Een nieuwe autoverzekering?

 Luxe of zuinig kreeg weer zijn jaarlijkse verleng aanbod van zijn autoverzekeraar. Normaal een feestje, maar vorig jaar met een zure nasmaak. Zou het dit jaar beter zijn?

Gefeliciteerd u mag meer betalen!

Nee was het antwoord. Het maand bedrag ging wederom omhoog. Raar, maar wellicht door inflatie gedreven. Voor de zekerheid, gezien mijn ervaring vorig jaar, controleerde ik op de website op welk bedrag ik zou uitkomen wanneer ik het nu opnieuw zou afsluiten via dezelfde partij. Het resultaat was weer gelijk als vorig jaar. Ik zou minder gaan betalen en ging ik er vorig jaar nog vanuit dat dit een “foutje” was in het systeem. Ben ik er dit jaar van overtuigd dat dit “as designed” is om bestaande klanten toch meer te vragen.
Waarom? Hopende op slapende klanten vermoed ik. Maar ik persoonlijk vind het geen stijl.

Tijd voor een nieuwe verzekeraar

Ik ging dan ook op zoek naar een nieuwe verzekeraar en ben uitgekomen op een partij waar ik structureel minder per maand ging betalen. Vorig jaar heb ik ook gezocht, maar was de partij waar ik nu zit de goedkoopste met de beste voorwaarden. Dit jaar zijn de kaarten anders geschud. 

Ik ga dan nu ook het volgende bedrag betalen:

Totale jaarkosten: €508,30 
Maandkosten: €42.36

Ten op zichtte van het verlengaanbod dat ik had gekregen is dat een behoorlijk verschil.

Verlengvoorstel €50,74
Totale jaarkosten: €608,88

Dit staat ook in schril contrast met het bedrag dat ik nu betaal
Huidige bedrag: €49,77

Switch gemaakt

Dus naast het feit dat ze bestaande klanten meer laten betalen dan nieuwe klanten voor hetzelfde. Is er ook inmiddels een substantieel gat met de concurrentie ontstaan waar ik gelukkig van kan profiteren. 
Het geeft ook maar weer eens aan dat het echt loont om jaarlijks te kijken naar de verzekeringen. Tot op heden heb ik elk jaar wel een besparing kunnen uitvoeren door er kritisch naar te kijken.

Hebben jullie ook wel fouten gevonden bij jullie verzekeraar bij verlengings voorstellen?

Reacties

Meer door minder zei…
Dit is geen fout hoor maar onderdeel van het verdien model.
Je snap af en toe niet dat er veel mensen zijn die de prijzen van de verzekeringen niet blijven monitoren.
Anoniem zei…
"De goedkoopste met de beste voorwaarden autoverzekering". Misschien eens een stukje hierover schrijven hoe je de aangeboden appels en peren (voorwaarden) van verzekeraars vergelijkt en tot de best (voor jou) afgewogen product komt? Of te wel ga je voor de goedkoopste of de beste voorwaarde of een (welke?) mix?

Mijn ervaring is dat het nogal een uitzoekklus is en dat de prijzen redelijk bij elkaar ligt (bij dezelfde voorwaarden). Je kunt besparen als je bepaalde voorwaarden laat vallen, zoals geen vervangende auto, geen rechtsbijstand, hoog eigen risico, juist jaarkilometers inschatten, etc......
Dat vermoed ik ook, maar echt netjes vind ik het niet.
De afweging is voor iedereen persoonlijk. Wat vind jij belangrijk en waar wil je op letten. De beste voorwaarden kan je dan ook lezen als mijn gekozen voorwaarden zoals je zelf al terecht opmerkt.
Ik zal hem in mijn draft zetten, wellicht wel eens leuk om verder op in te gaan.

Populaire posts