op te gaan acteren, maar door corona en uitstelgedrag is er nog weinig mee gebeurd. Als we dan horen dat de box 3 wijziging al tot 2025 gaat duren hou ik mijn hart vast hoe lang het wel niet gaat duren voordat echt alles op de schop gaat. Zonde, want ik zou wel graag wat duidelijkheid willen. Niet alleen omdat vermogen meer belast gaat worden en wij hiermee dus veel meer gaan betalen. Maar ook gewoon om eens te weten wat er gaat gebeuren en daarop je plan kunnen trekken. Maar goed, de overheid staat niet bekend als beste vertrouwenspersoon.
Ik kan er overigens genoeg over bedenken om over te schrijven, zoals ik hier en hier. Maar het is allemaal speculatie. En van speculatie wordt je onzeker. Ik wel in ieder geval omdat je dan opeens met zoveel factoren moet rekening houden terwijl dat helemaal niet zeker is. Ik ben er mede daarom mee gestopt om erover te schrijven. Gedachtes genoeg erover maar ik laat het even voor wat het is tot het officieel allemaal wordt. En gezien de tijdslijnen zal dit allemaal nog wel even duren.

Persoonlijk alles op de rit

Mijn blog is door de jaren heen veranderd en dat blijft deze ook doen. Van periodes over allerlei regelingen, spaarrente en het begin van het delen van onze inkomsten en uitgaven. Naar algemene informatie gevolgd door weer heel persoonlijk. Het blog is en blijft voor mij bij uitstek een uitlaatklep waar ik lekker even kan mopperen op de wereld en ondertussen mijzelf terug op aarde zet als het gaat over de financiën. Sinds twee jaar is er een kleine bij gekomen en eind dit jaar mogen we nog een kleintje ontvangen. Er gaat dus weer genoeg veranderen en geschreven worden, maar wel denk ik dat het meer in de persoonlijke sfeer gaat zijn en minder in de algemene financiële hoek. Daarmee gepaard gaat ook dat soms de koek even op is en er niet elke twee dagen (ja want dat ritme heb ik nu alweer bijna drie jaar gehad) een blogpost komt. 
Is dit erg? Zeker niet. Zal dit altijd zo blijven? Wellicht, maar misschien ook niet. Met andere woorden het blog zoals jullie kennen zal met de auteur meegroeien. En momenteel is de auteur een beetje onderwerploos. Niet omdat hij niet wilt bloggen. Maar simpelweg omdat alles op rolletjes loopt met de nodige buitenactiviteiten!

We gaan eens zien hoe deze maand zich verder ontpopt. In ieder geval verheug ik mij alweer op de kwartaalupdate in juli!

Fijn weekend!

Reacties

 1. Ik schreef van de week een kort stukje waarin ik vertelde dat het even niet lukte om te schrijven, ondanks de stroom aan ideeën en half uitgewerkte blogs die dus nog in concept op afronding wachten. Veel reacties en niemand vond het erg en iedereen snapte het wel. Ik zeg nu hetzelfde tegen jou, doe je ding, het moet leuk blijven. En we houden je site in de gaten hoor! Take it easy! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar ik achter kom is dat "the boring middle" alleen op financieel vlak boring is. Met hoe je je leven leidt is vaak genoeg aan de hand. Wat je al noemt, de persoonlijke sfeer.
  Life is what happens to us while we are making other plans. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het hoeft ook niet altijd geweldig, uitmuntend en spectaculair te zijn, zo ook met je blog. Persoonlijk erger ik me nogal aan de facebook-levens om me heen. Alles moet geweldig lijken, ieder weekend een tripje, allemaal duimpjes omhoog. Dát is de neppe wereld. Het leven is 90% van de tijd ook "gewoon". Het gaat erom dat je daarvan kunt genieten.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts